Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Amber_1977 píše:
@Anulka Tyhle názory jsem taky už slyšela, dřív se to dělalo tak, že se fena nechala jednou za život zabřeznout.. Ale upřímně - v přírodní smečce je březí pouze dominantní fena.. To všechny ostatní umírají na raka?
no jo, kdysi se živily feny přírodně, ne chemicky, žily v jiném živ. prostředí, dost často slýchávám o leukemii u psů, od sousedky kříženec odešel měl nádor přes 6 obratlů, ty „sračky“ v kterých žijem, co jíme, co dýcháme se odráží i na zvířatech všeobecně, ne jen na psech.
Tak já mám doma dva bišonky (feny), nechali jsme si jedno štěně, právě proto, že jsme chtěli aby ta naše potvůrka jednou měla štěnátka (taky jsem četla že je to prevence raka).
Jsem ráda že je mám, teď jak mám mimčo tak se alespoň mezi sebou zabaví a nevadí, že jim nevěnuji tolik času..ještě do party přibraly našeho kocoura a to je pak mela ![]()
teda bydlím v baráčku, ale tihle psi stejně na zahradě moc nejsou a když už, tak se opalujou na zahradním stole ![]()
@Amber_1977
ona zase tak stara neni, tahne ji na 5 let
Ale zacinam ji pozorovat, ze uz neni to, co byvala, potrebuje vzpruhu ![]()
Jinak si myslim, ze s tim steskem je to „kus od kusu“. Nase cubina se chova stejne, jako vase smecka
Vzdycky se jde ujistit, ze za nami zapadly dvere a pak prijde zkontrolovat, co jsme prinesli dobreho, jinak v ni zajem o panecky probudi jenom zradlo a vychazka ![]()
Naopak sestrenka ma 6-ti hlavou smecku, a nekteri psi jsou totalni zavislacci, bere je i do prace ![]()
No jo, já mám osmi a desetiletou - takže za pět let dám vědět, jak to bylo s těmi nádory ![]()
My máme dva Japan Chiny, měli jsme i tři
Nevýhody to snad ani nemá. Kromě toho, že se nemazlíš s jedním hafem, ale se dvěma. Krmení se Ti u malého plemena neprodraží a aspoň si spolu můžou hrát. Nejhezčí je, když spolu spinkají v pelíšku
![]()
Ahoj
tak ja mám doma 2 JRT. Nejdřív jsme měli pejska a když mu byl rok pořídili jsme si fenku. Brali jsme si ji 5letou. Fenka je kastrovaná( měla toho za sebou hodně).
Vše je bez problému jsou kámoši. Bereme je všude sebou ale jinak máme rodiče který je pohlídají když je potřeba.
Samozřejmě musíš počítat- 2× výdaje na poplatky, veterináře a pod.
Zvládame je naprosto v pohodě a to mám doma ještě 3 letou holčičku a rodím za 2 měsíce ![]()
Máme v málem bytě 2+1 dvě fenky jorkšírky a nedovedu si představit, že by byla jenom jedna, vylítají se spolu, tulí se, ráno jedna druhou oblíže… když sme byli na veterině jen s jednou tak se pak málem převrátili jak se vítali, napřed si to šli vyříkat spolu a pak až si všímali, že jsme doma taky
Nikdy bych je nedala ![]()
Ahoj, my máme doma 4 psy - psa(NOxČSV) a tři feny(GR a 2×voříšek), jedna fena kastrovaná, zbytek ne…Uhlídat se to dá v pohodě, je fakt, že teď už máme domeček, ale dřív jsme bydleli v bytě a šlo to taky. Se závislostí je to dost indiduviduální, náš pes je takový samorost, ale feny jsou závislačky, hlavně jedna, ta se ode mě nehne. Jinak si určitě vyhrajou spolu, ale stejně vyžadují dost pozornosti. Na procházkách je to pro mě dost náročný, ačkoli poslouchají a chodí na volno, musím být pořád ve střehu..Mnohem horší než s jedním.
@Anulka Tyhle názory jsem taky už slyšela, dřív se to dělalo tak, že se fena nechala jednou za život zabřeznout.. Ale upřímně - v přírodní smečce je březí pouze dominantní fena.. To všechny ostatní umírají na raka?