Celkem slušné IQ a přitom...

Anonymní
17.8.26 22:50

Celkem slušné IQ a přitom...

Z hecu jsem si nechala udělat IQ testy a překvapivě jsem získala 131 bodů. Jsem takový celoživotní břídil. Nedodělala jsem střední školu, vdala jsem se, měla děti, hledala práci a když už, tak byla za minimální mzdu. Časem jsem si dodělala dvě maturity z různých oborů, nicméně stále mám práci tak nějak kousek nad minimální mzdou. Jsem těžký introvert a k tomu blíženec. Babrám se sama v sobě, hrozně řeším též sama v sobě vztahy s ostatními - především na pracovišti. Nedokážu si prosazovat svou, nedokážu diplomaticky říct ne. Výsledek IQ testů mě naprosto překvapil, jsem takový celoživotní břídil. Proč? Proč jsem svůj potencionál lépe nevyužila? Je mi 55+ a moc bych si přála žít jinak, ale neumím to. Je na tom tady někdo podobně jako já?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16135
17.8.26 22:51

Protože život není jen o IQ. To by člověk v 55+ mohl už vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.8.26 22:57
@Anonymní píše: Více

Jak jinak bys chtěla žít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.26 22:58

@Zumpa Ano, to vím. Jenže já si celý život myslela, že na „to“ nemám. Myslím, že mě nejvíc ovlivnilo to, že jsem nedokončila střední školu. Nebavila mě. Okolí mi to dávalo najevo, byla jsem pro rodinu i okolí celý život takový outsider.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.26 23:01
@nomenomen píše: Více

Chtěla bych mít větší sebevědomí. Chtěla bych se umět víc prosadit a umět odrazit to, co naopak nechci. Jak v rodině, tak v práci.

• Citovat
  • Upravit
5849
17.8.26 23:01

A kde sis ten IQ test dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.26 23:03

@nomenomen A nechtěla bych být takový introvert. Takový člověk je pro okolí divný a pro mě samotnou jsou některý situace hodně náročný.

• Citovat
  • Upravit
2160
17.8.26 23:11

Tak s ničím z toho, co popisujete přece IQ nemá vůbec nic společného. V životě nás od toho, abychom naplnili svůj potenciál, nedrží zpátky to, že by nám scházela inteligence. Drží nás od toho naučené vzorce, emoční traumata a to, jak vnímáme sami sebe. A to s inteligencí prostě nesouvisí… I člověk s vysokým IQ může být skálopevně přesvědčený, že je hloupý a k ničemu. A tak bude žít život, který tomu přesvědčení odpovídá… Pozitivní je, že se všechno dá přepsat. Co začít tím, že si o sobě přestanete myslet, že jste břídil, co nemá na víc, než je minimální mzda? Máte teď v ruce důkaz, že jste chytrá ženská. Začněte tak o sobě uvažovat :) Takový obrat v uvažování o vlastní osobně změní život i sedmdesátileté, natož potom někomu, komu je kolem 55… Věřte mi, že umíte žít jinak. Ale musíte to sama sobě dovolit. A k tomu je obvykle potřeba přestat lpět na té identitě, se kterou jste se ztotožňovala do teď. „Ale já jsem přece taková…“ Ne. Nejste. To, kdo jste není tesané do kamene. Je to jen soubor vnitřních pravd a zranění, které jsme nikdy nezahojili… Nikdo z nás není dokončený. A každý z nás může být za rok dva úplně někým jiným. Ale nepůjde to, když budete trvat na tom, že jste tím, kým jste dnes a že je kvůli tomu všechno marné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
17.8.26 23:18

Zkus si přečíst knihu Miluj svůj život od Louise.L.Hay

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.8.26 23:29

S tímhle ti může pomoct psycholog. Jinak nepřijde mi tak hrozné, že jsi nedodělala střední, když jsi maturitu dodělala, dokonce dvakrát. Možná špatně zvolený obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.26 23:39

Nikdo z nás není dokončený. A každý z nás může být za rok dva úplně někým jiným. Ale nepůjde to, když budete trvat na tom, že jste tím, kým jste dnes a že je kvůli tomu všechno marné…

Děkuju, to je moc hezky napsaný.

• Citovat
  • Upravit
22143
18.8.26 00:05

Hodnota IQ je pro reálný život resp. jeho kvalitu naprosto nepodstatná věc…. a ať je jakákoliv, je hloupost a alibismus vymlouvat se na ni a používat ji jako argument pro cokoli povedeného či nepovedeného… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16981
18.8.26 00:11

Já jsem teda Vodnář a troufám si říct, že taky nejsem zrovna úplně blbá, ale o tom to asi až tak nebude…
No zkrátka a jednoduše, je to všechno takový, jaký to chceš v životě mít a hlavně, jaký si to uděláš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39592
18.8.26 00:46
@Černá Madonna píše: Více
Čím to je, že že většina chytrých a vtipných lidí jsou Vodnáři? :think: :nevim:

PS: A také skromných! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16981