Nechali byste operovat morče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11444
3.9.12 10:44

Teda Kamčo, ty jsou krásný!!! :kytka: :srdce: :srdce: :srdce: Kdybych mohla, tak si je hned koupím. ale u nás by byli chudáci neustále v ohrožení života. :?

Škoda, že je Tomík na ně alergický, jsou to úžasný zvířátka pro menší děti. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.9.12 10:48

@Almondea u vás by to měli hodně dobrodružný:-DD a daruju:-),neprodávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.9.12 10:48

@Almondea u vás by to měli hodně dobrodružný:-DD a daruju:-),neprodávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
3.9.12 11:56

@Kamča.dalmatinka hele já furt přemejšlím, ale jste moc daleko :,(. Snad por ně najdeš domov!!!

• Citovat
  • Upravit
539
7.1.13 22:30

Ahojky holky oživuji diskuzi pač potřebuji poradit. Mám ani ne měsíční morčátko(rozetku) ale z nějakého důvodu jenom leží snaží se chodit ale nejde jí to.. nají se a napije ale jinak jen leží. po porodu bylo čilé a hravé. Zdá se mi že má něco z páteří. Tlapičky jsem jí zkontrolovala a těmi hýbe. Co myslíte že jí je? A kolik by popřípadně stála prohlídka veterináře? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.1.13 22:37

@Lily007 to vypadá na nedostatčenou výživu. Čim jí krmíš? Dostává hodně zeleniny? Jaké? Přidáváš vitamín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.1.13 22:41

A tato nemoc z nedostatku vitamínu cé spusobí právě to že začne morčeti ochrnovat packa-packy.Vede to pomalu až ke smrti. Jediná pomoc je zvýšit rapidně vitamín c. Pokud máš doma tabletu vitamínu c. Rozdrtit a dát do stříkačky, přidat trochu glukoporu aby to bylo sladší a morčíkovi to pomalu cpát do pusinky. Pomalu. Většinou jim to chutná tak stačí nenásilně. Pokud budeš muset použít násilí tak velmi opatrně ho zabal do utěrky a pomalu pouštěj malou stříkačkou-inzulinkou bez jehly!! do pusinky.
Když to takle budeš opakovat 1-2× denně máš šanci morče zachránit :palec:
Jinak vmísit do jídelníčku!--brokolici užasná na vitamín c-petrželová nat, kousek mandarinky-bez kury bez pecek jeden měsíček. Musíš ho ted prostě docéčkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.1.13 22:49

A veterinář těžko říci. Musíš ale vyhledat veterinu pro malé zvířátka nejlepší kde maj specializaci na morčata a králíky.
u nás se platí 100kč určení diagnozi a pak léčba. Neodborník nezná hypovitaminózu a nejspíš s tebe vytáhne zbytečně spoustu peněz a bude to k ničemu
K dr jdi ale záčni léčit hned a hlavně to céčko. Jestli ale krmíš správně tak to muže být něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
7.1.13 23:05

Sla bych spis k veterinari!

• Citovat
  • Upravit
10905
8.1.13 00:42

@Lily007 existují specializovaná fóra a diskuse, třeba
 http://www.kralici.cz/…/diskuze.asp?…

tam ti přinejmenším poradí, která veterina to s hlodavci umí (je tam seznam doporučených veterin).

jinak bych k dr zašla, zvlášť, jestli máš k morčátku vztah. ono to možná bude dražší než jeho pořizovací cena (zvlášť, jestli je ze zverimexu), ale zas děti máme úplně zadara a taky do nich investujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
8.1.13 06:22

Takhle maličké (měsíční) morčátko by asi neoperovali.
Nechala jsem operovat 3 morčata. Podmínka pro operaci byl věk, respektive nesmělo být moc staré. U těchto malých hlodavců hrozí, že se neproberou z narkózy. 2 morčátka přežila a vesele žila dál, třetí nikoli. Ale u toho už bylo na operaci pozdě, jenom jsme chtěli udělat maximum.
Operace nás vyšla cca na 1,5 - 2 tis. Kč + výlohy na další lečbu, ale ty si již nepamatuji. Důležité bylo dávat po operaci léky (atb) a abychom nemuseli každý den na veterinu, naučili jsme se to sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.13 07:00

@Lily007 určitě bych šla v veterináři.. mmchdm, prohlídka je za pár kaček, ale spíš je důležité, aby morče bylo zdravé a čilé, těch pár korun bych obětovala.. (nedávno mi samička podstoupila několik zákroků - záchrana života, vyšlo mě to cca 2 tis..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
8.1.13 07:22

Jdi k vet :-) dostane pod kuzi vitaminy ;-) vodu a taky ti namychaji domu se sebou. Ceny nebyvaji strasne dokonce ani v Praze ;-) to co radila Kamca muzes udelat hned ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
8.1.13 08:02

Přesně tak avitaminoza - nasadit bolus céčka a dát půl tablety b komplexu za den, rozdrtit naředit a dát stříkačkou, funguje to skvěla, podávat dokud nebude zcela ok

• chjo ještě před rokem sem měla pár posledních vrhů v chovu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AjdaAjda
20.3.13 10:32

URČITĚ ANO!!

My byli nedávno s morčátkem na operaci „bouličky“ - abscesu, samozřejmě při braní léků méně žral, ale teď po týdnu už je zdravý a bez bouliček. Rozhodně do toho jděte, za ty dva tisíce vám snad zdraví vašeho morčátka stojí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný