Celodenní dvanáctky a dvě děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
152
24.4.22 18:01

Celodenní dvanáctky a dvě děti

Maminky, jak zvládáte celodenní dvanácti hodinové směny včetně víkendů a máte k tomu děti? Mám nabídku práce do obchodu kde se dělají 12-ky od 8-20hod. Je to práce celý den na nohou 3-4 směny týdně. Bojím se ale těch víkendů, že moc s dětmi nebudu a také být celou dobu na nohách.
Máte některá takovou práci? Vyhovuje Vám, i když máte dvě děti 12 a 6let?
Děkuji za vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1845
24.4.22 18:08

Takové směny bych nezvládla ani bez dítěte, natož s dětmi. Taky nevím kdo by se mi o dceru staral, jsem s ní sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
24.4.22 18:09

Dělám ve zdravotnictví a vyhovuje mi to na 99%, ale mám k tomu zcela schopného manžela. děti mají skoro 9 a 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76039
24.4.22 18:13
@janalesk píše:
Maminky, jak zvládáte celodenní dvanácti hodinové směny včetně víkendů a máte k tomu děti? Mám nabídku práce do obchodu kde se dělají 12-ky od 8-20hod. Je to práce celý den na nohou 3-4 směny týdně. Bojím se ale těch víkendů, že moc s dětmi nebudu a také být celou dobu na nohách.
Děkuji za vaše postřehy.

no tak spíš se ptej manžela, jak se zvládne postarat o děti, když ty budeš v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
24.4.22 18:16

Tak pokud máš manžela a nebo babičku (kamarádku), prostě někoho kdo se o děti postará ve dny kdy jsi v práci, tak je to super. Já mám děcka tři a 12tky mi vyhovují víc než dělat 5× týdně do pěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
24.4.22 18:18

Pokud je schopný manžel, který se s dětmi bude učit, starat se o jídlo a uložení do postele tak to zkus.
Já dělala rok dvanáctky 7-19 hod na 1/2 a 3/4 úvazek s čtyřleťákem a absolutně jsem to nezvládala, hlavně kvůli něj, pořád plakal kde je maminka. A manžel hotový, pracoval na 3 směny.
Už nikdy, jedině s dětmi osmičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
24.4.22 18:23

Dělala jsem 12ctky jak když byli děti malý tak i teď když jsou v pubertě. Vyhovuje mi to víc než osmičky. Ta odpolední byla vždy utrpení pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
24.4.22 18:24

Dělala jsem, ale mohla jsem, protože manžel měl práci, kdy se o děti mohl starat dle potřeb. Jinak 12 jsou vždy náročné, já též byla celý den na nohou a poté nemohla ani zout boty.
Poté jsem si našla práci s lepší pracovní dobou a kvalita života šla o 300% nahoru.
Ale zvládat to šlo, ale člověk msuel mít doma partnera, který měl práci tak, aby to možné bylo.
Občas byl týden, že jsem třeba děti neviděla skoro ani chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
24.4.22 18:43

Známá má děti 3. Nejmenší má 2 roky a oba dělají 12ky. Ona teda pouze, když má její manžel volno.. A jde to :) vyhovuje jim to.

• Citovat
  • Upravit
3032
24.4.22 18:44
@janalesk píše:
Děkuji za vaše postřehy.

Mám sice jedno dítě, ale dvanáctky mi vyhovují. Za mě lepší než každý den.
Každý den odpolední, nebo noční by mě nebavila.
Takhle mam i vice volna, třeba v krátkém týdnu. Teď mi vychází směna čtvrtek, pátek ;). Zbytek týdne volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
24.4.22 18:46

@Sany80s
Právě toho se bojím, že některé dny děti vůbec neuvidím. Navíc manžel je o víkendu doma, já budu minimálně dva víkendy v práci, jako rodina spolu vůbec nebudeme. Syn bude letos v první třídě a nedovedu si představit, že budu některé dny do večera v práci. Nejde jen o hlídání, které zajistíme, ale i o společný rodinný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
24.4.22 18:48

@lucik2011
Pokud bych byla s dětmi sama, samozřejmě že by to nešlo. Ale neřeším jen hlídání. Jde mi i o to, že společný rodinný život moc nebude. Navíc v kuse dvanáct hodin na nohách asi odnesou i moje záda, které mi občas dělají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12160
24.4.22 18:48

Pokud jsou deti, tak za me teda ne.. rodinny zivot je pro me v tomto prednejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
24.4.22 18:52

Měla jsem krátký dlouhý 12 hodinové směny a vyhovovalo mi to jeden týden sice 5 dní v týdnu práce ale druhý týden jen dva pracovní dny jeden víkend pracovní druhý víkend volno to bylo fajn… ale samozřejmě musel fungovat manžel nebo třeba babička aby se to dalo zvládnout… ale práce sama o sobě a ta pracovní doba mi vyhovovala… :) kdybych byla sama a měla dvě děti není možné abych takovéhle směny měla to je jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
24.4.22 18:52
@janalesk píše:
@Sany80s
Právě toho se bojím, že některé dny děti vůbec neuvidím. Navíc manžel je o víkendu doma, já budu minimálně dva víkendy v práci, jako rodina spolu vůbec nebudeme. Syn bude letos v první třídě a nedovedu si představit, že budu některé dny do večera v práci. Nejde jen o hlídání, které zajistíme, ale i o společný rodinný život.

Ano, často to tak bylo a když jsem byla doma, tak totálně vyčerpaná. Ale faktem je, že ta práce, kde jsem byla, byla v maximálním tempu se zákonnou přestávkou celých 12 hodin. Když u nás byly na brigádě třeba zdravotníci, tam to tempo nedávali…No, ještě že jsem pryč a chodím od pondělí do pátku, ale děti měl na starost manžel výrazně víc než já, já sice měla volné dny, ale velkou část toho dne byly děti ve škole, takže to nebylo tak, že bych se tak moc mohla starat a povídat si s nimi jindy. teď dělám po-pá a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat