Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,já jsem dnes 23DC,tak by MS měla přijít okolo 10.5. (beru Utrogestan 17-27DC)…Zítra jedeme s manžou do CAR (pronatal TP) a budeme se domlouvat na 1.stimulaci před IVF,jsem z toho docela nervózní,protože vůbec nevím co od toho mám očekávat..
Ivča86 píše:
Ahoj,já jsem dnes 23DC,tak by MS měla přijít okolo 10.5. (beru Utrogestan 17-27DC)…Zítra jedeme s manžou do CAR (pronatal TP) a budeme se domlouvat na 1.stimulaci před IVF,jsem z toho docela nervózní,protože vůbec nevím co od toho mám očekávat..
Ahoj. Júúúú,jezdíš i do stejného CARu. Také okolo toho data očekávám MS. Všechen ten píchací arzenál už mám doma vyfasovaný. Ty se vůbec ničeho neboj,podepíšete veškeré ty papíry ,které jsou k tomu třeba-pokud už jste tak neučinili - Dr. Ti udělá uz a vyjede stimulační protokol. My tam strávili asi hodinku,ale to jen proto,že jsme předem doma nevyplnili ta lejstra. ![]()
My jsme ještě vůbec nic právě nedostaly,zítra jedu na kontrolní UTZ a právě se na všem domluvíme.Tak to tam budem asi taky dlouho
..Můžu se zeptat jak dlouho se snažíte a v čem je u vás problém?? U mě je totiž problém jenom v tom,že mi nedorůstá děložní sliznice a hned mi doporučily IVF,že prej mi u IUI nedávaj žádnou naději na úspěch..My se snažíme víc než 4,5roku..
A veškeré odběry už máte hotové?? Asi jo…
Jo,to kdybychom věděli v čem je u nás problém.
Jsme oba zdrávi,nevím,proč TO NEJDE. Mám doma téměř 14ti letá dvojčata,ale taky byli po stimulaci. Jenomže tenkrát mi veškeré to píchání předepsal můj gynekolog a neplatila jsem ani kačku-ne že by na tom tolik záleželo,ale přece jen,když to šlo tenkrát bez pomoci CAR,tak proč né teď,ale to sem nepatří.
Myslím,že ke sliznici Ti mohl Dr pomoci jen nějakými léky,ne? Něco jako Estrofem atd..... Já na sliznici piju kontryhelový čaj,taky jsem s ní měla problém. Od té doby co ho piju,tak se mi zvýšila o 6mm. Mívala jsem ji 20.DC třeba jen 5mm a teď i 11,5!
A snažíme se asi tak rok,nečekali jsme dlouho na CAR.protože vím,že bez stimulace by se asi nezadařilo. ![]()
Jo jo,veškeré odběry i SPG máme udělaný a je vše OK
.Akorát ta sliznice
.Nevím proč mi můj Dr. něco na to nenapsal,vůbec to semnou nijak neřešil,to se začlo řešit až teď v dubnu v CAR..My máme doma skoro 6-letou dcerku
a ta byla přirozenou cestou.
Já jsem taky zkoušela pít kontryhelový čaj,ale pořád jsem po něm špinila.
Tak to je dobrý,že vám takhle vyšla dvojčátka ![]()
Já by jsem taky chtěla dvojčátka,protože sama jsem z dvojčat. ![]()
Ivča86 píše:
Jo jo,veškeré odběry i SPG máme udělaný a je vše OK.Akorát ta sliznice
.Nevím proč mi můj Dr. něco na to nenapsal,vůbec to semnou nijak neřešil,to se začlo řešit až teď v dubnu v CAR..My máme doma skoro 6-letou dcerku
a ta byla přirozenou cestou.
Já jsem taky zkoušela pít kontryhelový čaj,ale pořád jsem po něm špinila.
Tak to je dobrý,že vám takhle vyšla dvojčátka
Já by jsem taky chtěla dvojčátka,protože sama jsem z dvojčat.
Tak to nejmenší,co pro to můžeš udělat je,že si necháš zvést 2embrya a doufat,že se uchytí. ![]()
Já teda už opravdu dvojčátka nechci,ne,že by s nima byla katastrofální práce,ale chtěla bych si tentokrát užít jedináčka.
Já bych zase chtěla mít tu holčičku! Šest let,to je ten nejhezčí věk-copatá Rozárka.
Teď k tématu-To čekání je jako věčnost,co? Vždycky mi to uteklo a mezes byli opět tu a teď,když na to čekám jako na smilování boží,se to vleče jako blázen. ![]()
Připadá mi,že jsem to měla před čtvrt rokem! Je fakt,že mám delší cyklus,tak je to opravdu dlouhý.
Tomu věřím že by sis ráda užila 1 prcka ![]()
Tak jsme zpět z CAR..UTZ dopadl tak že mám jen 4mm sliznici
,vyfasovala jsem puregon od 2DC a pregnyl a tenhle cyklus zkusíme IUI,protože nemáme vyplňený nějaký ty lejstra,tak mi je dala domu a když IUI nevyjde tak jdeme v červnu na IVF..Je fakt že mi taky přijde že se ten čas zastavil
,MS mě vždycky „štvala“ a teď na ní čekám jak na smilování..
Největší nervy pak budou s čekáním na TT jestli to vyšlo viď.
Nebyla jsi náhodou dnes u Dr. Rychvalské?
No,na to,že to máš dostat už za chvíli,tak teda sliznice vážně nic moc ani snad do 4mm by ET neudělali,ne? A nedali Ti na to jinak nic? Puregon i Pregnyl mi dali taky,k tomu ještě Cetrotide,to dávají starším. ![]()
My když jsme čekali na Ivf,tak jsme taky zkusili IUI,že když se nepovede,tak HNED ten měsíc před nastoupení MS jdem do IVF,jenomže když jsem pak volala do CAR,že teda těhu test neg a že se teda chci hned objednat na naplánování,tak mi na recepci řekla,že teda teď ne,že se to nedělá,že mám počkat,až to dostanu a objednat se na 20.DC a naplánujem to až na další měsíc. Tak jsem byla pěkně naštvaná,že jsme takhle propásli měsíc a něco. ![]()
No nic,za chvíli už to snad dostanu a začne se něco dít.
Já jsem byla u Mudr. Rešlové. ![]()
Já si taky říkám,že to je hodně málo ty 4mm
,ale minule jsem neměla ani to.
Taky se doktorka divila,že mi ten Utroš nezabral,prý většinou zabírá.Dneska mi nic jiného nenapsala,jen ten Puregon 600IU a Pregnyl.
Tak to by mě docela naštvalo,kdyby mi řekly že to IVF bude až pak další cyklus (v červenci
),já jsem do IUI šla s tím,že když to nevyjde tak dostanu MS a hned pujdem na IVF.Takhle mi to totiž vysvětlila Dr.
No uvidíme,už jenom čekat na tu potvoru červenou. ![]()
My se právě taky tak domluvily s Dr. a recepční mi řekla něco jiného,tak jsem ač nerada souhlasila. Jedině se prostě nenachat odbýt a trvat si na tom!
Já si od 2.DC budu píchat 1×225 a další dny až do OPU 200 Puregonu a od 7.DC +k tomu to Cetrotide. 7.DC také na UZ na folikulometrii. Snad se MS brzy dočkáme a začneme ![]()
A v srpnu už přejmenujem diskuzi na Těhule po 1.stimulce.
![]()
Tak já uvidím jestli nám to vyjde,a jestli néé
tak tam asi zajedu osobně se domluvit.
Já si budu píchat taky od 2.DC a dva dny mám psáno 100 IU a pak po 75 IU,neni to málo???Jinak nic jinýho,akorát po tom IUI začnu zase brát Utroš na podporu udržení..Taky pujdu na tu folikulometrii mezi 6-8.DC tak snad to budeme mít OK a brzo budem Těhulky
![]()
Ty dávky jsou individuální,šijou je každé na míru. Já už mám léta,tak možná proto,taky jsi jich asi sama v přirozeném cyklu vyprodukovala více než já,na UZ to určitě poznají,tak asi není třeba ve Tvém případě tolik jednotek.Alespoň máš menší riziko hyperstimulačního syndromu.
No,kéž by to bylo k něčemu.
To je fakt,že u každé ženy je to individuální..
Já teď ještě beru Utroš (do neděle) a před chvílý (25.DC) už MS dorazila,tak nevím jestli ho ještě mám brát ![]()
Ty asi nevíš jestli ho mám dobrat do toho 27.DC
?
Já jenom abych tim něco nepokazila.. ![]()
Zavolala bych si do CAR,ale MS dorazila až po ordinačních hodinách,tak jsem z toho jelen.
V neděli večer si mám vzít ještě poslední Utroš a zároveň píchnout Puregon,tak jsem na to zvědavá ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holčiny. Je tady některá,co čeká koncem týdne MS,aby mohla začít se svou 1.stimulací před IVF?

Je tady spousta podobných diskuzí,ale většinou jsou už rozjeté a špatně se do nich zapojuje.
Přeji krásný den.