Píchání u srdce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
242
22.10.13 14:10

Píchání u srdce

Ahojky, prosím o radu. nedávno mne v autě (v klidovém stavu) začalo šíleně píchat u srdce, nemohla jsem se ani pohnout, cítila jsem dušnost a bylo mi strašně horko. Trvalo to asi půl hodiny. Tedka se mi to vrátilo zase v noci, otvírala jsem honem okno, špatně se mi dýchalo. Cítím taky tíživý pocit (jakoby tlak) na hrudi. Je mi 30 a žiju zdravě. Jako „puberťačka“ jsem měla „srdeční šelest“,ale údajně se do vyléčilo… nemáte někdo podobnou zkušenost??? mám strach, asi zajdu k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
22.10.13 14:15

Mě píchá u srdce od páteře, že se občas ani nemůžu narovnat a nadechnout. Když se to uvolní, je to zase v pohodě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
22.10.13 14:15

Zajdi k lekari, rekla bych ze mas za sebou slaby infarkt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
22.10.13 14:24

K lékaři bych jistě zašla, může to být cokoli, od žeber, páteř až po něco horšího, ale bez vyšetření se to dá těžko poznat. S infarktem bych zakladatelku nestrašila, ne že by to nebylo možné, ale ta pravděpodobnost je malá. Ale zašla bych tedy co nejdříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
22.10.13 14:26

Já to mám taky od dětství. Nedomykavost chlopně a při těhu jen šelest a nedomykavost pro změnu neviděla. Ani většinou nedokážu odpovědět, kdy se mi to stává, protože příčina podle mě není. Treba pololezim u TV, najednou silná pichlavá bolest vlevo od hrudní kosti, nemůžu se nadechnout, trvá to tak minutu a pak to pomalu odeznívá a píchá mě z toho jakoby vzadu v hlavě :nevim: nedokážu ani říct jak často se to opakuje, jednou to je víckrát za jeden den a někdy o tom měsíc nevím. Ani doktoři nic neobjevili závažného. Měla jsem i holtra, (nevím uz jak se píse), a taky se to zrovna během těch 24hod neobjevilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
22.10.13 14:30

Dojdi si urcite, muze to byt, jak pisou holky, od patere, pres panickou ataku az po tachykardii a nevim co vsechno. Na to tu neprijdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
22.10.13 14:37

A proč jsi místo psaní příspěvku na internet radši nezajdeš k lékaři? 8O :roll: Evidentně je něco špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.10.13 14:45

Protože moje obvodní ordinuje až zítra, tak dneska píšu a zítra tam zajdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
22.10.13 14:46

Tak já se přiznám, že s dušností, pícháním u srdce a horkostí šla na pohotovost a nečekala na obvoďáka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.10.13 14:50

Měla jsem asi v 17letech skřípnutý mezižeberní nerv. Shodou náhod jsem byla na zdrávce a měli jsme praxi. Sotva nám praxe skončila málem jsem jim tam sebou sekla a třídní mě dotáhla na interní ambulanci, kde si mě asi dvě hodiny nechali připojenou na EKG, protože jsem si z toho i srdíčko rozhodila. Přirovnala bych tu bolest asi akutnímu zánětu ledvin, kde mě teda ještě tehdy přítel nosil, protože jsem o sobě nevěděla.
Rozhodně si zajdi za mudrem, EKG se nic nezkazí. Jen podotýkám, že jsem se z toho léčila asi týden.. Týden jako že už jsem vstala z postele - bylo to hrůzné - nikomu nepřeju

• Citovat
  • Upravit
9022
22.10.13 14:50
@mokan píše:
Protože moje obvodní ordinuje až zítra, tak dneska píšu a zítra tam zajdu…

šla bych hned, mělo by být vyloučeno postižení srdce nebo plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.10.13 14:52

@mokan Jde tedy o klidové problémy? Nebo třeba stres? A ted je ti jak?

• Citovat
  • Upravit
3127
22.10.13 15:14

@mokan jj utíkej, jak píšou holky, může to být cokoliv. Babička má anginu pektoris a tohle ji dělá taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.10.13 15:25
@mokan píše:
Ahojky, prosím o radu. nedávno mne v autě (v klidovém stavu) začalo šíleně píchat u srdce, nemohla jsem se ani pohnout, cítila jsem dušnost a bylo mi strašně horko. Trvalo to asi půl hodiny. Tedka se mi to vrátilo zase v noci, otvírala jsem honem okno, špatně se mi dýchalo. Cítím taky tíživý pocit (jakoby tlak) na hrudi. Je mi 30 a žiju zdravě. Jako „puberťačka“ jsem měla „srdeční šelest“,ale údajně se do vyléčilo… nemáte někdo podobnou zkušenost??? mám strach, asi zajdu k lékaři…

jsou tři základní možnosti - problém se srdcem, zablokovaná hrudní či krční páteř, panická ataka… vyloučit to musí lékař - začala bych tím srdíčkem - pošlou tě na ekg, UZ srdce a Holter, pak bych to vzala na rehábku kvůli páteři a na psychiatrii… tak jak to popisuješ se to jeví jako - nejspíš panická ataka což jsou vážně nepříjemné a příšerné stavy - ale od kompu se to říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
22.10.13 15:49
@Brooucinda píše:
@mokan Jde tedy o klidové problémy? Nebo třeba stres? A ted je ti jak?

ano, mám to když jsem vklidu, žádný stres… tedka píchání odeznělo, ale cítím se dost slabá a myšlenky se mi pořád soustředí na srdce a to hnusné píchání, takže takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast