Mapy na hlavě bez vlasů

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Norae
20.10.13 22:12

Mapy na hlave bez vlasu

Zdravim, ma nekdo s timto zkusenosti?
Cely zivot mam opravdu huste vlasy, jiste, s vekem jsou trochu jmenjsi, ale i kadernice mi rikala, ze mam hezky huste vlasy.. pred par mesici jsem ale nahodou zjistila, ze dole na lebce, kousek za uchem, mam plesatou mapu, asi 2ך cm.. rikala jsem si, mozna nervy, stres.. ale ta mapa se po case zacala rozsirovat. Pred par dny jsem zjistila, ze se mi tvori jeste jedna takova mapa, trosku dal ke stredu lebky. Vypada to docela vtipne, mam huste, delsi vlasy a pak takove dva uplne hladke, plesate fleky. Ke kozni se zatim chystam, ale docela by me zajimalo, co to je? Vsude na netu najdu info jen o tom, kdyz nekomu vypadavaji hodne vlasy, postupne plesati atd, ale aby mi tak z nicehonic vypadlo tolik vlasu a jen na jednom miste.. nevite co s tim? Jinak uz dost dlouho pouzivam sampony bez silikonu, vesmes prirodni.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
20.10.13 22:22

Je to Alopecie. Bohužel příčiny ani léčba nejsou známy, můžeš zkoušet různé vodičky, které ti napíše kožní. Mému bráchovi se dvakrát udělaly taky takové mapy, po čase samy zarostly a pak mu jednoho dne vypadaly úplně všechny vlasy, vousy i obočí a dokonce i chlupy na těle. Je to už víc než rok, obočí mu jakž tak dorostlo, chlupy a vousy jakž takž taky, ale vlasy… to je prostě mapa.
Tak držím palce, abys neměla tak vážnou formu, jako má bratr. Byl i na kožních štěpech, ale samozřejmě naprosto bez výsledků… prostě se neví čím to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
20.10.13 22:23

Mam znameho, a tomu se takove plesate „mapy“ udelaly taky…asi 4 nebo 5 na hlave. a mel to ze stresu a z problemu, ovsem hodne velkych… :jazyk: pak se to spravilo zase samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
20.10.13 22:26

@Any83 tak kdyby mi vypadaly vlasy na nohou a pubicke ochlupeni, to by mi zas az tak nevadilo :mrgreen: no ne, taky mam znamou, co tuhle nemoc ma, ale ma to od detsvi, tak se trochu bojim, abych nemela to same..

@ksafnika no pokud to souvisi se stresama, ktere mam, to mi to asi zas tak rychle zpatky nenaroste..:/

• Citovat
  • Upravit
1504
20.10.13 22:27

@Norae no nechci to tu rozebirat, jeho byly taky dost velke a zasadni (zivotni zmeny a stresy) a ne, nenarostlo to za mesic, docela dlouho to trvalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
20.10.13 22:28

@Norae stres a životní styl je většinou první, na co se tě kožní zeptá (+ samozřejmě jídelníček). Ale brácha třeba tvrdí, že žádným stresem neprocházel ani neprošel :nevim: nicméně jeho jídelníček je otřesný a životní styl taky nic moc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
20.10.13 22:31

@Any83 to ja mam zivotni styl celkem dobry si myslim, jidelnicek si hlidam a tak.. ale co se tyce stresu, ja jsem stresovy clovek obecne a uz mnohokrat jsem v zivote mela horsi obdobi a nikdy se mi to na vlasech neprojevilo, dycky jsem je mela huste

• Citovat
  • Upravit
6230
20.10.13 22:36

@Norae doktorka ti řekne víc a určitě i poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.13 22:42

Je to urcite alopecie.muj muz ji ma take. nejvic se dela ze stresu.take ale muze byt dedicna. neninpresne nic co by ji vylecilo.cim ale muzes trosku podporit tak treba nejaky olejicek bez parfemace a masirovat. misto se bude lepe prokrvovat. manzelovi vzdycky vlasy vypadali. porad se to zvetsovalo, zastavilo, chvikku nerostlo, pak zacli bolndate tenoucke vlasky.ty jsem mu vzdy zastrihla a ony zacli silit a tmavnout.trpi tim uz leta.kdyz byl nejaky stres hned se objevilo. nesmel k tom vedet.ja vedel, nervoval se ze je prasivej atd…tak jsem jednou vyzkousela mu to nerict ze se mu to udelalo vzadu na hlave a ejhle…za mesic se to stratilo:-)zadny stres z vypadanych vlasu a bylo to oki.uz se konecne naucil brat hodne veci s nadhledem a hodne veci vypousti a uz ma asi rok pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
20.10.13 22:43

@Any83 no co se tak ted divam na net tak tahle nemoc v podstate nema leceni

• Citovat
  • Upravit
2528
20.10.13 22:49

Můj přítel to měl, bylo to ze stresu (strašně si všechno bere a řeší totální kraviny)měl vzadu na hlavě úplně holé místo asi 10krát 10 cm, kupoval si na to přípravky od Vichi, šampon a nějaké ampulky, po čase mu to zpátky narostlo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
20.10.13 22:50

@little things no ja mam od svych asi 15 letech deprese, lecim se od 17 a jsem hrozne uzkostny a stresovy clovek.. ale je mi 27 a tohle jsem jeste nezazila.. stres z toho, ze mi to vypadlo az takovy nemam, ale desi me ze se mi tohle po tolik letech objevilo

• Citovat
  • Upravit
8935
20.10.13 22:58

@Norae Tímto jsem si také prošla. :( Bylo mě řečeno, že příčin je hrozně moc, často kombinace několika. Prvně se mě to stalo před mnoha lety, samo to zarostlo, už si nepamatuji za kolik měsíců a ani nevím zda jsem v tu dobu měla nějaký stres.
Podruhé po skončení silného a vleklého stresu-manželova velmi vážná nemoc.Po jeho návratu do práce, když ze mě všechno opadlo, tak do cca měsíce kolečko pleši, které se rozšiřovalo. Občas vlasy narostly, takové chmíří a během jediného dne všechny vypadly. Chodila jsem na mrazení dusíkem, měla vodičky, léky…Lékařka nabírala krev i na alergie, na nemoc kdy bych si tvořila protilátky proti vlasovým cibulkám…Jezdila jsem několik měsíců 4 x týdně 30 km daleko na záření „sluníčkem“.Bez efektu. Finančně i časově obrovsky náročné. Nakonec pomohlo hlavu poleptat fenolem.Po dvou letech se problém objevil znova-po zhubnutí více jak 30 kg-tak jsme začali hned fenolem a vlasy brzy narostly zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
20.10.13 23:03

@lasička1 no ono taky bude kazdemu nejspis zabirat neco uplne jineho.. ale co tak ctu, tak to bude neco jako afty, to se taky v podstate neda vylecit a kazdemu na to pomaha neco jineho.. kdyz nad tim tak premyslim, vsimla jsem si te lysiny poprvne v mesici, kdy jsme se zacali snazit o dite a nevyslo to. Od te doby to stale a stale nevychazi a ta lysina se zvetsuje. A bohuzel to snazeni beru o dost hur, nez jsem si kdy myslela ze budu. Takze pokud se mi podari vzpamatovat se z tohodle, tak by to mozna taky pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
20.10.13 23:28
@Norae píše:
@little things no ja mam od svych asi 15 letech deprese, lecim se od 17 a jsem hrozne uzkostny a stresovy clovek.. ale je mi 27 a tohle jsem jeste nezazila.. stres z toho, ze mi to vypadlo az takovy nemam, ale desi me ze se mitohle po tolik letech objevilo

Norae ja myslim ze se toto projevuje az po case…kdyz je pak toho stresu hodne tak asi toto muze vzniknout.ale na kozni zajit muzes. aspon to budes mit lekarsky potvrzene. treba i neco doporuci.ale vim ze manzelovi nic nerekli.jen proste ten stres zmirnit.je mi lito ze jsi v takovym psychickym stavu:-(jsi urcite sikulka a poradis si s tim stresem. nezkousela jsi treba jogu? a nebo nejaky bojovy umeni? treba aikido? slouzi na to aby clovek byl psychivky vyrovnany. velice doporucuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí