Celé prázdniny doma s dětmi- jak to zvládáte?

Anonymní
4.7.18 14:49

Celé prázdniny doma.

Ahoj maminky je teprve 4.7 a ja uz se modlim, aby bylo září. :,( Letos s rodinnou na dovcu nikam nejedeme. Nějak nám to nevychází, partner dal v práci výpověď a rezerva, která měla být na dovolenou nejspíš padne na výdaje než se partner v nové práci zapracuje a začne zase nosit pořádné peníze. Ja jsem na RD. Jsem z toho smutná s klukama jsme pořád doma samy, partner je od rána do večera v práci a me dochází nervy. :,( Navíc me dost štve, ze letos s klukama nepojedeme nikam ani na tři noci a všichni na FB sdílí fotky z dovolených od moře. Kdybychom měli alespoň babičky, které by měli zájem si kluky aspoň na týden vzít ná prázdniny, ale bohužel nemáme, nemají zájem. První týden prázdnin a kluci mi sedí na zahrádce za domem a jsou spruzeli… :,( Je mi jich tak líto… :zed:
Nešla jsem si sem ani tak pro radu, jako spíš o to se vypovídat. Maminky jak zvládate prázdniny s detmi vy? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
4.7.18 14:51

Vezmi kluky a stan a vyražte někam do kempu. Dovolená za pár korun. Já tedy moře ke štěstí vůbec nepotřebuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
4.7.18 14:52

A co příměstské tábory. nebývají tak drahé a berou někdy i od tří let…nebo není u vás taková možnost? ale je fakt že to už bude asi všechno plne..
jinak letos taky moře nevyjde..koupili jsme auto, takže na dovču není..letos jen tábor pod stanem ( 6 a 3 roky )..a jinak asi taky nic..babičky pracují a když si vezmou dovolenou tak už spíše pro sebe..max víkendy, ale zase je máme dál, tak se nám na otočku moc nechce jim děti nechávat..

• Citovat
  • Upravit
2621
4.7.18 14:54
@smurfka píše:
a co příměstské tábory. nebývají tak drahé a berou někdy i od tří let…nebo není u vás taková možnost? ale je fakt že to už bude asi všechno plne..

Třeba v Praze jsou příměstské tábory dost drahé.

Jinak zakladatelko - vezmi děti a pokud u vás jezdí vlak, jeďte vláčkem nebo busem… jenom někam… naše děti si strašně užívají takové spontánní výlety - udělej jim z toho nějaké dobrodružství, jeďte třeba jen do lesa, nebo někam na zmrzku. Neseďte doma, postavte v lese domečky pro skřítky, podívejte se na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
4.7.18 14:57

U nas se teda primestske tabory pohybuji okolo 2000-2500. Tak nevim, jestli jsou levne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
4.7.18 14:58

Dneska jsme byli s detma na kole na zmrzce. Byl z toho pekny výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
4.7.18 14:58

A kolik klukum je? Jestli spis nejsou otraveni z tve nalady… Mam triletaka a na vylet se tesi, ale v podstate mu staci jet na vylet na kole kamkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.7.18 14:59

A co vyrazit někam pod stan na pár dní? To přece nic moc nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
4.7.18 14:59

jak jsou velcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.18 15:03

ma byt hezky, tak vyražte na koupák, jinak mě napadá třeba ZOO, výlet na kolech někam k rybníku? záleží odkud jste… pokud máte to kempovací vybavení, tak pod na dva-tři dny pod stan, to nebude stát majlant…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@e008 píše:
A kolik klukum je? Jestli spis nejsou otraveni z tve nalady… Mam triletaka a na vylet se tesi, ale v podstate mu staci jet na vylet na kole kamkoliv.

Kluci mají 5 let a 21 měsíců. Jé možné ze jsou otrávení i ze mne. Tím ze jsem na vše sama a partner přijde z práce a neustále poslouchám jak je unavený a na kluky nemá energii ja přináším své nálady určitě na kluky. :oops: :zed:

• Citovat
  • Upravit
28843

Chápu, já letos kvůli rizikovému těhotenství většinou polehávám a jsem doma, dr mi nezmění místo pobytu. K tomu bavím šestiletého kluka, manžel pořád v práci. Dojdu tak na hřiště a zpátky, sotva zvlánu nákupy a pochůzky, co jsou nutné, na tábor dítě kvůli potřebě asistenta a nedoočkování nepojede.

Koukám na fotky kámošek od moře a je mi to docela líto, že my uvidíme tak místní billu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.18 15:07

@Ewiczka @debra.morgan Nemáme stan ani spacaky. Na procházky chodíme. Odpoledne vezmu kluky na hřiště. Přes svátky určitě podnikneme nějaký výlet. Ale mám ponorku a je mi to líto. :(

• Citovat
  • Upravit
31281
4.7.18 15:09

Přesně jak píšou ostatní. Tak se holt jeden rok nepojede k moři.
To ale přeci neznamená, že musíte sedět doma na zadku. Výlety do nejbližšího okolí se svačinou v batůžku, kemp se stanem, nebo vyrazit třeba na Šumavu (nevím odkud jste), ale tam jsou i tzv. nouzová stanoviště, tak si naplánovat tůru, tak abyste tam jednu noc přespali, plus jízda vlakem.
Nebo třeba, žádná kamarádka nemá chatu? Buď že byste tam jeli v době, kdy oni nejednou, nebo tam s nimi strávili pár dní?
Místní koupaliště, vytelit se tam na celý den (se svačinou s sebou, aby se ušetřilo).
Do lesa na borůvky, na houby, na místní rozhlednu.
Pokud jsou děti malé, tak vlak platíš jen ty, ušetříš, pokud větší, tak zase zvládnou šlapat po svých a vyražte na čundr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.18 15:11

Deti to tak nevnimaji. Vem je do lesa, na zmrzlinu, na hrad, na prochazku na kola, nech je hledat poklad, dej jim karticky s ukoly, domluvte neco s kamaradkou, prespete ve stanu na zahrade nebo je vem do kempu, na vylet (treba na Rip), jedte nekam vlakem mebo autobusem, opekejte vecer burty, udelej pro ne bojovku…

To muze byt pro deti mnohem lepsi nez dovolena v hotelu u more.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí