Nechali byste operovat morče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
31.8.12 13:13
@Katka86 píše:
Ted přemyšlím, jestli nechat odstranit znaménko komárovi, co s nám už pár týdnů žije :think: :think: :nevim: :mrgreen: Děti už si na něho zvykly :nevim:

A nechceš mi poradit, jak odstranit to kafe, co jsem teď vyprskla do klávesnice? :cert: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
31.8.12 13:13

Nenechala bych ho operovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
31.8.12 13:14
@Emilie píše:
A nechceš mi poradit, jak odstranit to kafe, co jsem teď vyprskla do klávesnice? :cert: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Stačí namočit morče do saponátu a lehce přetřít :lol: :lol: :lol: :lol:
Fuj, já jsem dneska ale jedovatá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
31.8.12 13:14

Tak já nejsem proti operacím u morčete, nechala jsem pod narkozou vykastrovat kluky a s holčinou jsem taky jela na veterinu, když měla problémy a vůbec mi nebylo líto platit „jenom za morče“.

Jenže v uvedeném případě, když je morčeti už pět let a když mu bouličky žádné potíže nezpůsobují, tak bych operovat nenechala. Bála bych se rizik spojených s narkozou. Chápu, že bouličky mohou růst a že to pak může být problé, že to třeba morčeti život o něco ukrátí, ale popravdě, pětileté morče i tak už není zrovna nejmladší :nevim: K operaci bych v této chvíli přistoupila, pokud by morče způsobovaly nějaké výrazné problémy - problémy, krvácení, nechutenství… Jinak v tomto věku ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.12 13:16
@Katka86 píše:
Stačí namočit morče do saponátu a lehce přetřít :lol: :lol: :lol: :lol:
Fuj, já jsem dneska ale jedovatá :mrgreen: :mrgreen:

No… tak to bude problém. Morče nemám. Ale mám dvě koťata. Které bude lepší - mourovaté nebo černé? To černé by mohlo pouštět barvu. Ale zase na černou klávesnici by to vadit nemuselo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.8.12 13:18

Naše morče mělo kdysi rakovinu - velkou bulku za uchem - šlo na operacia žilo šťastně další asi 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
31.8.12 13:18
@Emilie píše:
No… tak to bude problém. Morče nemám. Ale mám dvě koťata. Které bude lepší - mourovaté nebo černé? To černé by mohlo pouštět barvu. Ale zase na černou klávesnici by to vadit nemuselo, ne?

vem to černé, aspon oživíš barvy přírodní cestou a ušetříš za perwol blekmedžik :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11457
31.8.12 13:19

Vzhledem k věku 5 let už bych morčátko neoperovala. Oni se nedožívají o moc většího věku, tak by mu ta operace mohla spíš ubrat nějaký ten měsíc života. A jak píšeš, bouličky jsou v klidu, tak bych to raději nechala na pokoji. Pokud by začaly růst a ohrožovat život morčátka, nechala bych ho uspat, aby se zbytečně ntrápilo. :hug:

Pro někoho i morče znamená to, co pro jiného pes. Zvláště u mladších dětí. Tak proč tolik posměchu?? 8o :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.12 13:23
@Almondea píše:
Vzhledem k věku 5 let už bych morčátko neoperovala. Oni se nedožívají o moc většího věku, tak by mu ta operace mohla spíš ubrat nějaký ten měsíc života. A jak píšeš, bouličky jsou v klidu, tak bych to raději nechala na pokoji. Pokud by začaly růst a ohrožovat život morčátka, nechala bych ho uspat, aby se zbytečně ntrápilo. :hug:Pro někoho i morče znamená to, co pro jiného pes. Zvláště u mladších dětí. Tak proč tolik posměchu?? 8o :?
Prý umím udělat z komára ne velblouda, ale přímo plejtváka. Tak prý zveličuju. Nene. To jen dotyčný nerozumí mému ironickému humoru. Ale pro jistotu to, co napíšu, neberte tak doslova.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
31.8.12 13:26

Já se nikomu neposmívám, ale to ví jen vyvolení z mé včelařské sekty :nevim: :nevim: Viď Emily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11457
31.8.12 13:27

@Emilie
Tak tvým příspěvkům jsem se teda zrovna nasmála. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
31.8.12 13:31

Stará zvířata pod narkozou zhusta umírají, takže takhle staré morče bych operovat zcela určitě nenechala. Přece jen je srdce za tu dobu života opotřebené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
31.8.12 13:33

Ikdyž je to váš člen tak určitě ne. Navíc píšeš že mu to nevadí takže bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
31.8.12 13:39

Tak mě zrovna zase příspěvky emilie vtipné nepřijdou asi má každej jinej styl humoru ale zrovna používat humor když jde někomu o někoho-něco co pro něj něco znamená mi nepřijde zrovna pěkný.

Já měla morče 9 let a nikdy by mě nenapadlo že ke kryse přilnu a chápu že pro děti to muže být stejnej mazlíček jako pro někoho pejsek a proto že já o svého psa před týdnem přišla a sem s toho furt rozesmutnělá tak mi to nepřijde hezký takle se posmívat.
Operace u morčat už deset let není nic zvláštního stejně tak u křečku, králíku a dokonce i pavouku.

Zakladatelko pokud jsou to boule a neví se s čeho a co obsahujou neřezala bych. Pokud je to rakovinového puvodu tak to jen rozjede konec a přitom tady ještě morče muže bejt stejně tak dlouho ;)
Jinak se obrat na http://www.kralici.cz/…/diskuze.asp tam jsou opravdoví odborníci co ti rychle poradí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.12 13:42

@Kamča.dalmatinka Vždycky jde někomu o něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný