Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
máme fenku jorkšíra jsou jí 3 roky a teď bychom si rádi pořídili zakrslého králíčka, máte někdo zkušenosti, jak toto soužití funguje? Bojím se, aby tady neštěkala na králíka a mě nepřeskočilo:)!
Máme ještě ročního chlapečka, tak tady bude veselo:-)
No my taky máme jorkšíra a morče a nemůžu pustit morče ven když nezavřu hafika takže já bych o toho asi nešla
Jorksirsky terier, byl vyvnut na loveni kraliku, a ruznych hlodavcu…Myslim ze to nebude delat dobrotu …Ale zalezi i na povaze psa.
Hodne stesti…
Hele to ti tady nikdo nemůže poradit. Jorkšír je většinou lovec. Ale nikdo toho tvého nezná, tak je těžké radit. Jak snáší třeba ostatní zvířata? cizí psi, kočky?? Je to kliďas nebo se rozčiluje??
@Jaja87 píše:
Jorksirsky terier, byl vyvnut na loveni kraliku, a ruznych hlodavcu…Myslim ze to nebude delat dobrotu …Ale zalezi i na povaze psa.Hodne stesti…
Přesně, ale třeba náš jorkšír nemá problém s ostatním zvířectvem. Spíš se vyhýbá. Ale sousedovic Jorkšír loví myšky na zahradě. Ty nejlíp znáš povahu tvého psa.
@Vks píše:
Přesně, ale třeba náš jorkšír nemá problém s ostatním zvířectvem. Spíš se vyhýbá. Ale sousedovic Jorkšír loví myšky na zahradě. Ty nejlíp znáš povahu tvého psa.
Kazdy pes je jiny..
A ma povahu bud mazla nebo lovce…Presne jak bylo receno, ty sama vis jaky je vas pes, jak se snese s jinymy zviraty. Tezou posoudit-poradit, kdyz ho nezname…
Jasně, díky
!
Naše Nella (fenka) je hodně mazlivá a taky samozřejmě rozmazlená
.
Já myslela, jestli jste někdo neřešili podobný problém, nebo nemáte jak psa tak králíka doma?
Třeba s kočkama se snese naprosto v pohodě, u našich s nima i spí v pelechu, je to dilema ![]()
@Miška8 I když někdo psa a králíka doma bude mít, tak to nemusí být tvůj případ. Kup králíka a zadní vrátka si udělej u rodiny nebo kamarádky, že pokud to nepůjde králíka dáš někomu kdo se o něj postará.
Otázka by mohla znít stejně : „Kdo má doma kočku a psa dohromady, jak se snáší?!“ Jeden ti napíše: mám doma obojí a je to v pohodě. Jinej ti napíše: nešlo to kočku jsme museli dat pryč.
To že je mazlivá a rozmazlená by mohl být problém, bude naštvaná že ste si pořídili další zvíře a ona je na druhé koleji. Spíš bych řešila jestli si třeba venku hraje s fenkama nebo je nervozní když kolem ní jde jiný pes. Jestli někdy viděla kočku a ignorovala jí, a nebo jí chtěla zakousnout.
@Miška8 pokud snese kočky, tak si myslím že až takovej dravec to nebude a králíka by mohla nechat. Nikdo v tvém okolí králíčka doma nemá, kam bys Nelču mohla vzít?? Určitě se ale domluv ve zverimexu nebo u rodiču, že pokud to nepůjde druhej den králika vrátíš?
A nebo mě ještě napadá, vem jí do zverimexu, u nás mají zverimex i s králičkama v ohradě. Tak jí tam vem a uvidíš jak bude reagovat.
@Vks píše:
@Miška8 pokud snese kočky, tak si myslím že až takovej dravec to nebude a králíka by mohla nechat. Nikdo v tvém okolí králíčka doma nemá, kam bys Nelču mohla vzít?? Určitě se ale domluv ve zverimexu nebo u rodiču, že pokud to nepůjde druhej den králika vrátíš?A nebo mě ještě napadá, vem jí do zverimexu, u nás mají zverimex i s králičkama v ohradě. Tak jí tam vem a uvidíš jak bude reagovat.
Dobrej nápad, to bych mohla zkusit:-). No pokud by králíka nesnesla, tak bych ho mohla dát ségře, ta by si ho vzala.