Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přečkala jsem to. Bylo mi šoufle, ale nikdy jsem ani jednou nezvracela. Jen lodní nemoc. Kolem 10. tt to vždycky přešlo. Vlastně jednou jsem si postěžovala u doktora. Ten řekl, že kdo zvrací, tak nepotrácí. Při další kontrole se ptal, jestli problém trvá. To jsem mu řekla, už je to ok.
Příspěvek upraven 19.10.23 v 07:46
Jéjej, to tak má spoousta žen, taky jsem to tak měla a vážně upřímně soucítím
Bohužel, musí se to přečkat, způsobuje to vysoká hladina hormonu hcg a to se nedá ničím léčit, protože ten hormon je v těhotenství nezbytně potřebný. Časem si najdeš způsob, jak v tom nějak fungovat, co ti dělá dobře a co naopak nevolnost zhoršuje. Na internetu je spoustu rad, co jíst, jak jíst, aby ta nevolnost nebyla tak hrozná, tak počti a vyzkoušej. Přeji hodně sil a ať to rychle uteče ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem v 8.tt a mám šílený celodenní nevolnosti, neustále zvracím jinak v sobě toho moc neudržím, max nějaké pečivo a cocacolu, měla jste to některá stejně, řešily jste to s doktorem nebo jste přečkaly?
S doktorem bych to řešila až v případě, že bych nebyla schopná fungovat a hrozila dehydratace. Bylo mi taky příšerně zle. Paradoxně mi na to pomáhaly procházky na chladném vzduchu - otěhotněla jsem koncem listopadu.
Těhotenství je radost přece ![]()
Většinou to přejde ve 12tt, ale někdy taky ne. Kdyby jsi opravdu ztrácela nějak enormně, tak se to řeší leda tak v nemocnici kapačkou. Já na to kdysi dostala nějaký léky, ale zase po tom člověk pořád spal
Tak záleží jak často zvracíš. Kamarádka zvracela 30× denně a nakonec skončla na kapačkách v nemocnici. Pokud už je to příliš řeš s doktorem.
Ja jsem v 11 tydnu, dle uzv tedy v 10tem. Nevolnosti me trapi od 6.tydne. takze uz 5.tyden v kuse. Je celodenni a jsem zoufala, abych byla uprimna. Zakladatelko, tobe jak je?? Uz je to lepsi? Ja verim ze to snad uz brzy skonci, ale je to nekonecne a nadlidsky vykon je pro me sprcha. Jsem doma na PN, a opravdu cele dny lezim ![]()
Ahoj holky, jsem v 8.tt a mám šílený celodenní nevolnosti, neustále zvracím jinak v sobě toho moc neudržím, max nějaké pečivo a cocacolu, měla jste to některá stejně, řešily jste to s doktorem nebo jste přečkaly?