Příkrm od 4.měsíce a 1 týdne

206
1.6.12 10:40

příkdm od 4.měs a 1 týdne

Ahoj maminky,
chtěla bych váš názor prosím. Mám 4,5 měsíčního syna. Před týdnem jsme začali zkoušet příkrm. Klasika mrkev, brambor…Malej to nechce vůbec jíst. Jestli sní 2 lžičky za půl hoďky tak je to moc. Plně kojím a je strašně závislej na prsu. Přetáčí se jak ze zad na bříško tak naopak,,, plazí se. Prostě na 4 měsíce trošku akční dítě. V noci nespí budí se po 1,5 hodině na kojení. Zkoušela jsem i kaši na noc pro mimi a to buzení není tím že by byl hladovej… Tak se chci zeptat myslíte že jsem s příkrmama začala moc brzo? mám s tím přestat a začít později nebo jak? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
1.6.12 10:51

A proč začínáš tak brzy s příkrmy? malý neprospívá?
U plně kojených dětí se začíná od ukončeného 6.měs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
1.6.12 10:54

Počkala bych s příkrmem, je to brzo. Já jsem začínala ukončeným 5. měsícem, dcera už nebyla kojená, ale na UM. Zkoušela jsem to pár dnů a naprosto odmítala. Vykašlala jsem se na to a znovu jí zkusila dát asi za 3 týdny a od té doby baští jak o život. Dej tomu ještě čas. Pokud kojíš a přibírá na váze tak není vůbec důvod přikrmovat tak brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
1.6.12 10:56

Já tedy nejsem výživová odbornice, ale podle mě je to moc brzo. Ano, vím, že údajně podle posledních trendů se prý má začínat dřív, kvůli alergiím, atd. ale my začali v 5,5 měsících a bylo to akorát. Pamatuju se, že od 5. měsíce jsem mu nutila kaši večer, protože se začal v noci budit, a všude mu teklo, neuměl polykat - no blééé :x a na noční buzení to stejně nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
1.6.12 11:21

takže to mám nechat bejt a začít třeba až za měsíc? to mu bude 5,5 měsíce,,, prosípívá až moc,,, přes den jí co 2 hodiny a v noci se budí co 1,5 hodiny,,,ale jak je tak akční tak jsem myslela že mu tím jídlem pomůžu,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
1.6.12 11:26
@Sonija221 píše:
takže to mám nechat bejt a začít třeba až za měsíc? to mu bude 5,5 měsíce,,, prosípívá až moc,,, přes den jí co 2 hodiny a v noci se budí co 1,5 hodiny,,,ale jak je tak akční tak jsem myslela že mu tím jídlem pomůžu,,, [/cita
Počkej, zkus to za pár týdnů. Půjde to pomalu než se naučí vůbec tu „techniku“ jídla lžičkou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.6.12 11:39
@werunkaw123 píše:
A proč začínáš tak brzy s příkrmy? malý neprospívá?
U plně kojených dětí se začíná od ukončeného 6.měs :roll:

Nemusí být pravda. Malý byl plně kojený, prospívající a doktorka nám vysloveně doporučila přikrmovat, že teď se má začínat dřív.
Já teda začala až v ukončeném 5. měsíci a to bylo naprosto bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
1.6.12 11:40

Začala si brzo, to jsi neslyšela že u prospívajících dětí se přikrmuje od ukončeného 6 měsíce?? My začínali přikrmovat skoro až v 7. :|

• Citovat
  • Upravit
206
1.6.12 11:40
@Billi píše:
Nemusí být pravda. Malý byl plně kojený, prospívající a doktorka nám vysloveně doporučila přikrmovat, že teď se má začínat dřív.
Já teda začala až v ukončeném 5. měsíci a to bylo naprosto bez problémů.

no asi to tak bude líp,,,teď těch pokusů nechám a začnu tak za 3 tejdny,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
1.6.12 11:48

@Sonija221 nejlépe uděláš když se poradíš s doktorem, než něco podnikat na vlastní pěst, ne?

• Citovat
  • Upravit
206
1.6.12 11:52

@nikol.ondrášovka nemyslím,,, ono doktor od doktora má jinej názor, takže kdybych se ze vším měla radit s doktorem,,,to bych tam byla pořád,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.6.12 11:54

@nikol.ondrášovka taky jsem se neradila. Mně doktorka vyloženě ty příkrmy vnucovala a když jsem se vyjádřila, že počkám (původně jsem chtěla do půl roku, ale přestalo stačit MM), tak se tvářila, že malému ubližuju, týrám a ho nějak poškozuju… :roll:

• Citovat
  • Upravit
206
1.6.12 11:56

Nejsem zástance toho že dr. ví všechno nejlíp,,, ono totiž každé dítě je jiné a svoje dítě nejlíp znám sama,,,takže se s dr. radím jen co se týče zdravotního stavu,,, vakcíny, nemoce a podobně,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
1.6.12 12:07

@Sonija221 tak když ho znáš sama, tak usuzuj podle sebe a ne podle nás :nevim:

• Citovat
  • Upravit
206
1.6.12 12:10

@nikol.ondrášovka @nikol.ondrášovka já jsem se chtěla jenom poradit,,, a „slišet“ názor více maminek,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí