Příkrmy - jak postupovat?

3406
10.6.12 19:30

příkrmy-co a jak

:mavam: Potřebovala bych poradit,asi před 6 dni sme začli s příkrmama,malý měl prvně zeleninovou směs od hami,nejdřív sme začli asi 2 lžičkama,druhý den tak čtyřma a třetí den dojedl skleničku.Potom sme přešli na mrkev s bramborama a bylo to stejně.Doplnila sem to samozřejmě kojením.No a k otázce-jak bysme měli postupoval dál? mám mu dávat nové chutě,a postupovat stejným způsobem(první den dvě lžičky…),nebo už bych mohla pomalu nahrazovat polední kojení příkrmem,zezačátku dát třeba jen půlku toho 125g a postupně to navýšit na celou? nebo nevím :nevim: malý je kojený,příkrmy papá krásně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
10.6.12 19:59

Příspěvek upraven 23.05.16 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.6.12 20:36

Koukni na www.kojeni.net, tam to je hezky popsané. Nebo projdi diskuze tady. Je jich tu mraky ;)
Já si vařím doma, začala jsem jednodruhovými, pak s bramborou a nakonec směsi. Papal pěkně, tak po 10 dnech snědl 150 g (moc jsem to nehrotila, papal dobře), tak jsem přestala dokojovat. 3× si cucnul a konec, tak jsem ho nenutila.

• Citovat
  • Upravit
zuppi
10.6.12 20:53

Tak já začala také dávat jednodruhé příkrmy,mrkvička, brambory, brokolice. akorát malá zbaštila najednou vždy celou skleničku, nedala se zastavit.Díky bohu se u ní žádná alergie nikdy neobjevila, ani k ní nemá rodové dispozice.Můj pediatr mě uklidnil, že za celou svou 25letou praxi se nesetkal s alergií na zeleninu. S ovocem je to už jiná, tam člověk musí opatrně. My papáme kromě jahod vše, moc jí to chutná,A dáváme i masozeleninové příkrmy.Naše holčička je ale mimořádný jedlík, na vše říká ham,ham. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Lentilie
10.6.12 21:00

U kojených dětí mi kamarádka říkala, že začala oběděm a kojení už v tu chvíli vynechala. Mrkvička, potom přidala bramborek, a po dalších dnech další zeleninku, třeba brokolici. Nekombinovala víc jak 3 složky po nějakou dobu. Moje malá je od 3 měsíce nekojená, takže jsme začali ráno mlíko, potom ovocná přesnídávka, mlíko, odpoledne mrkvička, pak jablíčko do toho, pak bramborek, a zase ty max. 3 složky a večer mlíčko, nebo pak budu dávat kaši. Asi to má každá maminka jinak, ale určitě vzhledem k cenám malých skleniček doporučuji vařit, nebo si to zavařit dopředu :-)

• Citovat
  • Upravit
163
10.6.12 23:20

prosím vás kdy jste začali dávat lepek? a v jaké podobě? díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.6.12 23:21
@miccia píše:
prosím vás kdy jste začali dávat lepek? a v jaké podobě? díky :)

Od 6. měsíce. Rozmočila jsem mu sušenku do jogurtu…

• Citovat
  • Upravit
163
10.6.12 23:46

a jak jste dávali žloutek? odkdy? vařili jste příkrmy a dali do něj? a u kupovaných skleniček? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.6.12 11:21
@miccia píše:
prosím vás kdy jste začali dávat lepek? a v jaké podobě? díky :)

Před 6 měsícem. V podobě obilninových kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.6.12 11:22
@miccia píše:
a jak jste dávali žloutek? odkdy? vařili jste příkrmy a dali do něj? a u kupovaných skleniček? děkuji

Žloutek jsem dávala zhruba od 6, možná 7 měsíců. Jakmile jsme měli zavedené maso, většinou ho měl ke špenátu a bramboře. Klasicky jsem uvařila vajco natvrdo, bílek jsem snědla a žloutek jsem mu do toho zamíchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
25.6.12 12:45

Maminky kolik dáváte prckům k obědu masa, přílohy a zeleniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
23.7.13 12:55

Ahoj holky. potřebovala bych prosím poradit. Před třemi týdny jsme začali dávat příkrmy- je nám 6 a půl měsíce. Dáváme skleničky. První den jsem dala 2 lžičky a zbytek celou dávku UM. Další den jsem přidala víc lžiček a vypil skoro taky celou dávku. Třetí den mi snědl půlku, tak jsem mu uděla už mlíka míň. Před týdnem jsem už prostě zkusila dat celou skleničku a snědl jí a UM už jasně nedostal. Jenže teď mi sní pár lžiček příkrmu a další nechce…a to ještě stále moc pusu neotvírá. Tak mi prosím poraďte. Dám mu příkrmu kolik sní, ale mám pak dat ještě teda UM nebo ne? Jenže to bude mít brzo hlad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.7.13 13:08

@baculkaji
mi doktorka radila po jidle uz mliko nedavat. at si nezvykne, ze se dorazi mlikem.
a pokud toho sni malo, tak dat UM treba za hodinu, to uz si nespoji.
u nas to fungovalo v pohode a zacal jist pekne (za to ted bojujem, ale to uz je jina story ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.7.13 13:11

Ahojky no my jsme začli dávat příkrmy v 5.měsících. Myslím, že to máš správně…každé dítko je jiné mě malá snědla celou skleničku hnedka, ale po čisté mrkvi jsem musela dát alepson 100ku UM měla brzy hlad.Jak se začal dávat brambor už jsem nedávala a třeba trochu zapít. Teď jí je 6,5 měsíce a sní mi celou porci i maso. Teď dávám Ráno 180 UM dopoledne přesnídávku spapá též 190g.na oběd masozeleninový příkrm bud skleničku nebo uvařím, odpoledne 180 UM a večer kaši mléčnou nebo UM a k tomu vypije tich 150 tekutin-čaj teda odmítá takže šťávu s vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
23.7.13 14:16

@baculkaji já jsem hned po jídle dávala vodu/čaj/ředěný džus, aby se naučil pít i něco jiného než mléko.

Já kojila, ale nedokojovala jsem po týdnu, on mi jinak blinkal (asi se nažunkl toho mléka moc). Takže jsem dala co sní a pak po hodině jsem kojila, když si řekl.

Jestli ti něčeho snědl skleničku a teď jí zas nesní může to být, že mu ta věc tolik nechutná… Nebo mé dítě prostě déle jak 2=3 dny stejnou věc nechce. Ze začátku to ještě šlo.
Ale teď mu musím opravdu dávat každý den něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí