Čaj z rakytníku - jak na přípravu?

268
22.10.13 15:16

Čaj z rakytníku

Ahoj, koupila jsem si rakytnik na přípravu čaje. Zajímá mě, jak ho připravujete, aby se nezničili vitamíny. Vím třeba, že šípek se luhuje ve studené vodě a nemá přejít varem, protože se zniční vitamíny. Jak je to tedy s rakytníkem. Může se přelít vroucí vodou? Děkuji. Snad někdo napíše svou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
22.10.13 15:22

Znám je narytníkový sirup a i ten se připravuje za studena. V tom čaji máš suché plody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.10.13 15:23

Jsou to sušené plody, teĎ jsem zjistila, že se dají i jít sušené jako za syrova. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29692
22.10.13 15:25

Rakytníkový mám porcovaný v sáčcích. V přípravě je uvedeno zalít 250 ml vroucí vody a nechat 10 minut vyluhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
22.10.13 15:34

Zalívám horkou vodou, plody pak sním (jsou hodně kyselé, ale to já ráda). Sušené je chroupám taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.10.13 21:38
@Tinuvien píše:
Znám je narytníkový sirup a i ten se připravuje za studena. V tom čaji máš suché plody?

takže přidat ho do právě uvařeného čaje je blbost.. dostala jsem teď lahvičku domácího sirupu od bývalé tchýně, tak dumám, protože mi přijde, že docela smrdí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.1.15 11:02

My máme bio rakytníkový sirup od Weledy. Může se to zalít teplou nebo studenou vodou. Udávají 2-3 lžíce na sklenici, ale dáváme teda mín. Nevím, jakou zásluhu má na tom rakytník, ale tuhle zimu jsme zatím nikdo nebyl nemocný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí