Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Larr píše:
Z dostupných publikací od R. Desenského jsem se dozvěděla, že bychom se neměli se psem loučit, když odcházíme![]()
Nám se neosvědčilo
My dnes děláme úplný opak. Vždy mu řekneme kam jdeme, kdy se vrátíme, že přijdeme a ať čeká![]()
Je mnohem klidnější a čeká
jj, tohle dělá manžel-já čubinu podrbu, řeknu ji ať je hodná a hezky hlídá a že se vrátíme. manža má ale několika minutový proslov kam jdem, za jak dlouho se vrátíme (neboj, my jsme tak za dvě max tři hodiny doma-jak kdyby to vysvětloval rodičum v pubertě) a přiznávám že to občas enustojím a vyprsknu smíchy ![]()
Náš pes vycítí, když jdeme někam na dlouho nebo jen tak chci vyběhnout do obchodu. Když ví, že je to na dýl, je klid, zaleze si do pelechu a jen smutně kouká. Když jdu do obchodu, brečí za dveřma.
Zajímavé ![]()
Náš pes třeba dlouho ani neštěkal
. My jsme si mysleli, že to ani neumí
(černý labrador).
Ale před dvěma roky jsme se přestěhovali a na patře s námi je krátkosrstý jezevčík s důchodkyní a ta ho nenaučila, aby doma zůstával sám. No, co ten dělá, když ona odejde je šílený. Kromě vytí a štěkání, naráží a skáče do dveří, podrobnosti neznám
. No a náš pes toho má občas už dost, tak udělá takový blaff, jako kdyby říkal „hoďte na toho blázna síť“
![]()
@Honzuovka píše:
Náš pes vycítí, když jdeme někam na dlouho nebo jen tak chci vyběhnout do obchodu. Když ví, že je to na dýl, je klid, zaleze si do pelechu a jen smutně kouká. Když jdu do obchodu, brečí za dveřma.
S tím odcházením jsem to měla stejné a když jsem jela na dýl, tak jsem musela házet batoh z okna aby mě neviděla s ním když jdu přes dvůr
@Honzuovka píše:
Tak já se přiznám, že máme spíš nevychovaného psa. Povely zná, ale poslechne jen když se mu chce, ani pamlsek a ani pohrůžka trestu na něj moc neplatí. Je hrozně tvrdohlavej. Mě to až tak moc nevadí. Nechtěla jsem perfektně vychovanýho psa, ale hlavně hodnýho. A to on je, je to naše druhé děťátko, spí s náma v posteli, všude ho bereme sebou. Miminko přijal naprosto v pohodě, lidi má rád, se všemi pejsky si rád hraje. Jediný, co mě vadí, že každého, kdo k nám přijde, musí oskákat a olízat. Má 27kg, takže to není nic příjemného. Už jsem tady měla i odborníka na výchovu, zkoušel ho to odnaučit a i on to nakonec vzdal. Prej má prostě takovou povahu, že je nadšenej, když někdo přijde a neumí se ovládat. Každýho chce přivítat. Takže nevím, co s tím, když ani odborník si s ním nevěděl rady.
tohle nam pes delal taky a do dvou mesicu bylo po vsem…stacilo se s nekym domluvit, aby zazvonil (sousedi, sourozenci, kamaradka),ja otevru a psa to naucim tak, ze ho proste nepustim aby vital jako prvni, prvni jsem ja a pes musi cekat metr za mnou, vejde navsteva, pes musi jit na misto, nechat navsteve prostor, az kdyz se zase prepne do modemu klid, vyzvu ho, aby se sel podivat..kdyz vita rozjarne a divoce, schodim ho, reknu ne a musi se posadit a zase se hodit do rezimu klidu..proste smi k navsteve jen tehdy, kdyz ja to dovolim a on je plne klidny..nase cuba to pochopila hned prvni den, zbytek tech dvou mesicu jsme to jen pilovali a ted uz pohoda..
@Mauzik2 píše:
tohle nam pes delal taky a do dvou mesicu bylo po vsem…stacilo se s nekym domluvit, aby zazvonil (sousedi, sourozenci, kamaradka),ja otevru a psa to naucim tak, ze ho proste nepustim aby vital jako prvni, prvni jsem ja a pes musi cekat metr za mnou, vejde navsteva, pes musi jit na misto, nechat navsteve prostor, az kdyz se zase prepne do modemu klid, vyzvu ho, aby se sel podivat..kdyz vita rozjarne a divoce, schodim ho, reknu ne a musi se posadit a zase se hodit do rezimu klidu..proste smi k navsteve jen tehdy, kdyz ja to dovolim a on je plne klidny..nase cuba to pochopila hned prvni den, zbytek tech dvou mesicu jsme to jen pilovali a ted uz pohoda..
To už jsme zkoušeli, ale nefunguje to. Největší respekt má z manžela, toho poslechne téměř na slovo. Ale jak k nám někdo přijde, není schopnej se uklidnit a neposlouchá vůbec. Mě přijde, že není schopen ovládnout svoje emoce, teď je prostě nadšenej, tak to ze sebe musí vybít. Jediný, co na to pomáhá je, aby návštěva nechodila přímo k nám, ale že se sejdeme venku třeba hned před barákem. Jak návštěva přijde s náma z venku, už je nevítá. Ale jak někdo přijde sám a nedejbože, že zazvoní, to je jak kulovej blesk.
Pořád si říkám, že by z toho třeba ještě mohl vyrůst, je to ještě puberťák nevyskákanej, uvidíme třeba za dva roky.
No v nejhorším to venkovní výběh jistí.
@Honzuovka píše:
To už jsme zkoušeli, ale nefunguje to. Největší respekt má z manžela, toho poslechne téměř na slovo. Ale jak k nám někdo přijde, není schopnej se uklidnit a neposlouchá vůbec. Mě přijde, že není schopen ovládnout svoje emoce, teď je prostě nadšenej, tak to ze sebe musí vybít. Jediný, co na to pomáhá je, aby návštěva nechodila přímo k nám, ale že se sejdeme venku třeba hned před barákem. Jak návštěva přijde s náma z venku, už je nevítá. Ale jak někdo přijde sám a nedejbože, že zazvoní, to je jak kulovej blesk.
Pořád si říkám, že by z toho třeba ještě mohl vyrůst, je to ještě puberťák nevyskákanej, uvidíme třeba za dva roky.
No v nejhorším to venkovní výběh jistí.
nám to dělá taky fena, velké vítání, je jí už 7let, taky jsme mysleli že z toho vyroste..tak jsme to vzali tak že je hodně vítací tip
, ale zase na druhou strany když je to někdo cizí tak řve jak viktorka u splavu
@sibi Tak to jsi mě moc nepotěšila, já pořád doufám, že ho ta puberta do dvou let přejde. ![]()
@Honzuovka třeba se uklidní…někdy mám pocit, že to není pes - je to pouliční směska všeho možného
jí ti čerti čučí z očí ![]()
A já to vášnivé přivítáníčko u dveří ani psa odnaučovat nechci. My jsme jeho velký fanoušci
. Nám se to líbí
. Za cvhíli si návštěva sedne a psovi se řekne, lehnout a on leží
.
@sibi píše:
@Honzuovka třeba se uklidní…někdy mám pocit, že to není pes - je to pouliční směska všeho možnéhojí ti čerti čučí z očí
@Larr taky to nějak už neřešíme
… a holt komu to vadi
může jít
Jak už tu někdo psal, chtělo by to se zeptat konkrétněji, osobně se věnuji dvěma psům ( ČCHP - chovný plemeník, výstavy, coursing, stopy, zkoušky ZZO a BH ) a feně NO ( obranářka a stopařka ) - oba mají individuální plány, byli od štěňat socializováni a upřímně, spíš si lidi chodí pro rady ohledně technik výcviku ke mě, oba psi poslechnou jak na slovní povel, tak na ukázání rukou nebo jen oční kontakt. Takže zakladatelko, co konkrétně? ![]()
Vždyť já se na nic - konkrétně - ptát nechtěla, nemám problém.
![]()
Tohle mělo být jen o povídání ![]()
@Shreya píše:
Jak už tu někdo psal, chtělo by to se zeptat konkrétněji, osobně se věnuji dvěma psům ( ČCHP - chovný plemeník, výstavy, coursing, stopy, zkoušky ZZO a BH ) a feně NO ( obranářka a stopařka ) - oba mají individuální plány, byli od štěňat socializováni a upřímně, spíš si lidi chodí pro rady ohledně technik výcviku ke mě, oba psi poslechnou jak na slovní povel, tak na ukázání rukou nebo jen oční kontakt. Takže zakladatelko, co konkrétně?
Mě se teda nedaří jediný, naučit psa aportovat-o míčky ani klacky naprosto nejeví zájem. snahu jsme už vzdala, prostě ji to nebaví tak to nelámu přes koleno. a vzhledem k tomu že je dost velkej stresař tak se mi ji nedaří naučit couvat
Z dostupných publikací od R. Desenského jsem se dozvěděla, že bychom se neměli se psem loučit, když odcházíme
Nám se neosvědčilo

My dnes děláme úplný opak. Vždy mu řekneme kam jdeme, kdy se vrátíme, že přijdeme a ať čeká
Je mnohem klidnější a čeká