Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@saracenka proč divný dotaz? Myslela jsem, že ho znáš a že mě poučíš.
![]()
@Aladina píše:
@saracenka proč divný dotaz? Myslela jsem, že ho znáš a že mě poučíš.![]()
ty někomu dáváš seznam z uzavřené skupiny
nepotřebuju nikoho poučovat o ničem..
@saracenka píše:
ty někomu dáváš seznam z uzavřené skupiny![]()
nepotřebuju nikoho poučovat o ničem..
Já se nechci dohadovat. Jen mě tvoje reakce pobavila. Mě třeba nevadilo, co tu holky psaly (pravda, že jsem to ani moc nečetla). Ale chápu, že se někoho dotkly.
A vlastně nechápu - vy tu máte nějakou diskusi o Emiminovský elitě? Pokud ano, tak holky určitě nenarážely zrovna na ní. A nebo ti vážně nerozumim.
@Emilie píše:
Ano![]()
![]()
až bude něco vaším koťátkům určitě by jste si ráda nečetla humorné příspěvky na jejich účet, že?
@Aladina píše:
Holky, já jsem nechala před měsícem vykastrovat našeho morčáka. Přinesli jsme si domu „druhou“ samičku a ejhle. Jedno je kluk a jedno holka. Už budeme mít podruhé mláďata a fakt nechci mít morčecí potomstvo několikrát do roka. Nikdo to nechce a já to zabíjet nebudu. Taky nemyslím, že by bylo dobrý, aby samička každou chvíli rodila. Každé morče do jiné klece se mi dávat nechtělo, protože jsme si je pořizovali, aby byli spolu. Jsou to společenská zvířata. Tak jsem si říkala, že když jim ti naši hadi (myslím mé děti), dávají zabrat, že si zaslouží aspoň parťáka do klece. No, tak jsem ho musela nechat vykastrovat.
Jenže zrovna u morčete je narkóza blbá. Hodně veterinářů odmítne narkózu. Prý radši potkana než morče. Často potom umírají.
Takže se mi zdá dost zbytečné operovat pětileté spokojené morče. To už bych se bála.
Můžu ti poradit pro příště? Místo kde má být morčecí pipka či šulín, zmáčkni mezi palec a ukazovák a lehce zatlač do bříška. V případě, že je přítomen šulín, krásně vyleze, a můžeš tak získat morče požadovaného pohlaví
, takže ušetříš za veterinu ![]()
@tonj píše:
Já už to teď taky bezpečně poznám.
I jsem si myslela, že máme kluka. Jenže u nás byla „zkušená“ chovatelka - známá, co na poslední chvíli poradila, ať neblbneme, že je to holka a ať pořídíme další holku.
… ale mláďata si pak nevzala.
Každým dnem čekáme další várku… a pak už maj utrum.
A jednou - to už doufám manžel povolí psa. Sám uznal, že s tou naší trojpatrovou klecí, co zabírá půl obýváku je víc práce než s venčením psa. ![]()
Jinak pro zakladatelku, podle mě v případě pětiletého morčete rizika operace - narkóza, převažují nad jejím přínosem. Pokud je morčák spokojen, neřešila bych. A těch děvčátek co si z toho dělají legraci si nevšímej. Ahoj
@saracenka píše:
![]()
![]()
![]()
nevim o kom z elity ted mluvíš..doted jsem tu nikoho neviděla, asi neznáš seznam členů
.k otázce morče bych nenechala operovat, pokud mu to nevadí
@Aladina u nás se taky ted zrovna bojuje s chlapem o psa, ale já když něco chci tak si to prosadim. Navíc jsme měli psa ted 17 let a tak je to tady bez ní hrozné..
Už mám vybrané štěně
.To bude doma veselo
.Už se porozhlížím i po ubytování v okolí kdybych byla vyhozená ![]()
Kam - to je jasný, jak jste měli psa, to ho zase musíte mít. Já ho taky vždycky měla. A taky ho budeme mít, protože já chci. ![]()
Jenže mladší by psovi asi ubližoval. Takže to půjde, až budou kluci starší a budou mít víc rozumu.
@Aladina Jojo, s těmahle malejma smrádkama se to zvrhne raz dva. My měli jeden čas 3 morčata, andulku a psa v 2+1
Nejsem žádný zapřísáhlý chovatel drobného zvířectva, ale zrovna se nám to sešlo, andulka osiřela, morčata se sešla ani nevím jak a pes je teda můj. Morče už máme jenom jedno, anduláka si vzala tchýně, protože mě v těhotenství doháněl k šílenství svým řevem a pes je právoplatný člen rodiny.
@Kamča.dalmatinka píše:![]()
sar to mě pobavilo ale opravdu si myslíš že když se řekne slovo elita že je hned myšlena Vaše diskuze když se jmenuje stejně
.
Myslim si že slova elita znamená vždy bud někdo známej a tady je to známé tváře s emimina né ty co se elitou sami pojmenovali
taky bych si to ráda myslela ![]()
@saracenka spíš si to myslíš, ale věř mi málokdo vás zná
a když já napíšu slovo elita jako tady většina nemyslím tím vubec nikoho z vás. Když napíšu hubená taky nemyslim hned hubnoucí diskuzy ![]()
@Aladina u nás ted už bude pouze venkovní pes tak děti od psa když tak separuju podle toho kdo bude zlobit
a asi mám i jasno a dnes sem si koupila příručku jak se starat o zlatého retrívra ![]()
Morče sem taky chtěla, sle Tomík je asi alergickej. Musim dát pryč naše králičí baronky ![]()
My měli kdysi křečka zlatého, kterému se v pokročilejším věku také udělal nádor jakoby v podpaží přední nohy - vyrostlo mu to během dost krátké doby. Vzali jsme s bráchou křečka k veterináři, který mu hned dal narkózu a operoval. Při operaci jsme mohli oba asistovat, jeden z nás držel křečka, druhý jeho jazyk v pinzetě, aby mu nezapadl. Operace i šití trvaly chvilku. Nádor slušný, tak 1,5, možná 2cm, to je na tak malé tělíčko dost. Když se křeček doma začal probírat z narkózy, byl chuděra celý hrozně studený, hlavně tlapky, asi ze ztráty krve. Pomalu se dával do pořádku. Asi za týden jsme měli jít na vytahování stehů. Ten den mu asi nebylo úplně nejlíp, ale brácha s ním nakonec stejně šel. No a při vytahování stehů najednou zvíře zalapalo po dechu a bylo po něm ![]()
Takže za mě, operace jen v nejnutnějším případě, nemusí přinést zlepšení.
@saracenka píše:
taky bych si to ráda myslela
Když si někdo v podobných diskusích stěžuje na elitu, myslí tím lidi, kteří mají hodně příspěvků, vyjadřují se naprosto všude, mají spousty přizvukovatelů, který se smějou každý blbosti, kterou napíšou. Atd, atd.
Nevěřím, že jediná z holek, které si tu stěžují na elitu, myslí kohokoliv z vaší diskuse. Ovšem, jen pokud skutečně není ten dotyčný opravdu členem. ![]()