Osmák degu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
920
20.2.15 20:09
@pajisek90 píše:
@Ell-Chmell Pokud měníš podestýlku pravidelně, tak nesmrdí narozdíl od takového morčete… A piškoty dàvat můžeš, samozřejmě ty určené zvířatům, jinak pozor na sladké, trpí dost na cukrovku.
Poslední dva dny nedělám nic jiného, než že studuji osmáky a jejich stravu:D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
20.2.15 20:10

Ale chtěla jsem znát i rady a názory těch, co je mají doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.2.15 20:28

@Ell-Chmell dva, jeden bude smutny, ale parecek, to jsou stale mladi ;)A potvrzuji rozkousaji vse..nic z plastu…nedavat vubec ;)

• Citovat
  • Upravit
2611
20.2.15 20:37

@Ell-Chmell A co se týče těch financí… Popravdě nestojí téměř nic. Já si chodila pro hobliny k místnímu truhláři, takže jsem je měla zadarmo. A pytlík zrní a sena nám vydržel dlouho. A nekrm ho každý den, bohatě stačí obden. Naš si schovával jídlo a vyhrabával, když měl chuť nebo hlad. :-) Když jsem ho čistila, našla jsem kolikrát tolik schovaného jídla, že by mu to stačilo na týden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
20.2.15 21:12

@Ell-Chmell kde budete osmaky kupovat? Bacha na zverimexy, koupili jsme si v jednom dva samecky a teď jich máme sedm :mrgreen: Asi bych příště zvolila chovatele.

Jinak potvrzuji, že na rozdíl od morcete nesmrdi. My používáme kukuricnou podestylku.
Skleněné dno klece a drátěná nadstavba jsou asi nejlepší, hlavně nic dřevěného ani umělohmotného.
A při pouštění bacha na kabely, ty hrozně rádi hryžou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
20.2.15 21:16

Bacha pri pousteni volne na kabely, my je mely vsechny okousany. Doted nechapu, ze nikdy netrefil fazi 8o a byl super, kdyz se mi nechtelo do kose s ohryzkem, tak letel do akvarka a jeste udelal kopu radosti. Jinak kdyz jsem mela jednoho, byl vic kontaktni, kdyz dva, vystacili si sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
20.2.15 21:26

Holky děkuji, Fakt moc! :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
24.6.15 20:55

Ahojky, od včerejška pozoruju krvavé skvrnky v kleci. Nejdřív jsem si myslela že se třeba holky porvaly ale dneska jsem si všimla že tam toho je už víc. Nevíte někdo co dělat, když má osmák krev v moči? Je to vyloženě krvavá loužička a začíná mě to znepokojovat. Chtěla jsem zajít k veterináři ale nevím která z nich má tento problém. Osmáčky máme asi tak 4 měsíce, jsou naprosto ochočený a umazlený. Chovaní se nijak nezměnilo aktivní jsou pořád stejně. Poradíte někdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
22.7.15 15:55
@Agi20 píše:
Ahojky, od včerejška pozoruju krvavé skvrnky v kleci. Nejdřív jsem si myslela že se třeba holky porvaly ale dneska jsem si všimla že tam toho je už víc. Nevíte někdo co dělat, když má osmák krev v moči? Je to vyloženě krvavá loužička a začíná mě to znepokojovat. Chtěla jsem zajít k veterináři ale nevím která z nich má tento problém. Osmáčky máme asi tak 4 měsíce, jsou naprosto ochočený a umazlený. Chovaní se nijak nezměnilo aktivní jsou pořád stejně. Poradíte někdo prosím?

Je velmi pravděpodobné, že pokud máte v kleci plastové doplňky, že je jeden z vašich osmáků mohl rozkousat a to mu mohlo poničit vnitřnosti. Jestliže nevíte jaký osmák to asi byl, tak je určitě vemte na veterinu oba. Nedávno jsem byla u veterinářky a ta mi řekla, že u takových malých zvířátek, jako je právě osmák není dobré čekat. Já být vámi, tak vezmu co nejdříve oba osmáčky na veterinu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.7.15 10:12

@Majda M. U veterináře jsem už byla a nic nezjistil. Každopádně ty červené skrvnky přestali a bylo mi řečený že je možný, že některá z nich si nachladila ledviny. V kleci žádný plast kromě plastového dna není. Všechny doplňky jen přírodní dřevo a jeden kovový kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.9.15 12:57

Červené skvrnky mohla být pouze obarvená moč :) Stává se to, když osmák sní trávu nebo zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.9.15 13:18

Naše zlatíčka

Část naší smečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
13.9.15 21:28

@EVA0075 ty barevní osmáčci jsou krásní tenkrát jsem je nemohla sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.9.15 18:54

Teď už jich je všude plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.4.17 11:08

Vytrhávání srsti

Zdravím všechny :mavam:,
potřebovala bych radu. Máme 2 samičky osmáků degu - Leontýnku a Indýrku. Bohužel Indýrka zase začala Leontýnce vytrhávat srst ze zad. Leontýnka pouze kniká, ale nebrání se. Toto vytrhávání srsti dělá Indýrka pouze, když začíná jaro.
Mohl by mi, prosím, někdo poradit, jak zastavit toto vatrhávání.

Předem moc děkuji za vaše odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný