Je to anorexie?

660
19.10.13 08:18

Je to anorexie?

Ahoji jdu se nejspise jen vypsat. Zacla jsem v 16letech blbnout s jidle, proste jsem nejedla. Tlusta jsem nebyla(merim 160cm a vazila jsem 55),ale vsichni se mi smali, ze mam velky zadek. Chtela jsem jen trosku schodit, ale nakonec jsem prestala jist. Takhle to trvalo do 19let nez jsem zjistila, ze jsem tehotna(v te dobe jsem vazila 40kg a uz nemohla. V tehot. a dobe kojeni to bylo ok, vedela jsem, ze musim jist kvulí malemu. Potom jsem prestala kojit a ihned se mi to vratilo.Jsem z toho nestastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.10.13 08:21

@věrka6 tak se obrať na odborníky. Pokud si uvědomuješ, že je to špatně a že je třeba něco dělat, tak jsi na dobré cestě. Psycholog, spolupráce s výživovým poradcem. Vím o čem mluvím. Hlavně to řeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
19.10.13 08:21

Ano, je to anorexie a je potreba to resit, nech si odborne pomoct, pokud si dokazala jist kvuli tehotenstvi a kojeni, tak by to jeste nemuselo byt tak zle a je urcite sance se z toho dostat, jsou i zenske, ktere blbnou i v tehle obdobich

• Citovat
  • Upravit
388
19.10.13 08:23

Ahojky, nemam nastesti zkusenosti, ale tahle nemoc je opravdu hrozne moc nebezpecna a troufam si rict, co jsem videla na praxi v lecebne, ze tohle musis probrat s doktorem a zacit se lecit kor kdyz sama priznavas ze se to vraci, neni to zadna ostuda, musis ale jednat. Je to jedna z nejhorsich psychickych nemoci. Drzim ti palce at jsi moc statecna :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.13 08:26

Uz jsem byla u psycholozky a nemela jsem z ni vubec dobry pocit. Rikala mi veci jako:vy chcete umrit? berete diteti mamu atd. Akorat jsem z toho brecela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.10.13 08:27
@věrka6 píše:
Uz jsem byla u psycholozky a nemela jsem z ni vubec dobry pocit. Rikala mi veci jako:vy chcete umrit? berete diteti mamu atd. Akorat jsem z toho brecela.

tak jdi jinam.. s takovým přístupem bych taky utekla.. nemáte v okolí přímo dr specializující se ppp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
19.10.13 08:28

@věrka6 najdi si jinou

• Citovat
  • Upravit
72725
19.10.13 08:29

@věrka6 projeď tenhle seznam, najdi si tam nejbližší dr, obrať se na něj.: klikni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.13 08:31

Bohuzel nemame, jsme male mesto :(.Pokusim se nejakeho vyhledat. Opravdu me to uz nici. Kazdy den posloucham v praci, doma proste vsude jak jsem hubena a jak musim hodne jist.Ja se vzdy jen usmeju, ze to delam. Bohuzel to neni pravda, ale nedokazu to rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
19.10.13 08:32

@věrka6 takové psychology by patřilo zavřít. Nepopisuješ přesně, co se ti honí hlavou, jestli tedy vůbec nejíš atd., takže těžko říct, jestli to je nebo není anorexie, ale pokud ty to subjektivně vnímáš jako problém, tak je potřeba to řešit. Doporučuju psychologa s pychoterapeutickýn s výcvikem (od psychiatrů se drž dál, ten by ti jen dal prášky), pro tvůj problém je ideální gestalt terapie nebo kognitivně behaviorální terapie. Zkus zadat tyto výrazy spolu se svým městem do googlu, určitě ti to v okolí někoho najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
19.10.13 08:34

@věrka6 potrebujes psychologa, ktery se bude chtit dostat k jadru problemu, zjistit proc to delas a s tim pracovat, nevzdavej to a hledej :hug:

• Citovat
  • Upravit
72725
19.10.13 08:35
@věrka6 píše:
Bohuzel nemame, jsme male mesto :(.Pokusim se nejakeho vyhledat. Opravdu me to uz nici. Kazdy den posloucham v praci, doma proste vsude jak jsem hubena a jak musim hodne jist.Ja se vzdy jen usmeju, ze to delam. Bohuzel to neni pravda, ale nedokazu to rict.

projeď ten seznam, určitě se někdo poblíž objeví. Jinak existuje sdružení Anabell, jejich www.anabell.cz, můžeš napsat, zavolat, oni Tě přímo navedou na nejbližšího člověka, co se na to specializuje. Seženeš u nich hodně rad, obrať se na ně. Hlavně se nestydět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.13 08:40

Moc dekuju za nazory ani nevite jak se mi ulevilo, ze jsem to nekde mohla rict.Ma situace vypada tak, ze treba 2mesice jim hezky a vse je v poradku, ale pak me zase dobehnou ty hnusne myslenky co to delam, vzdyt budu tlusta a prestanu jist. Stane se i ze 2dny nejim a pak si reknu. jedla jsem vubec neco? Proste nemam pocit hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
19.10.13 08:43

@věrka6 a co partner? Jak to vidí on? Pomáhá Ti nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.10.13 08:51

Manzel do me porad huci, ale ja se tim spis zasekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie