Po příkrmech nechce pít

590
8.6.12 12:21

po příkrmech nechce pít

ahoj, prosím o radu. je nám 7 měsíců a malá sní v poledne zatím zeleninky 125g a odpoledne 125g ovocné přesnídávky hami. problém ale je ten, že po příkrmech nechce mlíčko .. ještě kojím. co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
8.6.12 12:25

Třeba nemá potřebu - má plné bříško a další věci odmítá. Zkus jí nabídnout pití s časovým odstupem (třeba po 30 minutách). Jinak já řešila hlavně to, že malý by chtěl mlíko z prsa pořád, ale vodu z pítka, to ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Řekla bych, že už prostě to mlíko nemůže:-). Počkala bych hodinu, a pak jí nabídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133

Ahoj, jjá dám jídlo - banán, jablíčko, zeleninku, masozeleninku a pak jí dám napít čaje. Kojím až tak za 2-3 hodiny, než jde zase spát. Těsně po jídle prso taky nechce. Dělá mi to od půl roku, je jí 7,5 měsíce. Měla jsem strach, že budu bez mlíka, ale v pohodě.
Prostě má dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.12 12:27

Však to je dobře, ne? Prostě dávka mlíka je nahrazená něčím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.6.12 12:29

Já po příkrmech nedokojovala. Příkrm má kojení nahradit :nevim: Děti mi po jídle ani vodu nechtěly :nevim: Pokud nebyly šílený vedra, neřešila jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
8.6.12 13:15

Ja bych po prikrmu uz nekojila, prikrm je jako jidlo a kojeni taky, takze samo, je napucnutej a uz nechce mliko. V sedmi mesicich uz muzes 1 - 2 kojeni nahradit prikrmy. Pokud ti jde o to, aby mel dostatek tekutin, zacala bych mu zkouset davat vodu (nebo slabej cajik, ale voda je lepsi) v ucicim hrnecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
23.6.12 12:09

Ahoj, to co píše easinka jsem netušila. já myslela, že po příkrmech musí vypít z prsu a nebo vypít hory vody nebo čaje– nevěděla jsem, že po příkrmech nemusí pít??? fakt to tak je? ptám se asi jako blbec, ale mě to překvapilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.6.12 13:06

Ahoj, to jsem zase ja. :mrgreen: Ono v techhle prikrmech je voda pridana, aby to bylo tekutejsi, takze mimco nejakou dostane v nich. No a pak muzes zacit zkouset davat tu vodu v ucicim hrnecku, ale pocitej s tim, ze ze zacatku ti toho moc nevypije, nebude vedet, jak na to, nebude to chutnat. Spis je to fakt proto, aby se v teto dobe naucila pit, kdyz je horko a taky aby to umela, az budete jist vic prikrmu a pit min mlika. Ale kdyz mas zatim prikrmy nahrazene jenom 1 - 2 kojeni, tak ta ostatni kojeni ji prijem tekutin jeste pokryji. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.6.12 13:13

Tohle je napr. citace z kojeni. net: „U kojených, prospívajících dětí není nutné podávat tekutiny zhruba do 9.-10. měsíce. Toto ovšem platí pro děti, které jsou kojeny stále dost často, alespoń 5-6× denně. Rozhodně ale doporučuji zkoušet tekutiny nabízet již s prvními příkrmy, protože to pak může usnadnit podávání tekutin později. Pro začátek stačí pár lžiček vody na zapití po příkrmu a posléze ještě dokojit.“S tim dokojovanim jsem to pochopila tak, ze je to jenom zpocatku, kdyz dite jeste moc prikrmu nesni, tak aby nemelo hlad. Ale kdyz sni pres 100g, to si myslim, ze je dost. Ja ho dokojovala jenom prvni mesic, co jsme zacinali s prikrmy, ted uz ne, ani kdyz mi nechce jist vubec. Do dalsiho jidla vydrzi, nestezuje si, ze ma hlad. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
23.6.12 16:21

Takže když kojím celkem 6/24hod - no, kojím.. někdy si jen tak ucucne.. a k tomu v poledne a odpoledne dávám tu zeleninku a ovoce tak pak nabízím čajíček z hrnečku.. máš pravdu z toho to opravdu spíš teče ven než do její pusinky :-)
je fakt, že po příkrmu toho moc už nevypije - dávám jí tak 30 min po příkrmu…
takže budu kojit 4/24 hod a k tomu 2 příkrmy - a to bude tedy ok.. jak jsem pochopila.. prosím o tvůj názor.. děkuji
a vlastně proč se tak ptám - protože já mám po jídle žízeň.. takže se divím, že mimčo ne.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.6.12 16:31

No, ja vychazela z toho, ze se obvykle rika, ze mimca se koji 8× za 24 hodin, cili kdyz davas 2× prikrm, stejne jeste tak asi 6× kojis. Ale jestli uz kojis jenom 4× za 24 hodin, chtelo by to asi trosku vic extra tekutin. Ale nedoplnovala bych kojenim, zkousela bych nabizet vic ten caj/vodu. Ja mam hrnecek nachystany na lince a nabizim kazdou pul hodinku az hodinku. Nekdy se napije vic, nekdy min, nekdy nechce vubec, ale aspon vim, ze do sebe prubezne neco dostane. Mozna bys mohla zkouset taky castejc, ne jenom 30 minut po prikrmu. Ja tedy davam zapijet i hned po prikrmu a taky se casto jeste napije. Jak ma pocurane plenky? Me trklo, ze by malej mel pit vic, kdyz moc necural, za cele dopoledne mel jenom malinko pocuranou jednu plenku, to jsem se lekla a zacala mu nabizet castejc a hned je to v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.6.12 16:33

Jo a jinak ja kojim 2 - 3× denne a 2× v noci. A navic mame 2 - 3 prikrmy (nekdy rano kojim, nekdy davam prikrm, tak proto). Cili ji 5× denne a 2× v noci. A krome toho mi zatim vypije tak 200 - 250 ml vody za den, po trosickach, jak to pocucava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.6.12 16:35

Skoda, ze se tu neozval nikdo dalsi, ale koukni na nejake dalsi diskuse ohledne piti, jestli chces vedet i nazory nekoho dalsiho. :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
23.6.12 17:52

Čůrá dostatečně, to hlídám.. kolik vážíte a jste starý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí