Chci přestat kojit, co zavést v 8 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chci přestat kojit
Ahoj holky potřebovala bych poradit. Přestává se mi dělat mléko v takové míře na jakou je syn zvyklý. Je mu 8 měsíců a kojíme jen věčer a to jen jak kdy a ráno, a pokud se náhodou vzbudí v noci ráno mívám problém s tím co mu dát. A tak bych chtěla poradit co krom MM mohu dát k snídaní? Koupené UM a jaké? A mohu už v tomto věku zavést třeba tuhé snídaně (kaše, jogurt…), kaši mívá i večer. A jestě k těm UM, na kolik porcí stačí balení, a na kolik Kč to vyjde (řeším jako každá mamina i peníze). Děkuji moc za pomoc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě ráno pít UM nechce, prostě ho to nebaví. V osmi měsících rozhodně můžeš dávat kaše, pokud není „ucpávací“ tak to bude v pohodě. Podle mě je kec to, že po kaších se přibírá-déle spí-nekaká
Kraviny. Syn baští kaše někdy i dvakrát denně a je úplně v pohodě a podle mudr by prý ještě měl jíst víc - ale u něj to jde do výšky nosí v osmi měsících 92 ![]()
Co se týká ceny Um tak je to různé. A dávkování je dle množství vody (je na to speciální odměrka, ale pro představu je to lžička na 30ml mléka)
- Citovat
- Upravit
Tak já třeba žiju v domění, že se může přikrmovat od 6 měsíců (kojené dítě) a na snídani jsem ze začátku dávala domácí jablečnou výživu - jablka podusit, rozmixovat, propasírovat.
Případně oživit jiným ovocem - u nás jela dušená hruška a syrový banán. Někdo ještě zahušťuje pudinkem nebo škrobem - to je asi věc názoru, jestli jo nebo ne.
Lze bez problémů i zavařit, na rozdíl od zeleninových příkrmů drží pěkně.
Ale napřed jsem zaváděla zeleninu, aby si mládě nezvyklo na sladký a obědy po mně neplivalo ![]()
V podstatě jsem se řídila stránkou kojeni.net Řekla bych, že kaše a jogurt taky ničemu v 8m nevadí… na 11m má na snídani chleba s jogurtem nebo s máslem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můžeš dávat třeba mlíka z DM drogerie a pod. ty jsou nejlevnější a nedá se říct, že by byli špatné, každé UM splnuje v podstatě ty samá kritéria.
- Citovat
- Upravit
@Knihomyš závidím ten chleba, kluk mi blindí jen se podívá na pididrobek čehokoliv, nevím jak se s ním časem propracovat na kousky ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych kaši dvakrát denně nedávala, zas až takový výživný zázrak to není, raději bych zavedla teda flašku s UM. Druhorozený dostával od 6m mlíko babylove z DM, je to stejně kvalitní UM jako jiná, jen zkrátka nemá reklamu a holt to není „první volba maminek a pediatrů“
jako jiné profláklé značky.
Jinak ale třeba jogurt můžeš k snídani dát, otázkou je, zda na lačný žaludek udělá studený jogurt dítěti dobře
Třeba já osobně mám se studeným ráno do žaludku problém i teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prcek přecházel z MM na UM v 6 m. S vědomím, že bšechna mléka na trhu musí být kvalitní, jsem postupně přešla z drahých mlík na levnější(Beba, Nutrilon, postupně na Sunar, Hami (levnější verze Nutrilonu, stejný výrobce).. Nyní máme UM z drogerie. Z DM Babylove 139 Kč 600 gr, z Rossmanna Babydream 129 600 gr.
Teď v 8 m má mlíko jen ráno. V 9 má pak jogurt, v poledne masozeleninu, na sváču přesnídávku, večer kaši.
To Rossmannové mlíko ..... ráno dělal manžel dávku 210 ml (tj. z 7 odměrek prášku = 32,9 gr). Krabice má 600 gr, což vyjde asi na 18 dávek mlíka po 210 ml). Pokud prcek Ti bude pít míň, vydrží Ti dýl. Takže momentálně nám krabice vydrží na 18 dní. Samozřejmě za předpokladu, že máš mléčné kaše. Nemléčné pak s tím mlékem zamávají víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pokymar píše:
Mě ráno pít UM nechce, prostě ho to nebaví. V osmi měsících rozhodně můžeš dávat kaše, pokud není „ucpávací“ tak to bude v pohodě. Podle mě je kec to, že po kaších se přibírá-déle spí-nekakáKraviny. Syn baští kaše někdy i dvakrát denně a je úplně v pohodě a podle mudr by prý ještě měl jíst víc - ale u něj to jde do výšky nosí v osmi měsících 92
Co se týká ceny Um tak je to různé. A dávkování je dle množství vody (je na to speciální odměrka, ale pro představu je to lžička na 30ml mléka)
jé, náš má v 8 m velikost 62 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pokymar zas mixy jsou takové rychlejší na zkrmení, takhle člověk vsune sousto, čeká, až si dítě požvýká, zapije, vytáhne sousto z pusy, prohlédne, hodí na podlahu… ono všechno má něco, do maturity mu jídlo nejspíš mixovat nebudeš, neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš mixy nestačím futrovat do pusy, on to jen polkne a otevírá že chce zase se nedivím, že je mu blbě když takhle polkne kousek a ten se mu zasekne v krku ![]()
- Citovat
- Upravit
dyť říkám, že je to rychlejší na zkrmení
třeba nějaké postupné zahušťování konzistence by nepomohlo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@pokymar zas mixy jsou takové rychlejší na zkrmení, takhle člověk vsune sousto, čeká, až si dítě požvýká, zapije, vytáhne sousto z pusy, prohlédne, hodí na podlahu… ono všechno má něco, do maturity mu jídlo nejspíš mixovat nebudeš, neboj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my už jíme přez den vše co může kojenec a asi šokuji ale i na dpopručení pediatričky děláme kaši z klasického mléka a krupice (prostě takovou jako dělali rodiče nám) a malý se po ní může utlouct. Jen na samotné pití je nevhodné, tak proto chci UM na ráno a někdy na noc. A ještě by mě zajímalo jak odstavovat abych předešla případnému zánětu. Vědšinou mám prsa prázdná ale někdy se mi nalejí v nesmyslnou dobu a pak třeba do večera čekám než to malej vypije a někdy ani nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já měla prcka na BEBA HA protože jsem alergik a tudíž má on předpoklady k alergii a tak mi bylo doporučeno dávat cokoli ale aby to bylo HA. A obyč mlíko že nee, a když už nebude zbytí tak plnotučné a převařené a pokud možno čerstvé, ne krabicové. Teď naštěstí kojím a doufám že budu dlouho.
A nalitá prsa je nejlépe prý odstříkat do úlevy, ne víc a chladit. časem by se měla tvorba zastavit.
A kontrolovat jestli někde nezatuhá mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helbell a děláš z dětské krupičky nebo z normální hrubé krupice a kolik je prckovi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit