Po zavedení příkrmu odmítá MM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
po zavedeni přikrmu odmita MM
Ahoj mam maly problem a chtěla bych se zeptat jestli s tim mate nejake zkušenosti.Mam 7měsični holčičku v 6měsicich jsem zavedla přikrmy do te doby byla plně kojena asi8 až 9krat denně plus 2krat v noci ted asi 14dnu mi začla častečně odmitat kojeni dostanu do ni mleko tak 4krat denně a to si jen cucne maximalne 3 minuty někdy ani to ne vždy ho chytne začne rychle dudlat pak ho pusti a začne řvat .Z těch přikrmu sni tak 120ml masozeleniny a 100mlovocne přesnidavky nebo jeden banan kaši nedavam nema ji rada nevite co to muže byt myslela jsem že bojkot ale to by se nechytla vubec nebo spurt ale v 7 měsicich nebyva tak to už fakt nevim když odstřikam mleko a dam ji ho lžičkou tak ho zhltne jak malinu. Předem děkuju za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A nezvykla si nahodou uz na tu lzicku? A proto by Ti sat uz nechtela.
- Citovat
- Upravit
Jéééé já mám doma těď to stejný
…furt lítám s lahvičkou čaje a kdykoli při hře,mazlení,nebo když je sama tak dávám aspoň pocucnout,aby měla tekutiny.Jinak mi mliko pije před spaním večer,jednou v noci a pak ráno,ale to už vypije trochu a nemůže se dočkat jídla ze lžičky.I přes den se snažím dát mlíčko místo jídla,ale je to bída teda,ale když jsme venku tak mlíko vyžahne potvůrka
…tak ji dávej hold mlíčko ze lžičky přes den,ať má víc tekutin a kdykoli strčit flašku s pitím.I troška je lepší jak nic.
A tekutiny jsou i v přesnidávkách,aspoň že tak.Hold musíme vydržet
...........držím ti palečky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ti tím moc nepomůžu, ale mě to v necelých sedmi měsících udělal malý taky, i když měl příkrm od 4m, tak do té doby hezky jedl i pil MM. A najednou jako kdyz utne, zacal se u prsu kroutit a nechtel. Vydrzelo by nám to aspon na nocnim kojeni, jenze 6× za noc vstavat - byla jsem chodici troska, co měla mít v červnu státnice,takže jsme se s mužem rozhodli,že ho naučíme v noci spinkat a holt kojení obětujeme. Mrzí mě to, občas o tom přemýšlím, jestli jsem špatná máma, ale zkoušela jsem ho na to prso více než 14 dní a nic, takže tenhle postup - přestat s kojením - mi doporučila i laktační.
Pokud máš čas a možnosti,tak koj v noci, to se chytaj rozespalí líp, ale přes den je hromada zajímavějších věcí kolem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, jinak myslim, ze se mi tak trochu pokazil i lahvickou s cajem, … ale to uz se ted nedovim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrees píše:
jo, jinak myslim, ze se mi tak trochu pokazil i lahvickou s cajem, … ale to uz se ted nedovim
ty to bude hodně individuální u všech dětí
.Prvni dcerka pila jak z lahvičky mlíko tak i čaj a kojená byla 9měs,byla dyndánek a zas nechtěla papat jídlo,dokonce furt chtěla dyndat a měla jsem od ni cucfleky
a z flašky pila s cumlem ráda do 2 let.
.Druhá,teď bude mit 7 měs je to tlusťoch od narození,co začla papat příkrmy jak pominutá a dyndat moc nechce,nepotřebuje.Spíš by jen vše papala,dokonce jsem říkala,že brzo asi přejdem na avent pijátka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obávám se, že se Ti holčička začíná odstavovat.
Některé děti to tak dělají - u mého syna to bylo stejné. Jakmile ochutnal příkrm a zkusil lžičku, začal odmítat prs. Když MM dostal ze lžičky (případně z lahve, ale to až později), spokojenost - z prsu ani náhodou.
Bojovali jsme dva měsíce, ale zbytečně, úderem devátého měsíce se prostě odstavil a prs už do pusinky nevzal - normálně ho plival, odstrkoval…
Doktorka tenkrát řekla, ať se s tím netrápím, že se to stává dost často - dítě pozná jinou chuť, zjistí, že jinde získá potravu snáz než z prsu (při sání se musí dost namáhat), tak holt „jde za lepším“. Zatím jsem nepřišla na jiné, lepší vysvětlení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když to tak vemu,mám pocit že rači papá,protože se rychleji nafutruje,kolikrát nestíhám dávat do pusinky,ale z lahvičky si to musí ,,vydřít,, a chuť není tak rozmanitá.Když vařím,tak musí jídlo vidět
ostatním hledí do puse jak jí a natahuje ruky a postěkává se,že nedostane…první vůbec,jídlo ji nezajímalo…s tou jsem se strašně natrápila a vylepšilo se to až školkou…každý dítě je fakt jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to se s tim budu muset asi smiřit a tak rada jsem kojila ještě to vyzkoušim v noci to se mi vždy chytne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zikado Tak co bych za tohle dala
Holčička se normálně začíná odstavovat. Naše holčička ve 14 ti měsících nechce pochopit, že MM už ji nestačí a měla by taky pít jinou tekutinu
![]()
Za mě buď ráda. Normálně ti tady napíšu, že naše děcko je vážně absolutní závislák, sápe se mi už i do výstřihu na veřejnosti. Odstavit se nechce a já na to dělat to násilím nemám zatím srdce. Je mi při kojení už trapně, poněvadž už je na to velká. Hodně mě to omezuje, nemůžu vystrčit paty z baráku…
Normálně ti spíš závidím…
- Citovat
- Upravit
A Ty se divíš, že nepije, když má takovýhle přísun MM?
Na veřejnosti se „sápe“? ![]()
Ne, promiň, já vím, že sis nepsala o radu… jen mne to vyjevilo… ![]()
Jistě se to časem srovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP Nedávám ji už na veřejnosti, to je jasné. Klidně mi poraď. Protože fakt nevím jak to udělat. Ona dokáže řvát tak, že se o tom nechci moc rozepisovat… a všechno ostatní odstrkovat.
Dětská mi říkala,že se to přívalem veder zlepší, že se po jiné tekutině utluče. Jenže to ji začaly růst zuby, ani jíst nechtěla, takže kojení zas bylo jediná možnost ![]()
Zakladatelce se omlouvám, že jsem se vetřela…
- Citovat
- Upravit
Tak to by mi nevadilo ja si to kojeni uživam u prvniho to šlo jen do 3 měsicu pak došlo do dnes si to vyčitam.Ted jsem byla rada že mala tak pěkně pije byla žrava od narozeni a ted se zamiluje do lžičky a je konec to je fakt na mašlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je těžké. Víš, já mám jedinou radu, kterou ale spousta maminek nechce slyšet - a tou je DŮSLEDNOST.
Čtrnáctiměsíční dítě není miminko a je víc než schopné pochopit, že v určitou dobu prostě prs nedostane. Že z prsu od maminky se pije (například) jen ráno, v maminčině posteli… Chápe to. To je jedna věc.
Druhá věc je, že se mu to nelíbí. Nechce to tak - proto pláče, vzteká se, vyvádí, předvádí hysterické scény… podle temperamentu. Pokud se tím maminka nechá zviklat, pokud povolí… tak dítě dosáhlo svého. A bude vědět, že když vydrží plakat a vyvádět dostatečně dlouho a dostatečně intenzivně, maminka dá i příště.
Tvoje dcerka má tekutin dost - od Tebe. Nepotřebuje jiné, proto nepije. A nebude pít… ona VÍ, že dostane mlíčko. Že povolíš…
Kdybych si měla dovolit radit konkrétní postup, tak bych asi udělala toto: zavedla jedno kojení denně (maximálně dvě). Ráno (případně i večer) - na jednom stálém místě (třeba ve Tvé posteli nebo jak jste zvyklé)… a jinak nic. Dcerka bude plakat, bude se vztekat… to je potřeba vydržet. „Mlíčko není, bude až večer, až…“.. až přijde táta, až zazvoní tenhle velký budík, až půjde i sluníčko spinkat… cokoli, to už je na Tobě.
Jestli se bojíš nedostatku tekutin, dá se to dočasně nahradit jinak - rozředit ovocnou přesnídávku či kaši, k obědu polévku, do ručky okurku, atd. atd… Možností je dost, navíc teď nejsou taková horka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit