Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čauky, je tu nějaká těhulka, co má rodit každou chvíli? Já jsem 40+4 a jsem z toho čekání už dost nervní. Pořád se nic neděje.
Ahoj, úplně Ti rozumím, mě to sice čeká až v dubnu, ale moje kamarádka měla termín na 30.12. a porodila až včera, tak z toho čekání byla taky už na nervy. hlavně ať Ti to dobře dopadne a Ty i mimísek jste v pořádku.
Jó, to znám…to čekání a k tomu věčné SMS a telefony, jestli už něco máme
Nakonec jsem rodila ve 41+6, museli mi porod vyvolívat. Jinak by tam Verunka byla asi ještě teď. ![]()
Zpětně si říkám, že jsem si ty poslední dny měla ještě užít…vyspávat jak dlouho chci, válet se a nic nedělat apod.
Teď už to nejde a dlouho nepůjde.
Tak užívej, ale je mi jasný, že se nemůžeš dočkat, až bude prďola venku. Ale dočkáš se ![]()
Čauky holky, díky za podporu. Já si pořád říkám, že snad do konce tejdne bych měla porodit. Podle UT v 8.týdnu mám termín dneska, ale já už tomu přestávám věřit. Všude okolo sebe slyším, jak všechny maminy rodily min. 10 dnů po termínu. Tak snad to bude co nejdřív. ![]()
Missaku, dej nám vědět, kdy to přijde, budeme ti držet palce
Drž se a ať máš brzy Broučka v náručí, je to úžasný, když ti to mokrý krvavý miminko položej na břicho… ![]()
Alenka
MISSAKU:
Moc ti držím palečky a určitě to JEDNOU půjde ven
![]()
Dnes svítí krásné sluníčko, tak ti třeba přinese miminečko do náručí
![]()
P.S. Trošinku ti závidím - já jsem nedočkavka a už bych si přála rodit. ![]()
papa a krásný pohodičkový den tobě i miminku
Rodila jsem sice pět dnů před termínem, ale už jsem děsivě chtěla, aby to šlo ven
. Venku bylo 40 stupňů, měla jsem věčně oteklé nohy, nemohla jsem dýchat ............... . Tak jsem se jednou večer rozhodla pro velký úklid. Vymyla jsem celou kuchyňskou linku, pomalu a postupně jsem si celý den hrála s úklidem kuchyně. Při té příležitosti jsem několikrát vylezla na židli a zase z ní slezla (když to slyšel manža, málem ho ranilo), no a druhej den jsme jeli ................. Přeju brzký, rychlý a pokud možno co nejméně bolestivý porod. Ivča_K
Ahojky,taky jsem rodila po termínu,bylo to strašný to čekání…navíc mi podle nálezu tvrdili už asi měsíc,že to bude každou chvíli…a pořád nic.Nakonec mě objednali na vyvolání,měla jsem přijít za 3 dny v 7 ráno,já to obrečela,těšila jsem se,jak pojedeme narychlo do porodnice atd:o))) no a druhý den malá vylezla sama:o) rozhodla se na poslední chvíli:o) Teď jí je rok a půl a každý den utíká tak strašně rychle a všechno to tak letí,že už zpětně vůbec nechápu,jak se těch asi 12 dní po termínu mohlo tak strašně táhnout…U nás tedy nepomáhalo nic z babských rad-vytírání,teplá koupel,červené víno,generální úklid, 10kilometrová vycházka,milování,prostě nic.Ale pak mi doktor zkusil takový ten „Hamiltonův“ hmat no a večer už začaly stahy,ráno do porodnice a večer se malá narodila!Ale Ty už ses sem na diskuzi od pátku neozvala,tak už nejspíš držíš prcka v náručí:o))))DEJ VĚDĚT.
Papa
No to je téma, já taky přenášela po rizikovém těhotenství, kdy mi tvrdili, že to nedonosím…a každý den navíc byl fakt nekonečný a strašný, takže Ti nezávidím, hlavně Ti přeji brzký a šťastný porod a rozjezd kojení bez komplikací. A spi, co to dá /moc to nejde, viď/, aspoň to zkus, na druhém břehu mezi maminkama už se dlouho nevyspíš.
Hodně štěstí!!!
Maminky, ale to období před porodem je stejně nezapomenutelné jako první dny po dvou čárkách na těhotenském testu, oznámení to manželovi nebo začátek porodu, alespoň já to tak cítím…S miminkem je to už zase všechno úplně jiná kapitola.
Ahoj maminky, takže už to máme s Berenikou za sebou ! V pátek šestého mi v noci praskla plodová voda, otevřená jsem však byla málo. Zavedli mi tedy v sobotu tabletku a v neděli 8. ledna v 10:25 jsem porodila Bereniku, měla 48 cm, 3.250 kg. Porod byl, až na ty bolesti než mi dali epidurál, úžasnej. Po otevření jsem porodila cca za 4 hodiny. Táta byl s náma a doktor byl u porodu skvělej. Na porod budu vzpomínat jako na krásnej zážitek. Držím palečky maminkám, které ještě čekají, je to nekonečné, ale stojí to za to. Berenika je teď pro mě jedinej střed vesmíru, na kterej nedám dopustit.
Missaku moc ti gratuluju k Berenice a že ses nakonec dočkala, já mám před sebou ještě měsíc a fous do termínu a už se taky těším na ten den D. Ten konec těhu už prostě není legrace, člověk se nevyspí, bolí ho záda, trápí otoky, ale nakonec se dočká každý, jak vidno i z tvého případu ![]()
Jinak se přijď podívat do deníčku Očekávání zimních miminek, který se teď bude měnit na Zimňátka 2005/20006 ať si tam pokecáš s maminama se stejně starými miminky. Berun
Ahoj maminy a skoro maminy.
Mám dotaz,jestli některá má stejné problémy jako já.
Ve čtvrtek mě z poradny dr. poslala na monitor a ultrazvuk do špitálu s tím,že jsem otevřená.Jsem v 37tt.,takže nemám strach z předčasného porodu,mimi je už velké.V nemocnici řekli,že je to dobrý,ale že mám víc plod.vody a zralejší placentu.Moc to ale neřešili.
Dneska jsem začala mít takové divné bolesti-rovnou říkám,že jsem nezaregistrovala žádné poslíčky nebo tvrdnutí.Jen dneska mám „tam dole“ bolesti jako při vyšetření,jenom ne z venku,ale zevnitř.Nejdřív jsem myslela,že to do mě mlátí mimis,ale ono to bolí(vždycky pár sekund,ale hodně) i když mimis „spí“.
Stává se vám to?Co by to mohlo být?Nechci plašit u dr. a být za blázna.
NOVOBORKA: přijď se podívat k nám do deníčku únorňátka a březňátka 2006 (na hlavní stránce najdeš aktuální díl) řešíme tam všechny stejné problémy a pomalu rodíme tam se můžeš ptát jak je libo jsme tam na stejné lodi.
Jinak to co popisuješ já dobře znám, zatím nijak extra neposlíčkuju (taky jsem 37tt) ale dneska ráno jsem začala mít MS bolesti, což trvalo hodinu a půl, pak to odeznělo a občas se během dne přidala právě taková ta tupá bolest jakoby v oblasti čípku-prostě uvnitř, která trvá pár vteřin ale mám jí několikrát za den. Zítra jdu na kontrolu do porodnice tak se zkusím zeptat jak moc je to v normě, ale myslím, že to souvisí se zkracováním čípku a otevíráním. Já mám jinak těhu naprosto v pohodě. Čípek stále 2cm a CS0 takže se nic neděje, uvidím zítra.
Tak buď v klidu ono to bude určitě normální když to máme nastejno. Berun
Tak to znám. Čekám každou noc, když nemůžu spát - jsem 39tt, ale naše malá je čím dál neklidnější. A pokaždé jsem přesvědčená, že tentokrát pojedeme - mám uklizeno, uvařeno a nachystané oblečení… Dneska v noci se mi například rozpohybovala tak, že jsem začala panikařit jestli to nejsou rychlé kontrakce(já se např. narodila do hodiny od máminých bolestí)- bylo to docela bolestivý. Už aby se jí chtělo ven ![]()