Zavádění příkrmů, nebude pozdě?

1914
27.6.12 07:44

Zavádění příkrmů, nebude pozdě?

Ahojky holky, chci se zeptat.. Možná zbytečná a hloupá otázka, ale opravdu nevím… Naší malé je zítra přesně půl roku, je plně kojená, takže bysme měly začít s příkrmy, ale dr. si nás objednal do poradny až na příští týden ve středu, což jí bude už 6 měsíců a 1 týden, teprv tam nám řekne jak na příkrmy atd., není to pozdě? Nemam tam zavolat a nacpat se k němu dřív? Děkuju moc!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.6.12 07:45

Ahoj, určitě se to o ten týden nezblázní. My začínali až s ukončeným 6tým měsícem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.6.12 07:50

Diteti je jedno jestlo zacnes ted nebo za mesic!!! Prece dite nevi, ted je mi pul roki, tak chco mrkev. Nechci strasit, ale kdyz ti to nebude jist, muzes zacit treba za dva mesice. A jinak zacina se od prvnich lzicek mrkve. Uvaris a rozmixujea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.6.12 07:54

Nám dr. doporučil už v 5,5měsíci určitě začít s příkrmy, ikdyž jsem se bránila, že začnu až s ukončeným 6.měsícem, protože je taky plně kojená a prospívá dobře! Ale přesvědčil mě argumentem, že je to hlavně kvůli kvůli vitamínům! První se dává sice jen zelenina, ale než se najede na maso je v 7.měsíci a to by měl být už plný přísun i masa kvůli železu atd.,takže po ukončeném 6.měsíci bych najela už bez doporučení dr. - rozhodně není na co čekat ;)!!!
A hlavně - malé to moc šmakuje a baví to mě i ji ;),je to další velká kapitola v životě nás obou :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.6.12 08:04

Týden sem, týden tam. Klidně počkej, i když ti žádný velký moudra a novoty doktorka neřekne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
27.6.12 08:14

Vubec to nevadi. Bud v klidu. Kamaradky syn je plne kojeny, s prikrmy zacali v pul roce a on do ted (10 mesicu) sni max. 5 lzicek a dokoji se a dr. z toho zadnou vedu nedela.
Ale ono je to se vsim stejne, co jiny doktor, to jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.6.12 08:19

Tak začíná se v poledne zeleninou, jeden druh se má dávat 3dny po sobě kvůli případné alergii. Nevím jestli chceš vařit, nebo kupovat skleničky. Já koupila zatím skkleničky a až bude jíst víc, budu vařit (a taky až něco doroste na zahrádce :D ). Takže pokud dáš 3dny mrkev, další 3dny brambor/pastinák/dýni nebo prostě jinou jednodruhovou zeleninu, tak ti to vyjde na max. 2druhy zeleniny a tím není co pokazit, Dr. ti toho řekne pak víc - i když možná taky moc ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.12 08:26

Prvni zacal v 7mi mesicich, druha v 8mi a treti 14 dni pred prvnim rokem. Myslim, ze to nekteri dr. moc resi. Kvuli vitaminum? Ono toho v rozvareny zelenine moc nezbyde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.6.12 08:30

Já bych to tak nehrotila, malý je osm měsíců a nejí skoro nic.. Asi kvůli horním zubům (rostly jí čtyři najednou) jdem na preventivní prohlídku zítra.. Ale co mi asi tak může doktorka říct, přece když pláče a pláče, tak jí to tam nemůžu rvát násilím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.6.12 08:34

@asha a ta třetí - to bylo tvoje rozhodnutí nebo prostě nechtěl/a? Já to svádím na zuby, ale mám pocit, že malá je prostě zatvrzelá kojomila (už má 10 kg jen z kojení - kojím po třech hodinách, zatím mě to nijak neobtěžuje :mrgreen: ) ale občas se tu v diskuzích objevují názory, že potřebují maso, aby se správně vyvíjely orgány atd… Ale když jí to budu cpát násilím, tak jí to akorát znechutím.. Jinak jediný co akceptuje je jídlo do ruky - to sní i kus mrkve (občas..)

Příspěvek upraven 27.06.12 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.6.12 08:34

Malemu je 7 mesicu a zkousim to od cca 5 mesice. Dodnes poradne neji. O nejakem obede bez mleka nemuze byt rec. Porad to je jen par lzicek a to delam doma, kupuju sklenicky a nic. Snad se to zlepsi. Ale k veci. Myslim, ze je jedno jestli zacnes ted nebo za mesic nebo dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.12 08:35

Ja postupovala podle navodu na kojeni. net a tam je doporuceni zacit s prikrmy u plne kojenych deti od ukonceneho 6.mesice (tudiz zacatek 7.mes.)zalezi jen na tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.12 08:37
U nas to same, mala stejne nic neji, leze nam horni zub, takze ochutnala uz toho hodne ale opravdu nesnedla nikdy celou ba ani polovicni porci jednoho jidla :(
@gabriela82 píše:
Já bych to tak nehrotila, malý je osm měsíců a nejí skoro nic.. Asi kvůli horním zubům (rostly jí čtyři najednou) jdem na preventivní prohlídku zítra.. Ale co mi asi tak může doktorka říct, přece když pláče a pláče, tak jí to tam nemůžu rvát násilím :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.6.12 08:43

O týden se to nezblázní :mrgreen: Já začínala přesně v 6 měsících u mladšího prcka, ale příkrmy pořádně nejí doteď… Teda ovoce jo, ale zeleniny jen malinko… No co už nadělám, když to nechce, těžko mu to do toho krku nacpu jak huse… :mrgreen: ten věk je plus mínus, spíš orientační :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.12 08:43

@gabriela82 Nechtel. Zkousela jsem to asi od 8. mesice. Nemelo to cenu. Pak se rozjedl, z nicehonic. S tim masem to taky neni tak horky. A vzhledem k jeho kvalite bych to do tech deti radsi moc necpala. My s nim zacali pokazdy az po dvou mesicich od zavedeni prikrmu a hodne zridka. Deti nemusi maso vubec, ale pak se musi ohlidat dulezity latky, coz se da, jen to chce zjistit co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí