Čekám dvojčátka a mám strach......

6
2.2.06 15:19

Čekám dvojčátka a mám strach......

Ahoj,
před dvěma měsíci jsem se dozvěděla, že čekám dvojčata a od té doby se u mě střídají pocity štěstí a těšení se na ty dva tvorečky s šíleným strachem, že to absolutně nemůžu zvládnout. Mám doma ještě 18 měsíců starou treperendu, které budou necelé dva roky, až porodím. Vzhledem k tomu, že malá mi připadá nezvladatelná už ted, bojím se jak to bude vypadat potom, až se ji nebudu moct věnovat na 100%.
Ještěmusím říct, že druhé mimi jsme sice plánovali, ale určitě ne ted a už vůbec ne hned další dvě najednou. Ale chybička se vloudila… Tím nechci říct, že ze mě bude zlá macecha, které jsou děti na obtíž, jen z toho mám prostě panickou hrůzu, kolikrát nemůžu ani spát, přemýšlím, že navštívím psychiatra.
Holčiny, řekněte, že to zvládnu, jsem vážně zoufalá :cry:
Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
2.2.06 15:24

To víš, že to zvládneš, sice to bude trochu náročnější, ale jsi určitě šikovná mamina. Přeji Vám všem hlavně hodně zdravíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.2.06 15:36

Ahoj Jarunkooo ,
tak přesně tuto diskuzi jsem chtěla založit !!!
Mám doma holčičku Kristýnku ,taky 18měs. a jsem sice oproti tobě trošičku pozadu (8tt),ale prý to budou taky dvojčátka! Ještě ale není jisté,zda to druhé se udrží,bylo na utz trošičku „pozadu“ nemělo ještě dotvořený gestační váček či co…já byla v takovém šoku,že jsem to pořádně nevnímala…teď čekám na další utz a dozvíme se,jak to vypadá,jestli se vyvíjí obě…ale dr. říkal,že na 90% to bude v pořádku a budou 2. My jsme miminko plánovali,ale s tím,že malá nám chvilku trvala (8měs) ,takže raději začneme dřív :o)))povedlo se 4. měsíc a hned dvě:o))).Stejně jako ty mám hodně smíšené pocity…Na jednu stranu bych chtěla,aby byly obě v pořádku a bojim se toho dalšího utz,protože už s tím tak trošku „počítám“ a na druhou stranu si to vůbec neumim prakticky představit:o) Je toho hodně,co se mi honí v hlavě,to by byl komentář na 10 stran:o)
Každopádně doufám,že se ozve ještě pár maminek,které už tu zkušenost mají (s dvojčaty+o málo starším sourozencem)a uklidní nás,že měly stejné pocity:o)))
A už víte,co budete mít,čekáte jednovaječný nebo dvojvaječný dvojčátka?
Ahoj Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.2.06 15:40

Ahojky,
to víš že to všecko dobře dopadne a Ty budeš nakonec moc šťastná, že máte dvojčátka. Uvidíš, zvládneš to. Věřím, že jsi kvělá mamina a dvojčátka se hned tak nepoštěstí. Já o nich tajně sním, i když vím, že to musí být určitě náročné, ale určitě to stojí za to. Víc Ti asi poradí nějaka maminka dvojčátek, ale nebuď zoufalá a a těš se. Tak hlavu vzhůru a držím palečky, ať všechno dobře dopadne. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.2.06 15:41

Ahoj Terez,
chtěli jsme chlapečka, ale budou to holčičky (jednovaječný). To už tak asi bývá, ale hlavně aby byly zdravý, to je jasný. :lol:
A tobě gratulujua přeju ti miminka obě dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.2.06 15:51

to my bysme taky chtěli aspoň jednoho chlapečka:o),ale uvidíme…U nás to vypadá na dvojvaječný,pokud to tedy budou,tak nejlepší by byl páreček:o),ale taky mám tušení,že by to byly 2 holčičky:o)))
Koukám,že ty naše holky,jsou skoro stejně starý,my jsme asi o den mladší:o) (24.7.)
 Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.2.06 16:17

Terez,
my jsme 23.7. a taky Kristýnka. To je náhoda, můžu se zeptat kolik ti je a odkud jste, jestli to není tajný?
A na kdy ti vychází termín? Já 20.5. 2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.2.06 16:25

sorry že se sem lámu, jen mi to nedá…:( jsem taky Kristýna a tak koukám, že jste holkám daly jméno okolo svátku, to si to moc neužijou to slavení…:))
jinak holky, určitě to zvládnete:))) a jaký budete pořizovat kočár-to tarší dítko se přece taky bude ještě občas chtít svézt, ne? to by mě docela trápilo…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
2.2.06 17:03

Já bych taky chtěla dvojčátka.
Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.2.06 17:05

Jarunkooo,
za 2 měsíce mi bude 27 a jsme cca 30km od Prahy,okr.Nymburk.A vy? A jak se vlastně cítíš v těhu?Je to jiné než s jedním? U nás to sice ještě není 100%,ale zatím tam 2 jsou a je to znát.Já jsem s malou neměla skoro žádné nevolnosti apod…a teď mi je pořád blbě…to samý nálady jsou mnohem střídavější atd…Jo a termín mi zatím vychází na 15.9.,tak jestli tam ty 2 opravdu budou,tak potom budu taky ráda,když mě trochu uklidníš,že se to dá zvládnout…Teď už bych hlavně chtěla vědět,jak na tom jsme,jsem z toho nervózní…

KRISTAIN-ty mě asi zabiješ:o),ale malá se narodila přesně na svůj svátek…
a kočárek-zatim nevim,jak jsem psala,u nás to ještě neni 100%,že se druhé mimi udrží,ale pokud ano,tak asi bude kočárek pro dvojčata a malá bude ťapat…a kdyby nás čekala nějaká dlouhá neodkladná cesta,kde by se musela taky vézt(ale už teď ťape celkem dobře,jen ne tím směrem,kterým potřebuju:o))),tak máme ještě její kočárek a někdo by jí v něm musel vézt.Asi babička:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.2.06 18:56

:o) nikdo další už tady není :o) ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
2.2.06 19:04

Ahoj holky, já sice svoje první teprve čekám, ale přesto jsem chtěla říct, že si myslím že zvládnout se dá úplně všechno na světě! Nebudete na to samy - budou vám pomáhat manželové, maminky, tchýně (pokud jsou hodné :wink: ) a kamarádky. A brzy i vaše starší holčičky! Držím vám palce a rozhodně si myslím že to bude v pořádku. Určitě ne bez problémů, ale rozhodně zvládnutelné! Přeci by nám příroda do cesty nepostavila něco, na co bychom neměly síly! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
2.2.06 19:33

Ahoj,ozývá se Vám maminka která má skoro 3.letá dvojčátka páreček.Mám ještě starší dceru které je skoro 7.let.Když se dvojčátka narodili tak jí byli skoro 4.roky.Ze začátku to bylo hodně náročné ale zvládnout se to určitě dá.Připadalo mě že je jenom krmím,přebaluju,uspávám a nic jiného nedělám.Pak jsem si udělala svůj systém a postupně jsem si zvykla.Ted už máme to nejhorší za sebou a děti si ted spolu krásně vyhrají a ani o nich nevím.Kdyby jste se chtěli na něco zeptat nebo poradit klidně se ozvěte.Jinak přeju Vám i vašim miminkám hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.06 19:45

holky, nebojte se, zvládnou se dá všechno. Sice nemám dvojčátka, ale mám tři dítka dost brzo po sobě - 3r, 2r, 10m a docela to jde.

S tou poslušností: když se narodilo druhé dítko, starší měl cca 15m - chodil také kam chtěl, a najednou se to při kočárku naučil - držel se kočárku a šel… Takže spíš se díky mladšímu uklidnil a teď už hlídá i kočárek, abych ho někde nenechala…

takže klid, občas vám to poleze krkem, ale půjde to… časem se uvidí..

Věra

• Citovat
  • Upravit
534
2.2.06 19:50

Tak holky držte se!Bude to ze začátku dost náročný.mě stačí to jedno.Nejednou sem si představovala jaké by to bylo mít k tomu ještě dvojčata,protože můj táta je z dvojčat tak se to u mě očekává.A musím říct,že sem z toho celkem na nervy.Ale až povyrostou tak si spolu vyhrajou a bude to fajn.Já myslím,že je skvělé,že jste se tady našly dvě co jste na tom stejně a budete se podporovat.
juranko fakt budou jednovaječný?to budou na chlup stejný.To je docela vzácný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí