Jak naučit jíst příkrmy?

Raďulle
19.6.12 12:14

jak naučit jíst příkrmy?

Ahojky všem, předpokládám že na toto téma tu již diskuze byly, ale stejně se obracím na všechny o radu.
Malá má téměř 6,5 měsíců, jelikož není kojená začli jsme před dvěmi měsíci s příkrmy…
no ze začátku zvládla dvě, tři lžičky a postupně jsme přidávali… ale celé to její jezení je katastrofa, někdy mi sní i 100 g ale to je jednou za dva týdny, jinak prostě neotevře pusu, prostě to nechce a v horším případě se začne vztekat…jinak je strašně hodná, hravá a veselá, ale prostě to jídlo…
zkoušela jsem všechno možné, už jsem změnila i čas jídla, jinou lžičku, novou stoličku, domácí i kupované příkrmy, a prostě nic nezabírá, už nemám nápady, jak jí to zpříjemnit, chválím, směju se na ní, vykládáme si u toho… no prostě už nevím jak jí mám naučit jíst něco jiného než mlíko…
předpokládám že se najde někdo kdo měl podobný problém a poradí nebo aspoň potěší že se to upravi…
Díky všem za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9378
19.6.12 12:24

@Raďulle ahojky, my měli úplně to samé, až to vyhrotilo v to, že jak viděl lžičku s miskou začal se hrozně vztekat a plakat. Tak jsem pak zkusila škrábat banán, ten mu hrozně šmakovala a postupně jsem mu to začala míchat s kousky jablíčka, až byl jenom na jablíčku a pak k jablíčku mrkvičku a pak normálně zeleninu..trvalo to měsíc, než se mi naučil jíst normálně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573

Zdar, tentyz problem, ale malemu jsou uz 9 mesicu a je kojeny - nesni vic nez 1 minilahvicku prikrmu (obecne kolem 80 ml/g cehokoliv), nenapije se, protoze to neumi a jinak je ziv z meho mleka ca 6× denne + 2× v noci. A to jsme zkouseli uz taky vsechno :x Rostou mu navic 2 prvni spodni zuby, takze je to o to horsi :( Dnes jdem na prevazeni k doktorce a na konzultaci, protoze uz to zacina byt o zdravi :,( Uz krmim i nevychovne u TV, v zidlicce stoji a sem tam milostive otevre pusu, ale jinak je to na nervy. Tak dam vedet, jestli mi doktorka poradi neco, ale moc tomu neverim. Kamaradcina dcera skoncila na kapackach, kdyz ji rostly zuby. No comment. Sorry, ze jsem nepomohla, ale aspon jako podpora, ze v tom nejsi sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Přesně jak u nás, malá je kojená, teď jí bude 8 měsíců, začala jsem to zkoušet po pátém měsící.. Takže necelé tři měsíce a výsledky nic moc - kupovaný, domácí, slazený, bez kousků s kouskama prostě nic.. Jak píšeš jednou za čas sní tak půlku velký skleničky a to se pak raduju, jak se to lepší a druhý den nic.. Je teda fakt, že jí za tu dobu stihly nahoře vyrůst tři zuby, takže jí zas tak moc nelámu.. A taky je to tím kojením, jí to prostě baví.. Jednoho dne se to snad zlomí.. Jo a zkoušela jsem i ovoce a prdí mi i na něj.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.6.12 12:26

Zkoušela jsi přidat UM? Udělat třeba brambory a dochutit UM (jako bramborovou kaši)? Mám recepty pro mimča a tam to doporučují tak u poloviny receptů…

• Citovat
  • Upravit
10369
19.6.12 12:26

Ahoj, tak já ti teda neporadím, ale možná tě uklidním :mrgreen: Jsme na tom stejně. Malej je kojenej, teď je mu 7,5 měsíce, s příkrmy jsme začali v 6. měsíci a nesní mi ani to co malá tobě, když se zadaří tak maximálně těch 60-80g a jinak třeba jen 5 lžiček… večer jsem nasadila ještě kaši, té dělám z 50ml vody a většinou nesní všechno. Ale přibírá, je spokojenej, tak to nehrotím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
19.6.12 12:30

Ahoj, já to dělala tak, že si zvykla na ovocné přsnídávky a když je začla pořádně jíst, tak sem ji začla dávat příkrmy, vždy lžičku ovocné a lžičku masové, pak, lžičku ovocné a 2lžičky masové, až si zvykla na maso úplně. Ale byl to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.6.12 12:33

@mamaterka : Bohuzel u nas na chuti vice mene nezalezi, proste jedeni lzickou misto bezpracneho kojeni je podle me ten problem. Ackoliv fakt je, ze od Hippu hruti+kukurice+brkase sni vzdycky trochu vic… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
19.6.12 12:34

Díky moc za přízpěvky, není to sice fér, ale jsem ráda že v tom nelítáme samy…

@Billi
vidíš, to mě nenapadlo, zítra to zkusím,

malá přibírá a prospívá, takže se to snažím nehrotit a navíc ji lezou zuby… ale těm to nepřikládám, někdy je chudák celý den protivná, a pořád něco kouše a i mi pojí a jindy ve stejné situaci zase nejí… prostě nějak nevidím, nebo nemůžu najít důvod proč…

@handulinda
no to ovoce začínám velmi zvažovat, nechtěla jsem jí ho dávat, dokud se nenaučí aspoň trošku jíst zeleninku a masíčko, ale už zvažuju že budu muset vyzkoušet i toto, chjo, doufám že se to spraví a né jen nám ale i vám holky…

• Citovat
  • Upravit
Billi
19.6.12 12:35

@Irisa a co zkusit odstříkat MM a namíchat mu to do příkrmu :nevim: Kamarádce to pomohlo…
My máme zase problém, že co začal jíst „normální“ jídlo, tak nechce prso, to je moc pracné. Lžičku mu máma dá až do pusy :lol:

• Citovat
  • Upravit
Billi
19.6.12 12:37

@Raďulle my ovocem začínali (mrkví se ucpal a na jinou zeleninu se netvářil) a teď jí všechno (maso i zeleninu).

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
19.6.12 12:38

@Billi
hm, mě právě připadá že kdyby to mohla vypít přes savičku z láhve tak mi to sní, jí to podle mě nebaví s tou lžičkou… ale bojím se že jakmile bych ji to naředila natolik že by se to dalo vypít tak bych jí pak nenaučila normálně jíst… tuto zkušenost měla moje máma s mým starším bráchou, pak mu bylo víc jak rok a prostě chtěl vše jen řídké a přes dudlík…

• Citovat
  • Upravit
573
19.6.12 12:39

@Billi : No ja bohuzel s odstrikavanim mam problemy, nikdy jsem moc neodstrikala a posledni dobou uz skoro nic, mozna, ze mliko dochazi, nevim, vzdycky chvili trva, nez se mi „spusti“, kdyz malej saje…Takze tohle bohuzel neni reseni. Navic ma alergii na BKM a mliko Nutrilon Allergy Care je hnusnej a nechce ho :( Takze tak. No uvidime, treba se to nekdy proste zlepsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
19.6.12 12:39

@Billi
asi vyzkoušíme banán, nebo povařím jablíčko… no uvidíme

• Citovat
  • Upravit
9378
19.6.12 12:42

Jo a holky na cvičení mi radili zkusit zeleninu přisladit glukopurem..místo toho sladkého ovoce…bohužel u nás už rada přišla pozdě :-D ale zeleninu pak přijal úplně v poho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí