Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěla bych se poradit ohledně léčby čelistního kloubu. Už víc jak 2 roky s tím mám problémy, na noc si dávám nákusnou dlahu, ale mám pocit že mně to vůbec nepomáhá. Doktor se zmiňoval i o průplachu, ale prý je to jen krátkodobá pomoc a ne zcela účinná.
V poslední době mám na dotek citlivou oblast kolem obočí, jakobych tam měla modřinu myslíte, že to může souvislost s tím kloubem?
Děkuji za rady a postřehy ![]()
Ahoj jako jaký kloub? ja mám zkušenost s tím, že mi vyskakoval pant a musela jsem s tím i někdy do nemocnice, jindy stačil menší průplesk. potom jsem s tím asi po 2rokách začala jezdit na vyšetření a následně mi to léčili tak, že mi vzali krev z žíly na ruce a injekcí mi to vstřikovali do pantu. potom jsem nemohla 2hodky ani mluvit, aby mi to tam zatvrdlo. trvalo to asi měsíc a od té doby klid musím zaťukat
![]()
@wandilek Ano jedná se laicky řečeno o pant. Mě ale nevyskakuje, ale bolí a od toho i celá hlava, ucho, krk.. Prý je to z nadměrného zatínání zubů.
Příští týden jdu na kontrolu, ale doktor mě přijde trošku laxní a beztak řekne, že to chce klid a čas ![]()
Mně snad 20 let přeskakuje pant. Když chci otevřít pusu, tak mi tam přeskočí. Roky mě taky bolí ucho. Nepravidelně a fakt to bolí. Nikdo nic nezjistil. Na ORL mi řekli, že si myslí, že to bude artroza čelistního kloubu. A že zubař to bude řešit. Tak to jsem zvědavá…
Jak to tak čtu, tak mě to začíná děsit. Dost často mě pant bolí, bojím se, že jestli se to zhorší fakt výrazně, čeká mě doktor a obávám se tedy jejich přístupu.
Nemáte na to vyzkoušené nějaké babské rady? Třeba bylinky nebo obklady?
Tyyy jo, vy mi davate…s vyskakovacim pantem bojuju taky roky; vrtani zubu je za trest, protoze pri delsi zakroku to boli jak cert a pusu uz proste nezavru nemluve o pomerne castych bolestech ucha, ale nikdy mi nedocvaklo, ze by to mohlo byt od celisti ![]()
@wandilek to tve reseni s krvi je ale dost strasidelny teda ![]()
Mela jsem po porodu podobně stavy, co popisujes. Někdy to tak bolelo, ze jsem si to zatatymi pěstmi drela. Zubarka mi napsala zprávu, ze se mám objednat na stomatochirurgii do fakultky. Ale já jsem spise typ člověka, co řeší vše spise přirozenou cestou a dávám přednost přírodě před chemii a lékař pro me je poslední nutné zlo (snad se nikoho nedotknu). Pres 10 let používám produkty just - nahrinu, takže jsem jen čekala, ze prestynu kojit a nasadila jsem si 100 denní kuru artifitu s tím, ze kolem 30 už je stejně prevence nutná a hlavně jsem chtěla vědět, jak to vlastně funguje, když je to tak vychvalovany produkt do nebes, který už par lidi zachranil před výměnou kloubu.
Nasadila jsem větší dávky koloidních minerálů, které beru pravidelně, i během téhož. A kojení (pokud jsi slyšela o acidobazické rovnováze v tele, tak vis, ze je to prevence všech onemocnění) já konkrétně nesahala opět daleko, beru basico od justu. Navíc jsem se stala taky proto poradcem, ze člověk o tom něco ví, stále ma možnost něco studovat. Ale at neodbiham. Ted beru artifit cca 90 dni, bolesti postupně slably, az zmizely úplně. Jako sem tam mi v nějakém kloubu lupne, ale nemám ty šílené bolestivé stavy. Byla jsem po roce opět u své zubarky, ale ta me tam pro jistotu opět poslala, ze jsem na levé straně pantu objevila takovou kuličku a na právě ne. Říkala, ze jestli jsem mela rýmu, tak to může byt i tím, ale kulička me už trochu vyděsila, tak jsem se objednala. Cekacka cca měsíc, takže jdu v pol. listopadu. ale dnes jsem díky teto diskuzi zjistila, ze kulicku tam nemám, takže tam asi pojedu zbytečně a doktoři budu MIT jen par bodu navíc.
To co tu někdo psal o te čelistní artróze, je pravda. Může tomu pomoct preventivně opravdu jen hodně kvalitní preparát s glukosaminem sulfát sodnym, chondroitinem sulfatem sodným a kvalitní hydrolyzovanou zelatinou, nejlépe veprovou, která je nejpodobnější naší chrupavce…no, snad to je trochu pochopitelne.
Mi to přepisuje tady, nevím proč, i během téhož melo byt i během tehotenstvi
@babynka jujda tak to neporadím. možná papkat gumové medvídky a nechodit s tím moc do mrazů. ale to je prdeček platné když je před námi zima ![]()
Tak to nejsou moc příjemné vyhlídky ![]()
Lze tomu ještě nějak předcházet? Třeba pomáhají teplé zábaly?
Jinak se začnu pídit po nějakých kvalitních želatinách jak píšeš…
@dendulina no ale jediné co zabralo. ale nebolí to, jen ti propíchnou líco a dají krvičku. jen než se tam trefí, tak to bylo nepříjemné, ale nic co by se nedalo vydržet ![]()
Tak s čelistním kloubem jsem si užila až až… dva roky neskutečných bolestí, antibiotik, silných lékú proti bolesti, asi 5 průplachů čelistního kloubu, nakonec jedna operace Hlavně je potřeba se dát psychicky dohromady - viz. to zatínání zubů… to je vše psychického původu…
Příspěvek upraven 19.06.14 v 18:35
@pfizer jo, to je presne to, co jsem k tomu psala, asi jsem to zacala resit zavčasu, pomohlo to - musim zatukat…
Vse je psychosomatického puvodu, jak říká Mudr. Hnizdil.
Děkuji za reakce, je pravda že teď mám trochu víc stresový období takže to tomu nepřidá..
No tak já mám podobný problém,, ca půl roku mi „přeskakuje“ levý pant, často praská někdy bolí. Jenže na druhou stranu byla jsem asi na 10 zubní operacích - v dutinách, ne přímo s pantem či nějaký posun čelisti. Před měsícem jsem dochodila rhb, jako samoplátce-tzn. bez vyšetřování, měla jsem masáže a nějaký cviky, chvilku to bylo trochu leší, teď jsem tam kde jsem byla
Ptala jsem se teď na ORL - měla jsem posl. dobou častý problém právě s L uchem, tak to jako prošahal a říkal, že od ucha to nejni, že to bude pant a mám se poradit bu´d s oš. zubařem, nebo nějakou kloubní poradnou - nikdo neví kde to funguje.
Ale říkal, že se to nejspíš stejně svede na to, že je to námahou a zatížením po těch operacíh - kdy prý byla doslova stále „…huba dokořán..“
-to má dr.ale odborné termíny ![]()