Mražená bio zelenina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mražená bio zelenina
Ahoj, chtěla bych se zaptat, jaké kdo máte zkušenosti s BIO mraženou zeleninou? Jak vypadá, kterou kupujete, jaká se vám osvědčila? S příkrmy teprve začínám, něco mám ze zahrádky, co půjde pokusím se zamrazit, občas koupim skleničku..ale přemýšlím, co pak v zimě, až dojdou zásoby ( zimní z obchodu dávat nechci ) a i teď bych ráda dala např. špenát, brokolici - na zahrádce nemám, tak mi mražená BIO přijde lepší, než nějaká vyhnaná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, přiznám se, že jsem ještě v obchodě neviděla mraženou zeleninu s označením BIO. Už jsi nějakou zkoušela? Určitě by měla být lepší než „čerstvá“ zelenina z obchodu (myslím právě v zimě, mimo sezonu). Já jsem s příkrmy začínala na jaře a doktorka mi říkala, že i běžná zelenina je lepší mražená. Prý neni tolik hnojená, aby pak vypadala pěkně v obchodě. Nevím, jak moc je to pravda. Každopádně bych se snažila toho co nejvíc zamrazit z vlastní zahrádky. Taky jsem letos kvůli malá vysázela kde co. Hotové příkrmy to přes zimu jistí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já BIO mraženou ještě neviděla (sháněla jsem ji a bydlím v Praze). Měla jsem ale velké zásoby od mamky ze zahrádky (v mrazáku) nebo jsem kupovala v bio prodejně. Nebo skleničky, ty se taky dají sehnat bio. Skleničky jsem ale kupovala jen takové, kde bylo to, co doma nemám. A třeba brokolice by se malým dětem kupovaná vůbec dávat neměla, prý jedině ze skleniček
(asi kvůli dusičnanům z půdy, důvod už si nepamatuju, ale je fakt, že čerstvou brokolici (vařenou) jsem holce dala až nedávno)
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ji právě taky ještě neviděla, určitě bych ji přes zimu kupovala. Teď mám hodně ze zahrádky nebo kupuju normální zeleninu. Zase to s tim BIO moc nehrotim.
Taky prý špenát se má dávat jen ze skleniček, kvůli vysokému obsahu dusičnanů a když jsem se na to ptala doktorky (protože špenát pěstuju) tak mi řekla, že doma vypěstovaný jí můžu bez obav dát…tak nevim. Dávám ho jen občas a málo, spíš ho přimíchám do jiné zeleniny, to samé s brokolicí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, dneska jsem to začala zkoumat, tak nevím jestli na ní narazím v obchodě, ale Mochovská by měla být BIO, tak by mě zajímalo jestli s tím někdo zkušenost má? http://www.ardomochov.cz/vyrobky.php Pár skleniček jsem už koupila (Alnaturu, Babylov), ale je prostě málo druhů a skleničky špenát a brokolice se mi nezamlouvají - chci zeleninu, ne jablečnou šťávu a hromadu rýžové mouky za 30,–
Ne že bych proti těm surovinám něco měla, ale to mu pak radši dám kaši..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se nepletu, tak mraženou BIO zeleninu dělá firma Ardo a myslím, že v Bille jí mají!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špenát by se neměl dávat moc často vůbec, jakýkoliv. Obsahuje kyselinu šťavelovou (nebo něco takového). Prý maximálně 2× za měsíc. A moje holky ho milují
. Kupuju teda mražený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik101 Tam jsem se specielně dívala, ale žádnou Ardo jsem neviděla. Ardo jsem viděla jinde (tuším že v nějakém Hyperalbertu nebo Globusu), ale ta zas nebyla bio, nebo tam o tom neměla ani zmínku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janik101
v Bille jsem ji neviděla
Alnatura dělá mraženou, je údajně k dostání v Globusu, ale nebyla jsem tam zatím. Jinde jsem nic jiného neviděla.
Další možností je brát bio bedýnky. Některé nabízejí uskladněnou nebo z dovozu i v zimě. Pokud máte velký mrazák, můžeš ji mrazit.
Špenát dávám 1× za 2 týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alnatura ma mrazeny hrasok, zelena fazolky, listovy spenat a este nejaku zmes, asi mrkev a nieco k tomu. Maju to v Globusu. Dnes somto kupovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit