Čekání na 1. ultrazvuk

27
16.2.20 01:27

Čekání na 1. ultrazvuk

Dámy mám na vás dotaz a zároveň se hlavně chci trochu vypovídat.
Chci se zeptat jak jste brali tehotenstvi od chvilky co jste zjistili z tehotenskeho testu ze jste v tom do dne prvni prohlidky? Brali jste to uz 100%? Nebo jste radeji jeste s radovanim cekali..ja jsem poprve tehotna vim to od utery, na kontrolu jdu ve stredu a mam pocit, ze je to nekonecne cekani. Vime to zatim jen ja a pritel..cekame co se dozvim na gynekologii. Ale mam obrovsky strach, ze mi Dr. sdeli ze neco neni v poradku..nevim jak se toho strachu zbavit. Miminko je chtěné a je to spíš zazrak, ze se povedlo, protože mi bylo od Dr. sdeleno že u mě děti budou běh na delší trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
418
16.2.20 01:51

Měla jsem strach celé těhotenství, mám strach i teď když je syn na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
16.2.20 02:14

Bohužel strach tam už bude vždycky… Po 1. UZ, zda poroste jestli kope málo či moc, jak se narodí, po narození ať dobře roste atd… Vím je to zázrak, ale bohužel stejnák bambilion věci neovlivnite, za mne rada prostě nečtěte! Co by kdyby.. To je nejhorší, věřte že vás zázrak bude ok, hlavně myslet pozitivně… Vždycky řešte problém až pokud nastane - milion ženských mají miliony zkušenosti ale vaše těhotenství je prostě vaše a jedinečne…Hlavně pokud jste to zjistila v UT. Nečekejte že ve středu uvidíte bůh ví co… Lepší je se objednat tedy později kdy už je větší šance že už bude vidět srdce atd… A jak jsem to brala já? Ok pozitivní test, uvidíme zda bude v děloze a srdce… Rodině a nejbližším jsme to řekli až po 1.velkem ultrazvuku skoro v 16.t kdy jsme věděli že základ je v pořádku… Ale každému vyhovuje něco jiného, a až po druhém velkém UZ cca 20t. Jsem si dovolila začít pokukovat po věcičkach atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
16.2.20 05:17

Strach budeš mít pořád, já měla ty kontroly jako takové záchytné body, že mi vždy řekli, že je vse v pohodě, bohužel zvlášť v prvním trimestru není ani dobrá zpráva od dr zárukou ničeho. Můžeš být na kontrole v pohodě a hodinu na to může být konec. Teď už budeš mít strach celý život, nekončí to prohlídkou ani porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
16.2.20 06:32

@candy.lady ahoj já jsem teď tak. poprve těhotná (zatím 7+2) a moje cesta byla opravdu trnita, protože jsem po IVF a po několikátém transferu embrya(nikdy se ani neuchytila) zjistila jsem to v lednu a samozřejmě byla veliká radost ale i taky velký strach a so první kontroly na které s.byla minulý týden jsem.sw byla a by plps byl tam.kde má a hlavně aby se mi rozbusilo srdicko. Srdíčko bylo a teď zas a hruzou aby bylo i příští týden ale snažím. se myslet pozitivně a tyto věci si vůbec nepřipouštět. Rodině sme.se domluvili že to řekneme nejdřív po 1. Velkém ultrazvuku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
16.2.20 06:38

Poprvé jsem to brala jako “samozřejmost” a říkala jsem si, že mně se přeci nic stát nemůže, vždyť jsem mladá… po prvním potratu jsem měla hrozný strach… po druhém potratu jsem měla takový strach, že jsem návštěvu na gyndě odkládala… po třetím potratu už jsem brala jako samozřejmost to, že to zase dopadne špatně… naštěstí už v pořádku :hug:
Ale strach už budu mít vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.2.20 07:03

Máte pravdu holky, ten strach už nezmizí. Je mi moc líto všech, kteří si prošli ztrátou miminka. Nedokážu si představit, jak moc bolestivé to musí být..od ted se člověk musí jen modlit a věřit že, bude všechno dobré. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
16.2.20 07:26

@candy.lady Taky jsme si ztratou prosla 3 x a dalsi těhotenství v pořádku…dusevni zdravi mi zachranilo angelsounds, kdy jsem asi od 14.tydne poslouchala :srdce: miminka doma…byl to balzam na moje nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
16.2.20 07:35
@Julinka 18 píše:
@candy.lady Taky jsme si ztratou prosla 3 x a dalsi těhotenství v pořádku…dusevni zdravi mi zachranilo angelsounds, kdy jsem asi od 14.tydne poslouchala :srdce: miminka doma…byl to balzam na moje nervy

Také jsme o miminko 3× přišli a souhlasím, že angelsounds je fakt super věc… hrozně mi to pak pomohlo. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
16.2.20 07:47

Když jsem byla těhotná, tak jsem se taky bála, takže jsem se krotila v radovani, ten strach byl hroznej, ale zas na druhou stranu jsem se snažila tomu úplně nepropadat… Říkala jsem si, jestli to takový bude i po porodu a NENI.. strach sice pořád mam, ale je to úplně jiný, když mám dceru u sebe, vidím ji… Takhle když byla v břiše, tak to bylo mnohem horší, protože kdyby se nedejboze něco stalo, tak s tím vůbec nic neudělám.. a mimochodem, já jsem od testu 10.6. čekala do 3.7, kdy byla první kontrola ;) a pak byly taky jednou měsíčně, takže to čekání je dlouhý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
16.2.20 07:52

Musis myslet na to, ze strach ublizuje miminku… jak pisou holky, stejne do posledni chvile nevis a strach mas i kdyz se narodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 12:42

Čekání

Je tady někdo kdo čeká na první kontrolu? Ja jsem byla v pátek na krvi 46.1jednotek a v pondělí 229.3jednotek testy viz foto a za chvilku budu volat na gyndu, jsem nedockava jak něco 😄 😄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.20 12:43

😄

• Citovat
  • Upravit
6594
26.8.20 13:10

Podle mě zbytečně spěcháš. Stejně to neurychlíš, ba naopak se budeš víc stresovat. Objednej se až tak na cca 8tt, aby bylo něco vidět. Dříve to stejně nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.8.20 13:24

Když sem viděla poprvé dvě čárky, byla sem šťastná a začali jsme vymyslet jméno. Nenapadlo mě, ze by mohl být jakýkoli problém. Bohužel miminko bez srdíčka a revize. Když jsem viděla dvě čárky podruhe, už jsem ani nečekala, ze by to bylo v pořádku a čekala jsem při každé kontrole jen ty nejhorsi zprávy. Ale zatím vše Ok, začínám devátý měsíc a začínám se pomalu připravovat na porod. Strach tam je a je čím dal větší a lepší to už nebude. Teď se bojím když chvíli necítím pohyby jestli je vše Ok a myslím, ze po porodu to bude ještě horsi a ten strach už nikdy nezmizí, jen bude jiný. Mezi jednotlivými kontrolami ale vždycky hrozny. Měla jsem je cca po 5 týdnech, po kontrole vždycky tak týden dva Ok, trochu sem se uklidnila, ale ten rozestup mezi nimi je dlouhý a zbylé tři týdny už byl jen stres a čekání kdy už prcka uvidím a jestli bude vše Ok. Jediné co mě trosku uklidnilo bylo ze s tím stejně nic nenadelam a pokazit se to muže i když se budu chovat sebelip. Drz se, ať je všechno ok :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí