Celer a 4měsíční

188
25.7.12 16:19

Celer a 4měsíční

Ahoj maminky, mám dotaz. začali jsme přikrmovat. mrkev (na tu měla alergckou reakci) tak jsem zkusla bramor-to dobry. pak cuketu s bramborek-taky dobry. no a dneska jsem ji do brambory foukla celer…já jsem pitomá mám to i doma napsané že celer do roka NE, ale spletla jsem si to s petželí. jsem palice dubová prostě…tak se chci zeptat, ten celer se nedoporucuje kvuli mozne alergii??nebo kvuli necemu jinému??,
malá je zatím v pohodě…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
25.7.12 16:22

@Miižu když se podíváš na složení většiny skleniček s příkrmy, tak je tam celer skoro všude. Pokud malé nic není, tak to neřeš. Já ho malé dávám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
25.7.12 16:26

@Anabellka tak to jsem ráda, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
25.7.12 16:28

@Miižu ano, celer se nedoporučuje kvůli možné alergii, je to silný alergen… jestli měla reakci na mrkev, radši bych ho už nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947

Miluju celer a mala ho basti cca od 6mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Celer je celkem silný alergen (je hodně aromatický), pokud měla reakci namrkev, tak bych asi očekávala případně reakci i na celer.
Uvidíš, holt se maximálně nějak osype, no :nevim: Už bych ho asi nedávala, dokud nezavedete nějaké přívětivější zeleniny, nemusela bych čekat zrovna do roka, já dávám potenciální alergeny dřív (rajčata, papriky, jahody, citrusy…). Zatím jsem zaznamenala jen syrové rajče, že měl malej břichabol a průjem a po pár měsících zase trochu tekutější stolici, když jsem to zkusila, tak zkrátka nebude syrová rajčata dostávat a problém vyřešen, na to se neumírá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.7.12 16:29

Celer dávám od 4. měsíce a dobrý. Řekla bych, že to je kvůli alergii.

• Citovat
  • Upravit
35545
25.7.12 16:31

Kdesi jsem četla, že celer je silný alergen, ale pro někoho je to tahle zelenina, pro někoho jiného jiná. Přikrmovala jsem tedy až od půl roku, dala jsem také jako třetí čtvrtou zeleninu a dobrý, naopak malému strašně chutnal a kamarádky na mě kulily oči, že jsem se zbláznila.
Když mu nic nebude, tak se nic neděje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.7.12 16:46

Tak uvidis co to udela, jestli nic, alergicka na nej neni a muzes ho pak za cas dat. A chutnalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
25.7.12 17:02

Tak děkuju.. zatím je v pohodě :) tak asi dobrý. po mrkvi to měla skoro hned… a @suik a jak :D víc než ta mrkev :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.7.12 17:02

Bývá to alergen ale nemusí, taky jsem ho dávala od 4 měsíce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 17:07

Moje mala basti uz vsechnu zeleninu a skoro vsechno ovoce. Na nic alergickou reakci nemela. Bud tebou bych to zkusila a jestli ti zreaguje tak pak dala az po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
25.7.12 17:54

@Miižu můžu se zeptat jak se u malé projevila alergie na mrkev? Já jenom že jsem o nikom takovým ještě neslyšela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
25.7.12 18:52

@Miižu

tak hlidej a pokud mala nebude mit reakci tak to neres ;) ja mu taky nevedomky foukla celer kolem 5m teda spis babicka uvarila a ja nevedela z ceho reakce nebyla tak sjme to neresili :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.7.12 20:16

@Anabellka malá se opsypala, hlavně okolo pusy hodně zarudlé fleky…po celém obličeji vyrážka…pak jsme mrkev vynechala a zkulsila dát za týden znovu a zase… :nevim: @Evelline tak malá se osypala, ale žádná tragédie :) celer teda zatím vynecháme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí