Knížka pro těhulky

2
6.1.06 06:46

Knížka pro těhulky

Zdravím všechny, kdo čtou tyto řádky a přeji vše nejlepší do nového roku a hlavně pohodu!!

Chci Vás všechny poprosit o radu. Chci si koupit knížku pro těhulky i když těhotná ještě nejsem, ale začínáme se pokoušet.

Poraďtě knížku , která se vám líbila a se kterou jste byli spokojeni a proč.

Předem děkuji a přeji pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26857
6.1.06 07:30

Mazel kdysi hodně dávno jsem si ve výprodeji koupila knížku Čekáme děťátko od jedné německé porodní asistentky. Pro základní informace mi to teď stačí. Jak jsem ale měla v prosinci pozitivní test, hned jsem letěla do knihkupectví a koupila krásnou publikaci Tajemství lidského života. Je tam spousta fotografií z bříška a popsáno týden za týdnem, jak se miminko vyvíjí a roste. Ta se dá normálně koupit i vyhledat na internetu.

Podívej se na www.porodnice.ce Je tam elektronická verze Kniha o těhotenství a porodu. Kdyby se ti líbila, můžeš si ji koupit i v tištěné podobě. Myslím, že ta kniha se povedla.

Ale jinak jsem zjistila, že mi stačí informace mého Dr., který mě opravdu zásobuje vším možným, co bych měla o svém stavu vědět. Při každé návštěvě se mnou probírá aktuální stav a říká, co mě čeká do příští návštěvy. Tak doufám, že v tom bude pokračovat až do porodu. Pokud máš Dr. podobného jako já, tak do té knihy moc často hledět nebudeš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
6.1.06 09:10

Ahoj

Připojuju se k chvále knihy „Kniha o těhotenství a porodu“ - já jsem ji objevila na internetu. Jsem těhotná už podruhé a tak jsem si už nechtěla kupovat další knihu o těhotenství, tak si ji občas otevřu jen v elektronické podobě. Ale pokud bych si chtěla nějakou knihu koupit, sáhnu určitě v knihkupectví po této…
Doma mám knihu „velká kniha o matce a dítěti“ - je to pěkné, hezky barevné, ale dneska už bych si ji nekoupila - je hodně povrchní a spíš na koukání než na čtení. Chybí mi tam spoooouuuusta informací, které jsem si pak dohledávala různě na netu.

Ale existuje i několik knih od Grady a ty taky psali čeští autoři (to je dobrá rada - český autor zná naše podmínky a to je pro maminku přínos). Tak dobře vybírej......

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
6.1.06 09:18

ahoj,

pred par mesiacmi som tu aj ja zakladala takuto diskusiu :D

a najdes ju tu : https://www.emimino.cz/modules.php?…

na zaklade tychto odporucani som si kupila 2 knizky :

1. Pat Simpkins - Partner u porodu

a

2. Co čekat v radostném očekávaní (taká hrubá, oranžová, od 3 autoriek)

mozem povedat, ze obe su velmi dobre, aj ked ta prva niekedy snad az moc odborna a detailna. Kazdopadne ak kupit, tak urcite tu „Co čekat …“ to je NAPROSTO SKVELA knizka a citam ju dennodenne, mnohokrat mi pomohla. Mozes ju zacat citat kdekolvek otvoris, je prehladna, kapitoly perfektne rozdelene a zodpovie ti tvoje otazky naozaj presne, jasne a vystizne. Vyborna :!

pa, a nech sa coskoro zadari :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
6.1.06 09:45

ahojky, mně se velice osvědčila kniha od Lucie Výborné FIT MAMINKA, protože popisuje „normální“ těhotenství, šestinedělí apod. ne ty tabulkové jako jiné knížky. Byla jsem v těhu úplně zděšená, když břicho a prsa MĚLY růst dle odborných knih až v5-6 m a mně začaly už ve 3m … tohle jen těhu vyděsí :cry:
L.V ve své knize popisuje vše ohledně stravy, kosmetiky, jak se cít a to i několik měsíců po porodu, vč. fotografií na cvičení a to hned několik druhů.

vřele doporučuji.
Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
6.1.06 09:54

Ahojky,
já mohu doporučit Těhotenský kalendář od Dr. Jane MacDougallové, vydalo nakladatelství Alpress. Můžeš si to koupit buď místo knížky nebo jako doplněk. Je ve formě stolního kalendáře a je tam zobrazen každý týden těhotenství, kde je psáno co se ten týden děje s maminkou a co s miminkem, včetně jeho přibližné velikosti. Můžeš si tam doplňovat i své záznamy. Stál asi 250 Kč.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
6.1.06 09:56

Ahoj,
já dostala také knížku Fit maminka, je moc prima a dá se podle ní hezky cvičit. Navíc je doplněná o pár postřehů. A pak mám ještě
Martin Gregora - Kniha o matce a dítěti. Líbí se mi, že je napsaná českým autorem a vychází z českého prostředí. Je moc pěkně napsaná a obsahuje několik hlavních kapitol:

Těhotenství, porod, šestinedělí
Novorozenec
Péče o dítě doma - kojenecký věk
2-4 roky
4-6 let
očkování
nemocné dítě
a docela obsáhlá kapitola první pomoc

Ennie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.1.06 11:05

Také doporučuji „Co čekat v radostném očekávání“. Však se u mě dlouho neohřála, už ji má půjčenou kamarádka, kterou to čeká v dubnu. Je tam vše podrobně vysvětlované, odpovědi na nejrůznejší otázky, pěkně rozdělené podle něsíce těhotenství, nechybí ani kapitola pro tatínky, končí to porodem a šestinedělím.
Hodně jsem ji jako vyjukaná a hlavně zvědavá prvnětěhotná využila :) . Jinak jsem nečetla nic, vše potřebné jsem našla zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
9.1.06 12:40

Taky doporučuji knížku Podívej, jak rostu. Je tam každý týden těhotenství a k tomu 3D UTZ mimíse :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
9.1.06 12:44

Taky doporučuji knížku Podívej jak rostu. Je tam každý týden těhotenství a k tomu 3D UTZ mimíse :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
9.1.06 19:04

Ahoj,
měla jsem knihu Těhotenství a porod - je supr ohledně popsání vývoje mimča v bříšku, ale porod a info o prohlídkách se nesmí brát až tak úplně vážně, jelikož je to z prostředí řekla bych spojených států, praxe u nás je trošku jiná. Ale jinak doporučuji.
Potom jsem koupila Perfektní kniha o matce a dítěti, je docela fajn, ale opět stejný problém, není to až tak české, ale dočteš se tam i jak pečovat o novorozeně a dál do 36 měsíců.
No a nakonec jsem dostala knížku (již zde zmiňovanou) Kniha o matce a dítěti od Dr. Gregory - pozor o těhotenství tam je pramálo, ale dál o dítěti - vývoj, nemoci je tam dost a je to skutečně české.

Dobrý výběr a ať už máš malou/malého v bříšku.
Ha + dvoutýdenní Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky