Zakrslý králíček - podmínky chovu

Alisa25
2.9.12 19:17

zakrslý králíček - podmínky chovu

Ahoj už před dlouhou dobou jsem snila o zakrslém králíčkovi. Dneska jsem si vybrala už konkrétního, ale nakonec jsem došla k názoru, že by byl u nás chudák. Máme totiž středně velikého psa Matýska, který na vše štěká. Naši mi nedovolili králíčka chovat v pokoji, tak by musel mít klec v kotelně, kde přespává právě náš pejsek. Když bych mu udělala výběh na zahradě, otravoval ho pes taky. Běhal by kolem klece a malého králíčka stresoval. Je možné soužití více druhů zvířátek v jedné domácnosti? Máme ještě 2 kočky. Mohl by pes králička vystresovat králíčka až k smrti? Co kočky a králík, mohou se někdy skamarádit?
Nakonec mě naši přesvědčovali, že ho mít nemůžu a akorát bych mu ukrátila život. Stála jsem u něj půl hodiny a přemýšlela, když jsem viděla to krásné miminko rozhodla jsem se že mu bude lépe u někoho jiného kde bude moct prožít kvalitní život.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26833
2.9.12 19:23

@Alisa25 máme dva velký psy, kteří jsou na noc v předsíni - stejně jako zbytek zvířat, 2 potkanky, morče, králíka, kočku :mrgreen: Králík je nejlepší kámoš s našimi psy, umí si sám otevřít klec a pak je provokuje :mrgreen: Pejsek by měl poslechnout, že na králíčka nesmí štěkat. Když byla čuba štěně, tak taky trávila svůj čas před klecí a štěkala na králíka :lol: Ale králík potřebuje kontakt, náš je neustále na kraji klece a čumí, co děláme atd. Samotnýmu by mu bylo někde smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
2.9.12 19:29

https://www.emimino.cz/…atka-113499/ tady jsou fotky našich zvířátek a to tam ještě nejsou všechny ;) Od té doby co jsem to sem dávala jsme pořídili další čtyři králíčky. Pouštíme je po dvoře dohromady s kočkami a psem. Honí se a hrají si, ale navzájem si neublíží je veselo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
2.9.12 19:31

Jj to je mi jasný, jenže my máme takové trdlo, které se nedá nijak vycvičit, je z útulku, má svou hlavu a svou minulost. Já osobně bych králíčka dala do místnosti, kde jsme často abych si ho mohla pochovat, pohladit. Jenže našim by prý smrděl a přes to bohužel jede vlak :(

• Citovat
  • Upravit
886
2.9.12 19:40

Myslím, že si sa rozhodla správne, nebrať si králíčka domov. My sme mali králička, dožil sa 9 rokov. Sestra k nám raz prišla so psíkom a ten ho začal naháňať po izbe. Chudák zajac ledva stihol utekať a potom bol v šoku, myslela som si že to nerozdýcha. Asi nie každý zajko sa znesie so psíkom a zvlášť keď šteká, tak potom tí zajovia naozaj trpia. Inak sú veľmi spoločenský, potrebujú kontakt, hladkanie, veľa pozornosti, takže zavrieť ho do kotolne so psom, no chudák zajko :(. Nebuď smutná, urobila si dobre, že si si ho nevzala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
2.9.12 20:13

@Alisa25 Každý pes se dá vycvičit, jen u staršího a útulkového to hold prostě bude trvat déle, je třeba u něj odstranit zlozvyky, což prostě trvá. Ale i kdyby byl pes vycvičený, tak zavřít králíka do kotelny, to se mi moc nelíbí. Zvířata si na sebe mohou zvyknout ale nikdo ti předem neřekne, jak by to dopadlo u vás…a pokud žiješ s rodiči a těm se to nelíbí, tak to je další důvod. Počkej až budeš bydlet sama a budeš mít pro králíka dobré podmínky a pak do toho jdi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.9.12 20:39

Určitě si králíka nepořizuj. Králík chce většinu dne běhat po domě a chce mít pozornost. Neudržíš ho jen v jedné místnosti pokud chceš aby byl teda štastnej a když je zavřenej v kleci dělá takovej bordel a kravál že se nikdo nevyspí. Potrestá tak všechn :mrgreen:.
Pokud máte psa co štěká dřív než ho to odnaučíš dostane králík infarkt!!

Já se ocitla v situaci kdy mám novorozence nejspíš alergického a mám dvě chovné králičí baronky. Vhodné i na výstavu. Umí na záchod, ale nesnesou se spolu a já jim ted hledám novej domov :,(.Musí co nejdřív pryč.1 bilá bibiana se siam znaky.Rok stará a naučená na vodítko. Zakrslí beránek
Druhá odeta s owlery naučená na vodítko-teddy beránek
kdyby někdo(pro každou zvlášt) věděl o dobrém domově ozvěte se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.9.12 20:39

Tak u nas byl zezacatku boj, pes versus kralik.Ale nakonec uz je to v pohode, pes si zvykl, kralik taky, ted litaji spolu po zahrade. A to ji nemame oplocenou a kralik je takovej machr, ze se vrati zpatky do klece, bych to do nej nerekla, ze bude tak chytrej :think: to ma asi po mne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31594
2.9.12 20:54

Očividně u vás žijí kočky a pes a nikdo ještě nezemřel na stres. Nicméně co bude dělat králik v zimě, když na zahradě nebude moct být, u tebe v pokoji taky ne… Bude zavřený někde v kotelně a odkázaný na to, kdy tam půjdeš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.9.12 21:01

@Kamča.dalmatinka jEEE Kami to hrozna skoda, ze je musis dat pryc :( jsem videla apr fotek, musim rict ze u vas jim musi byt krasne…skoda ze jsi tak daleko, vzala bych si je k tomu nasemu zdrhacovi :lol:

• Citovat
  • Upravit
2882
2.9.12 21:17

@Kamča.dalmatinka Odkud jsi? já bych si je klidně vzala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.9.12 21:20

@manca 1 jsme s plzně, teda kousek a(12km) ale to bych nerada upřesnovala aby mi nepřijela náká nečekaná návštěva:-)
a holky musí jít do domova jedině každá zvlášt. Nesnesou se.Jen se cítí a je zle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
2.9.12 21:23

@Kamča.dalmatinka Škoda já jsem od Mladé Boleslavi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
2.9.12 21:27

Taky bych nepořizovala, už jen z důvodu že už máš tolik zvířat..I když si myslím, že by si na sebe zvyknout mohl, ale…Králík by se neměl leknout, může být pak hodně agresivní a to do konce života. Navíc by měl být ušák často puštěný, má rád výběh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný