Celodenní dvanáctky a dvě děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám jen jedno dítě, pětiletý a směnný provoz si můžu díky manželově pracovní době dovolit. Já tedy dělám i noční. A mám pocit, že času mám víc, než když jsem byla v práci od pondělí do pátku. Ty dny volna, kdy je manžel v práci a syn ve školce, jsou super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janalesk píše:
@Sany80s
Právě toho se bojím, že některé dny děti vůbec neuvidím. Navíc manžel je o víkendu doma, já budu minimálně dva víkendy v práci, jako rodina spolu vůbec nebudeme. Syn bude letos v první třídě a nedovedu si představit, že budu některé dny do večera v práci. Nejde jen o hlídání, které zajistíme, ale i o společný rodinný život.
Ty dva víkendy, co jste doma ai můžete užít naplno, kdyz je muž doma.
Jednu výhodu ty dvanáctky maj, u nas je teda dělá muž, a to prázdniny, nepotřebuješ tolik dovolený abys je pokryla, což uz se u vás týká jen toho mladšího, nevim jestli bys ho nechavala se starším samotný.
A zas budeš doma v týdnu, můžeš vzít dítě ze školy hned po obědě a budete mit spoustu společně strávenýho času
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Ano, často to tak bylo a když jsem byla doma, tak totálně vyčerpaná. Ale faktem je, že ta práce, kde jsem byla, byla v maximálním tempu se zákonnou přestávkou celých 12 hodin. Když u nás byly na brigádě třeba zdravotníci, tam to tempo nedávali…No, ještě že jsem pryč a chodím od pondělí do pátku, ale děti měl na starost manžel výrazně víc než já, já sice měla volné dny, ale velkou část toho dne byly děti ve škole, takže to nebylo tak, že bych se tak moc mohla starat a povídat si s nimi jindy. teď dělám po-pá a je to super.
Vidíš a ja dělám na 8h, muj muž 12tky a výrazně víc je má na starost on ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Ty dva víkendy, co jste doma ai můžete užít naplno, kdyz je muž doma.
Jednu výhodu ty dvanáctky maj, u nas je teda dělá muž, a to prázdniny, nepotřebuješ tolik dovolený abys je pokryla, což uz se u vás týká jen toho mladšího, nevim jestli bys ho nechavala se starším samotný.
A zas budeš doma v týdnu, můžeš vzít dítě ze školy hned po obědě a budete mit spoustu společně strávenýho času
Teď mám víkendy čtyři a volno ve stejnou dobu, jako děti…To, co bylo předtím, bylo absolutně nedostatečné. Navíc jsem byla chodící mrtvola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také je dělám, ale ve zdravotnictví. Denní+noční. Nikdy jsem nedělala „8“ a ani bych nechtěla. Ve finále při 12i hodinových směnách mám právě na děti a vůbec vše mnohem víc času, protože sice, když jsem v práci, tak jsem tam celý den, ale pak mam zase třeba i několik celých dní volno. S pěti „8“ v týdnu bych byla víc pryč, než doma.Brzo ráno z domu, do školky, do družiny, do práce, z práce zase povyzvedávat děti ze školky, školy, nákup, dojezd domů (jsme na vesnici).To je být doma tak cca ve čtyři odpoledne (v zimě skoro potmě),kde neuklizeno z rána, úkoly se starší, nejaké ty povinnosti doma, večeře, atd. a to každý den od pondělí do pátku, fuj ble…ani představovat si nechci
Takže za mně určitě „12“,ale samozřejmě musí být funkční manžel nebo někdo, aby se postaral právě, když mam denní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem podobně, když mladší nastoupila do školky, starší dítko do první třídy, tu s ním absolovoval hlavně manžel. Kde jsem byla já, pracovala jsem ob víkend a pak v režimu 3 dny práce 1 den volno, což je asi výrazně horší než krátký/dlouhý týden.
Pro nás to bylo v té době celkem použitelné, ale už bych to nechtěla s menšími dětmi.
Teď dělám takovou tu klasiku 7,30 - cca 16hod., když potřebuji, zaměstnavatel vždy vyhoví mým požadavkům z hodiny na hodinu: lékaři s dětmi, otočka přes den doma kvůli odvozu dětí, stalo se, že mě volala učitelka po obědě, ať si dojedu, ráno se občas opozdím - také bez problému. To moc v prodejnách typu spo…imo asi nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělávala sem 12tky v OC, jak šla dcera do MŠ, ty začátky sem večer vždy brečela. Protože po příchodu domů už spávala. Ale odjížděla sem do práce v 8:00 a vracela se v cca 22:00 🤷🏻♀️
Teď máme dítě druhé, práci si budu hledat novou a nevím ani co a kde
Ale asi zase 12tky, ony ty směny nebo 8 hodinovky nejsou nic pro mne. To víš, že mne se.re, jak děti rostou a člověk je furt v práci… ![]()
- Citovat
- Upravit
@janalesk píše:
Maminky, jak zvládáte celodenní dvanácti hodinové směny včetně víkendů a máte k tomu děti? Mám nabídku práce do obchodu kde se dělají 12-ky od 8-20hod. Je to práce celý den na nohou 3-4 směny týdně. Bojím se ale těch víkendů, že moc s dětmi nebudu a také být celou dobu na nohách.
Máte některá takovou práci? Vyhovuje Vám, i když máte dvě děti 12 a 6let?
Děkuji za vaše postřehy.
Děti 10 a skoro 8, stejná pracovní doba. Mladšího mám ve stridavce, starší bývá u babiček (u mimomestske i prespava a do školy pak jede autobusem). Jako velké plus vidím, že si ráno kluky vypravim do školy. Navíc, když večer přijedu, starší ještě nespí a stihneme i pokecat. Počítám, že třeba za 2 roky už by mohl zvládnout být odpoledne doma sám. No a nejvíc miluju to volno v týdnu, když jsou kluci ve škole a já jsem doma úplně sama.
Bohužel, mojí mamce to nevyhovuje, dělá na 3 směny a vůbec si neodpocine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
12ky ano, ale ne jen denní, to nevím, jestli bych dala. Jako nespat taky není dobré, ale dá se to. Sama jsem si se 3ma malýma dětma vyzkoušela několik typů pevných směn na plný úvazek ve výrobě (8mičky dvousměnný a trojsměnný provoz, jen ranní) a 12ky typu RNVV mi přišly nejpřijatelnější (jak pracovně, tak rodinně) a i lepší než jen ranní 8mičky (naopak jen dvousměnný provoz na 8mičky ranní odpolední, to jsem fakt blbě nesla, trojsměnný lepší, ale ten týden nočních po sobě jsem měla problém ustát), ovšem bez toho, aby tam byl manžel a babička v záloze, když se nám sešly nevhodně směny, jinak by to nešlo…A taky pracovní víkendy, kdy vyšla denní měly výhodu, že jsem sice nemohla být s dětmi, ale zato v práci to bylo o dost lepší, klidnější, než o všední dny, stejně jako noční přes týden byly klidnější než denní, což v obchodě asi nehrozí. Jednoduše něco jsem musela obětovat, ale mělo to i své výhody, takže mi ta oběť tak moc nevadila. Ale nejlepší stejně zkusit na vlastní kůži, co jednomu vyhovuje, druhý nedá.
- Citovat
- Upravit
12 tky jsou nahodou zlaty…za me je uplne nejhorsi system - cely tyden ranni od 9 do 17
A pak treba jeste soboty…hruza, kdy ma ten clovek volno?
Mela jsem kdysi cely tyden osmicky ranni…ale dojizdela jsem, rano jsem musela vstavat ve 4 a doma jsem byla v 16 odpoledne…vikend byl sice volny, ale sobotu jsem do obeda prospala, jak jsem byla vycerpana…ted delam 12 tky, dve denni, dve nocni a 4 dny volna a to volno je fakt super, to si nemuzu vynachvalit…pak si staci vzit treba 2 dny dovcu a mam skoro cely tyden…ale tak kazdemu vyhovuje neco jineho…taky jsem skoro celou smenu na nohou, ale zase to utika a je to sice dlouhe a nekdy jsem znicena, ale holt je vzdycky neco za neco…pro me jsou nejhorsi ty dve denni, pak ty nocni uz pohoda. Taky jsem rada, ze vstavam jen 2× v tydnu…
A mit volny jen vikend, by mi nevyhovalo. Pokud mas hlidani, sla bych do toho, deti si te uziji ve volnu ![]()
- Citovat
- Upravit
Delam 8 -15, ale popravde by mi 12tky asi vyhovovaly vice. To volno…Pokud je to kompatibilni s muzem, tak bych do toho sla. Ve volnych dnech vse detem vynahradite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit