Osmák degu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
962
12.4.17 13:11

@Majda M. Doufám, že Vám někdo napíše, my máme páreček - Bonnie a Clyde. Máme je už skoro čtyři roky a letos (poprvé!) jsem u naší osmáčí slečny Bonnie objevilo to samé, co má ta Vaše - náš Clyde vždy leží „nahoře na ní“, hlídá a vytrhává jí srst… Nevíme proč :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.4.17 13:48
@jannette píše:
@Majda M. Doufám, že Vám někdo napíše, my máme páreček - Bonnie a Clyde. Máme je už skoro čtyři roky a letos (poprvé!) jsem u naší osmáčí slečny Bonnie objevilo to samé, co má ta Vaše - náš Clyde vždy leží „nahoře na ní“, hlídá a vytrhává jí srst… Nevíme proč :-(

Nám se toto vytrhávání srsti objevilo předloni. :( Leontýnky měla 1/6 zad holou. :,( Zkoušela jsem je i od sebe dát na 1 den od sebe, ale bohužel se nic nezměnilo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.4.17 11:46

Pomoc - Vytrhávání srsti

Zdravím všechny :mavam:,
potřebovala bych radu. Máme 2 samičky osmáků degu - Leontýnku a Indýrku. Bohužel Indýrka zase začala Leontýnce vytrhávat srst ze zad. Leontýnka pouze kniká, ale nebrání se. Toto vytrhávání srsti dělá Indýrka pouze, když začíná jaro.
Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak zastavit toto vytrhávání.

Předem moc děkuji za vaše odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.1.18 12:31

Nemocny osmacek

Dobry den, mohu poprosit o radu? Vsichni mi rikaji, ze muj osmak uz je stary - ma 7 let..ale stale chci pro ni neco udelat.
Nedavno se zacala drbat, vykousavat srst do krve, mela mokrou prdelku. Tak mi radili, ze jsou to paraziti. Ze je na to dobry Frontline, jenze vsechny tyto pripravky jsou na kocky a psy. Mate s tim nekdo zkusenost? Zda to mohu na osmacka pouzit?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
16.4.18 21:27

Prosím Vás, už to tady jednou někdo psal, dnes jsem objevila červené skvrnky ( jakoby asi krev ). Jsem z toho nervózní. Včera jsme si pořídili 2 roční samičky, nemáme s nimi žádnou zkušenost a dnes toto. Nejdřív jsem si myslela, že je to něco jako MS nebo hárání, ale nic takového jsem se nikde nedočetla. Tak snad to nebude nic vážného :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.18 22:48

@UŽIVATELKA32 Jestli myslis jakoby krev v moci, mel to i nas samecek. Nejdriv jsem se zdesila, ale bylo to jen obarvene z krmiva (cervena repa, obarvene granule). Pozorovala jsem to opakovane. Dozil se milacek sedmi let :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
16.4.18 23:07

Aha, zkusím to pozorovat @Čajíček1980

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
17.4.18 10:14

Tak jsem dnes chtěla osmáčkům dát něco na to hraní… :think:. Nejdřív jsem jim dala papírový ubrousek a tím se začali hrozně cpát, tak jsem jim ho vzala, aby se jim něco nestalo 8o. Teď jsem jim chtěla dát papírovou trubičku od toaletního papíru a zase ji okusují, tak asi nic no. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
18.4.18 07:59

@UŽIVATELKA32 Oni okusuji vzdy a vsechno :lol: Tu rulicku od toaletaku nas miloval. Nebala bych se davat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.10.18 17:01

Ahoj, prosím vás, je tohle sameček nebo samička?? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
29.4.19 08:54

Ráda bych oživila diskuzi. Před čtyřmi týdny jsme si pořídili dva osmaky jsou to dva bráškové. Všude čtu jak je lidé berou v klidu do ruky a jak za nimi přijdou. Tak nevím co děláme špatně, ale ti naši vůbec :? Jeden je hodně bojácný a druhý zase kouše a to hodně do krve.. Myslím, že jsme na ně opravdu nespechali, několik dní jsme je nechali úplně v klidu, pak pomalu položit ruku do klece, později s pamlskem. Toho co se bojí nechyta mě ten druhý přijde i vleze na ruku a pak najednou kousne :( Nemáte nějakou radu jak ho to odnaučit? Jinak klec mají vysokou metr, mají větve, můstky, Písek na koupání takže myslím, že jim nic nechybí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
20.10.20 22:05

Naježený osmák

Máme necelý týden dva osmáčky. Teď večer jsem si všimla, že jeden je viditelně naježený. Jinak se chová normálně, nezdá se apatický a žere. Může to značit nějaký vážnější problém? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.22 21:45

Osmák degu

Ahoj mám dotaz. Mám 2 osmačky jedna je vpohodě a běhá po kleci ale ta druhá, která byla vždy aktivnější teď poléhavá a někdy i píská ale hlasitěji než normálně ale někdy se taky proběhne. Napadlo mě že by ji mohlo být špatně z toho že ohryzává ruličky dávám jim jednou za čas ruličku od vypotřebováné lepící pásky ona ji vždy hryže a bojím se, že to i jí myslíte že ji může být špatně z toho že ji snědla nebo to může být něco jiného. Na závěr bych dodala že normálně ji a pije. Předem děkuji za odpovědi ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný