Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Omlouvam se, za blbe tema. Nemate zkusenost s bilymi kousky cehosi v moci?? Na vysetreni s moci pujdu az v patek. Tak jsem se toho lekla.
tehotna nejsem.
@Timinka takze vysetreni ukaze vice. Akorat holky myslite, ze to ma souvislost, ze mam zpozdeni?? Vibec netusim, co se deje ![]()
To může být jenom spláchnutý poševní hlen. Běžně se to stává
No tak muze to byt hlen, ktery se tam dostal treba spatnym odberem vzorku a nebo posevni sekret a ta druha varianta kousky hnisu (shluky leukocytu), cili zanet… blize to odhali mikroskopicke vysetreni.
Pokud je to opravdu v moči, tak je to bílkovina, takže nejspíš zánět. Pokud to není v moči, tak to může být vaginální hlen nebo zánět. Máš nějaké jiné obtíže, bolest podbřišku, pálení při močení atd.? Na moč doporučuji jednorázově velké množství celaskonu (tak pět tabletek) a urologický čaj.
A nemůžou to být kameny?
Já teda nevím, ale slyšela jsem, že můžou být ty kousíčky z ledvinových kamenů..Ale fakt nevím..
@palapa píše:
Tak aspon vim, co me asi cekadekuju
hele a piješ dost? někdy se může stát, že když málo piješ, moč jakoby,,zhoustne,, a ta bíkovina potom udělá takové,,šmolíky,,
@Silwinka87 píše:
A nemůžou to být kameny?Já teda nevím, ale slyšela jsem, že můžou být ty kousíčky z ledvinových kamenů..Ale fakt nevím..
Kameny určitě ne, to by byl v moči písek.
@Ambriel píše:
Kameny určitě ne, to by byl v moči písek.
To je fakt..To by asi poznala..
@palapa dneska jsem ráno dávala moč kvůli bolestem v ledvinách. Když jsem na zkumavku čuměla tak tam byli jako tenké nitky něčeho bílého. Ale u mě je to asi zánět ledvin, prootže tam bylo i trošku krve. Určitě si dojdi k lékaři. Já budu mít výsledky zítra. Jelikož, ale na záchodě skoro bydlím a mám vysoké horečky, že je to asi ten zánět ![]()