Příkrm od 4.měsíce a 1 týdne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkdm od 4.měs a 1 týdne
Ahoj maminky,
chtěla bych váš názor prosím. Mám 4,5 měsíčního syna. Před týdnem jsme začali zkoušet příkrm. Klasika mrkev, brambor…Malej to nechce vůbec jíst. Jestli sní 2 lžičky za půl hoďky tak je to moc. Plně kojím a je strašně závislej na prsu. Přetáčí se jak ze zad na bříško tak naopak,,, plazí se. Prostě na 4 měsíce trošku akční dítě. V noci nespí budí se po 1,5 hodině na kojení. Zkoušela jsem i kaši na noc pro mimi a to buzení není tím že by byl hladovej… Tak se chci zeptat myslíte že jsem s příkrmama začala moc brzo? mám s tím přestat a začít později nebo jak?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A proč začínáš tak brzy s příkrmy? malý neprospívá?
U plně kojených dětí se začíná od ukončeného 6.měs ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkala bych s příkrmem, je to brzo. Já jsem začínala ukončeným 5. měsícem, dcera už nebyla kojená, ale na UM. Zkoušela jsem to pár dnů a naprosto odmítala. Vykašlala jsem se na to a znovu jí zkusila dát asi za 3 týdny a od té doby baští jak o život. Dej tomu ještě čas. Pokud kojíš a přibírá na váze tak není vůbec důvod přikrmovat tak brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy nejsem výživová odbornice, ale podle mě je to moc brzo. Ano, vím, že údajně podle posledních trendů se prý má začínat dřív, kvůli alergiím, atd. ale my začali v 5,5 měsících a bylo to akorát. Pamatuju se, že od 5. měsíce jsem mu nutila kaši večer, protože se začal v noci budit, a všude mu teklo, neuměl polykat - no blééé
a na noční buzení to stejně nepomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže to mám nechat bejt a začít třeba až za měsíc? to mu bude 5,5 měsíce,,, prosípívá až moc,,, přes den jí co 2 hodiny a v noci se budí co 1,5 hodiny,,,ale jak je tak akční tak jsem myslela že mu tím jídlem pomůžu,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonija221 píše:
takže to mám nechat bejt a začít třeba až za měsíc? to mu bude 5,5 měsíce,,, prosípívá až moc,,, přes den jí co 2 hodiny a v noci se budí co 1,5 hodiny,,,ale jak je tak akční tak jsem myslela že mu tím jídlem pomůžu,,, [/cita
Počkej, zkus to za pár týdnů. Půjde to pomalu než se naučí vůbec tu „techniku“ jídla lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werunkaw123 píše:
A proč začínáš tak brzy s příkrmy? malý neprospívá?
U plně kojených dětí se začíná od ukončeného 6.měs
Nemusí být pravda. Malý byl plně kojený, prospívající a doktorka nám vysloveně doporučila přikrmovat, že teď se má začínat dřív.
Já teda začala až v ukončeném 5. měsíci a to bylo naprosto bez problémů.
- Citovat
- Upravit
Začala si brzo, to jsi neslyšela že u prospívajících dětí se přikrmuje od ukončeného 6 měsíce?? My začínali přikrmovat skoro až v 7. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
Nemusí být pravda. Malý byl plně kojený, prospívající a doktorka nám vysloveně doporučila přikrmovat, že teď se má začínat dřív.
Já teda začala až v ukončeném 5. měsíci a to bylo naprosto bez problémů.
no asi to tak bude líp,,,teď těch pokusů nechám a začnu tak za 3 tejdny,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonija221 nejlépe uděláš když se poradíš s doktorem, než něco podnikat na vlastní pěst, ne?
- Citovat
- Upravit
@nikol.ondrášovka nemyslím,,, ono doktor od doktora má jinej názor, takže kdybych se ze vším měla radit s doktorem,,,to bych tam byla pořád,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka taky jsem se neradila. Mně doktorka vyloženě ty příkrmy vnucovala a když jsem se vyjádřila, že počkám (původně jsem chtěla do půl roku, ale přestalo stačit MM), tak se tvářila, že malému ubližuju, týrám a ho nějak poškozuju… ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejsem zástance toho že dr. ví všechno nejlíp,,, ono totiž každé dítě je jiné a svoje dítě nejlíp znám sama,,,takže se s dr. radím jen co se týče zdravotního stavu,,, vakcíny, nemoce a podobně,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka @nikol.ondrášovka já jsem se chtěla jenom poradit,,, a „slišet“ názor více maminek,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit