Mrkvová šťáva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
martule88
26.6.12 12:31

mrkvová šťáva

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat jak je to s mrkvovou šťávičkou? Je na průjem nebo je když má mimčo zácpu? Děkuji za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
26.6.12 12:40

No, já mrkvičku dávám když je průjem… na zácpu dávám švestky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martule88
26.6.12 12:41

Já si to myslela ale tchýně pořád do mě hustí, že mám dát malýmu šťávičku z mrkve aby se líp vykakal, bere totiž železo a to podporuje zácpu. Jinak mu jsou teprve 3 měsíce. :palec:

• Citovat
  • Upravit
martule88
26.6.12 12:42

Jo to já taky to mi řekla doktorka že mu můžu dát švestkou šťávičku od Hippu

• Citovat
  • Upravit
731
26.6.12 12:44

No, já dostla doporučení od dr. k pití mrkvové šťávy - u prvního syna - kvůli celkovému pročištění organismu po napadení stafylokokem. Žádné zácpové nebo jiné problémy jsme neměli. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
26.6.12 12:58

Tchýně není pediatrička. u ní bych to viděla na odkývání at je klid ale stejně bych si to dělala po svém. sice je hezké, že se ti snaží pomoct, ale znám to, je to kolikrát o nervy. mně se snaží pomáhat dvě generace žen v rodině…moje mamka a tety, moje babička… a taky jim to odkývu abych měla klid. i když s tím nesouhlasím. stejně si to dělám po svém. a světe div se dítě mi roste a je zdravé i bez jejich pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
26.6.12 13:07

Mrkvová štáva se dáva při průjmu, při zácpě se doporučují švestková. Ale je ještě malý, tak pokud ho to netrápí nějak výrazně, tak bych nedávala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martule88
26.6.12 13:10

Jo to já vím že je ještě malý, ale tchýně by mu dala už všechno včetně kaší a lipánku :,(

• Citovat
  • Upravit
1297
26.6.12 13:12
@martule88 píše:
Jo to já vím že je ještě malý, ale tchýně by mu dala už všechno včetně kaší a lipánku :,(

v tom případě si vyžaduj, at mu nedává nic co nepovolíš. kura, za takovou tchýní bych se vybodla i jezdit s mrnětem. holka je už ted velká, tak mně zas tak nežere, že dostane tady čokoládu, tady křupky… ale u tak maličkého drobečka, to bych asi vyletěla vzteky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.6.12 13:18

@martule88 A kojíš? Pomáhá při kojení pít čaje pro kojící matky, jdou do MM. A mrkev opravdu zastavuje(dělala jsem léta na dětském odd), tak nevím, kde na to tchýně přišla. ;)
Na každé problémy s bříškem je dobré jablko v syrovém stavu, při průjmu zastavuje, při zácpě urychluje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martule88
26.6.12 13:19

Jo ona tchýně bydlí ve stejný vesnici jako já, a pořád mi dává takový stupidní rady a když ji to odůvodním tak ona mi na to vždy řekne že ona to svým dětěm taky dávala před 30ty lety a že to co je ted taky předtím nebylo, tím myslí třeba skleničky příkrmy, čaje pro děti atd. no prostě hrůza, vůbec nechci aby byla s malým sama. A to ještě k tomu je malý na UM takže mu prý dávám i málo mlíka, přitom přibírá krásně má už přes 6kg a že by plakal hlady dřív než má papat se mi stane tak jednou do týdně. Jenže ona si myslím že když pláče tak mám hlad

• Citovat
  • Upravit
1297
26.6.12 13:21
@martule88 píše:
Jo ona tchýně bydlí ve stejný vesnici jako já, a pořád mi dává takový stupidní rady a když ji to odůvodním tak ona mi na to vždy řekne že ona to svým dětěm taky dávala před 30ty lety a že to co je ted taky předtím nebylo, tím myslí třeba skleničky příkrmy, čaje pro děti atd. no prostě hrůza, vůbec nechci aby byla s malým sama. A to ještě k tomu je malý na UM takže mu prý dávám i málo mlíka, přitom přibírá krásně má už přes 6kg a že by plakal hlady dřív než má papat se mi stane tak jednou do týdně. Jenže ona si myslím že když pláče tak mám hlad

boha jeho, holka, nemáš to jednoduchý s tchyní… taky poslouchám takový rady, ale už méně. protože ostatní stejně ví, že mi radí většinou zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martule88
26.6.12 13:22

Ivodička:ne ne už nekojím, měla jsem málo výžívné mléko. Já vím že mrkev staví jen jsem se chtěla zeptat jak to je. dík

• Citovat
  • Upravit
martule88
26.6.12 13:24

Jo jednoduché to nemám, kdybych tu měla aspon mamku jenže ta boužel bydlí na druhý straně republiky. tak musím poslouchat ty rady

• Citovat
  • Upravit
1297
26.6.12 13:26
@martule88 píše:
Jo jednoduché to nemám, kdybych tu měla aspon mamku jenže ta boužel bydlí na druhý straně republiky. tak musím poslouchat ty rady

tak to hodně štěstí… já bych to nevydržela a odstěhovala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí