Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, tak je zas venku hnusný vedro a náš pes už zas leží na slunku, ve stínu 33° a on místo aby někam zalezl, tak leží a vyhřívá se. Pak se na chvíli odplazí do stínu a za pár minut se už zas opaluje.
Je to normální? Má světlou srst, je to retrívr, prý ta srst ochlazuje
, mně to přijde divný a mám tendenci ho chránit a zavírat přes ta největší vedra doma (máme tu 25°). Dělají to vaši psi taky? Mám ho radši nechat doma? ![]()
Já bych ho dala domu aby se nepřehřál
já měla zlaŤáka, je pravda že jeden rok vedro miloval, po zbytek života už ne ![]()
ale v tomhle děsným vedru je to o úpal/úžeh
teď mám bulinu a ta mívá spálený packy, z rozpálenýho asfaltu
Jestli je to mladý zdravý pes a nemá nějaké viditelné znaky přehřátí - horký čumák, funění, tak bych ho nechala. u nás je jeden pes na slunku a druhý se ani nehne ze studené dlažby.
Menší pes to dělá taky, je to vořech, srst zrzavočerná a nemá prakticky žádnou podsadu, která by ho nějak chránila. Velkej, co má v sobě půlku labradora, je zrzavej, tak to nedělá
Přitom podsadu má šílenou, srst má fakt jak deka a když se namočí, tak schne asi milion let, ale když jsme ho po koupání právě honili na sluníčko, aby uschnul, tak ne, furt lezl do stínu a ještě po několika hodinách za sebou nechává mokré otisky, když si lehne na bok.
Já bych ho nechala, pokud teda si vždycky zaleze do stínu se ochladit, tak ať se smaží, jen bych ho odvelovala průběžně k misce s vodou ![]()
Jo, naše fena to dělá podobně
. Leží ve stínu, pak se jde na chvíli vyhřát na sluníčko a pak zas do stínu. Pokud není starý nebo nemocný, má možnost se schovat a napít, tak bych to nechala na něm.
Njn, miska s vodou, to on je děsnej paličák, on se nechá zavolat k misce, koukne na ni a nenapije se, pokud nechce. Stojí, kouká, já jak blázen ukazuju na misku, poklepu na ni, zkouším a nic. ![]()
A v zimě se lepí na topení (ve 20°). ![]()
@Makinaa007 píše:
Jestli je to mladý zdravý pes a nemá nějaké viditelné znaky přehřátí - horký čumák, funění, tak bych ho nechala. u nás je jeden pes na slunku a druhý se ani nehne ze studené dlažby.
No je mu osm a půl, tak si právě říkám, že už není žádný mladíček a aby to s ním neseklo.
Řeším to proto, že stárne.
To samé. CHápala bych to u krátkostrstého, ale též mám retrívra, šíleně chlupatýho a před chvilkou jsem ho taky našla válet se na sluníčku. Mno, spoléhám na jeho inteligenci, že až bude chtít, půjde do stínu.
Naše čubina to dělá taky, ale ona je prostě blbá. Ne blbá jako blbá, ale blbá jako BLBÁ
Kdyby to byl člověk, tak je to anorektička s mizernym sebevědomím, obr brejlema a naslouchátkama. A po lobotomii. Takže nad téměř celodenním spaním na sluníčku už jen krčím rameny ![]()
Segry pes - cerny hladkosrsty jezevcik, 14 let - se zamerne opaluje
Vzdycky lehne na bok, kdyz se prohreje, lehne na druhy, a takhle vydrzi cely den
Svagr mu dal do kotce slunecnik
![]()
Moje černá krátkosrstá čivava to taky dělá. chvíli leží na balkoně a opaluje se, pak se jde napít zase na balkon. Kdybych ho nechala, tak tam bude ležet celej den. Včera jsme byli na výletě v Mikulově na celý den a odpoledne koupání v lomu. Byl celý den na slunku a naprosto spokojenej. koupání miluje, tak to byl ve svém živlu ![]()
My mame tri hafany, jezevcika, labradora a curly coated retrivra a mame je doma…snadno se psi prehreji… nasi jsou 5 min na zahrade a dozaduji se pak ze chteji domu… ![]()
Moje jezevčice to dělá taky. Slunko úplně miluje a nejraději když leží na zádech a opaluje si pupek, kde má tu srst jemňunkou a prosvítá ji kůže. Modelka.
A to je jí 13!! Ale je fakt, že se pak taky chodí chladit do stínu. Nechávám to na ní.
![]()
@Sandra752 píše:
My mame tri hafany, jezevcika, labradora a curly coated retrivra a mame je doma…snadno se psi prehreji… nasi jsou 5 min na zahrade a dozaduji se pak ze chteji domu…
Nj, když on se právě nedožaduje, aby mohl dovnitř, on je spíš otrávený, že ho nenechám venku. Navíc je tu spousta míst, kde by mohl být ve stínu a on si lehne na slunko a pak dejchá jako by běžel maraton.
Neliso, tak si to uziva…nekteri psi slunko miluji
Kdyby se mu neci nelibilo, dal by ti nejak vedet ![]()