Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
teď jsem se vrátila od svého obvodního lékaře a jsem taková rozčarovaná.
Asi měsíc se mi několikrát do týdne stane, že mě najdnou začne silně píchat nalevo od hrudní kosti. Trvá to jen pár sekund, ale na tu chvilku mě to úplně vyřadí, nemůžu se pohnout. Je to jako když projede blesk.
Nic hrozného mi není, 3× v týdnu chodím do posilovny, chodím dost pěšky, akorát mám poslední měsíce potíže s běháním, že se po delším intenzivním běhu (třeba 10 min běžím hodně rychle s krosnou) mám pak asi minutu pocit, že mám málo kyslíku, i když normálně dýchám. Jinak jsem v pořádku.
Obvodní mi rovnou řekl, že je to skříplý nerv a že nemám tahat krosnu a mám doma cvičit.
Jako zní to logicky a docela mě to uklidnilo, ale fakt to můžu nechat takhle být? 3 že 4 mých prarodičů zemřeli na kardiovaskulární nemoci a z toho 2 dokonce pod 50 let.
Je mi 39.
Co myslíte? Je to fakt páteř?
Nenechala bych se odbýt, minimálně bych požadovala ekg jestli ti ho nedělali. Tvůj obvoďák o rodinné anamnéze ví? Respektive řekla jsi mu to teď při poslední návštěvě to co píšeš na konci?
@tulka123 Ano, můj doktor to ví, chodí k němu i mí rodiče- ti jsou až na vyšší tlak (léčený) zdraví. Když jsem mu to připomněla, zmínil psychiku a už se k tomu nevrátil.
Já bych si na tom prostě trvala. Zkusila bych efekt pokažené gramofonové desky, prostě furt dokola, dokud bych si to neprosadila.
@jakuve píše: Více
Jo s tim přišla k lékaři moje známá. A byly to zaražený prdy ![]()
Ale stejně bych zašla
Tohle píchání je většinou od zad nebo od žeber. Nebo taky ty zaražený prdy. Ale EKG by ti natočit mohli, to jo.
Též mám často píchání u srdce a také zvýšení krevní tlak… Mám z toho docela strach. K doktorce chodím a ta mi říká, že se nejedná o nic výjímečného vzhledem k mému věku. Ale já nevím, nevím jak to řešit.
@mokan píše: Více
Může to být od psychiky, ale taky by to mohl být problém se srdcem. Tohle neřeš na diskuzi a zajdi si na EKG.