Celoživotní studium - 1. stupeň

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
2.1.24 17:10

Celoživotní studium - 1. stupeň

Mám vystudovaný 2. stupeň, chci si dodělat 1. stupeň na Ostravské univerzitě na 2 roky. Je někdo, kdo ho studuje nebo se chystá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
2.1.24 17:37
@thrixie píše:
Mám vystudovaný 2. stupeň, chci si dodělat 1. stupeň na Ostravské univerzitě na 2 roky. Je někdo, kdo ho studuje nebo se chystá?

Jááá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.1.24 17:39

@1Pears1 a začneš nebo studuješ? Já právě teď koukala na plán studia a polilo mě horko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
2.1.24 17:45
@thrixie píše:
@1Pears1 a začneš nebo studuješ? Já právě teď koukala na plán studia a polilo mě horko :-)

Studuji. Doporučuji podívat se na to na jiné univerzity, třeba UPOL nebo MUNI. Na Osu je to ve srovnání s nimi rychleji a snadněji dosažitelné. I když zadarmo to nedají nikde. Některé zkoušky jsou a budou těžké.
Moje motivace je znát všechny didaktiky ke svému oboru speciálně pedagogické poradenství. Jsem si téměř jistá, že učit jako hlavní část svého úvazku nechci. Úplně nejsnazší dodělat si to je v Českých Budějovicích, na 3 semestry. Ale to mám z ruky, nedá se tam od nás dojet na otočku. K vůli dětem nemůžu. Ale moje spolužačky z UP tam jsou.

Mám kolegyni, která to studuje na UP a ve srovnání se mnou se mlátí do hlavy, že kdyby věděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
2.1.24 17:54

Na Osu nechtějí klavír, stačí jim flétna. Ale je tam v každém semestru AJ, to všude nemají, někde jazyk není nebo jen okrajově.
Alternativa jiného jazyka tam není, kdežto na UP jo.
Chce to udělat si srovnání a vybrat si podle toho, co je pro koho snadněji dosažitelné.
Dosáhnout tohoto vzdělání není obecně jednoduché, i když si to část lidí myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.1.24 18:01

@1Pears1 a jak si psala, že se kolegyně mlátí do hlavy, tak že na UP je to těžší? No já právě mám z Aj obavy, kdysi jsem hrála na klavír, ale vůbec nevím, v jakém rozsahu to budou chtít tam a potom TV, nejsem antitalent, ale úplně se mi vybaví bradla a jiné mučící nástroje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
2.1.24 18:23
@thrixie píše:
@1Pears1 a jak si psala, že se kolegyně mlátí do hlavy, tak že na UP je to těžší? No já právě mám z Aj obavy, kdysi jsem hrála na klavír, ale vůbec nevím, v jakém rozsahu to budou chtít tam a potom TV, nejsem antitalent, ale úplně se mi vybaví bradla a jiné mučící nástroje…

Můžu Tě ujistit, že nic takového tam není. Já mám dokonce omezení Tv vzhledem k vrozené orgánové vadě a od závodního lékaře do práce napsáno, že nikdy nemohu učit tělocvik. Nebyl problém, na osu ani v práci.
V žádném předmětu jsme zatím nepředváděli svoje výkony. Není to cílem. Hlavním cílem je zvládnout didaktiky a metodiky, naučit se pracovat se třídou.
Já jsem prošla a následně obvolala kde co a nejlépe se mi jevilo, že na osu mám šanci to zvládnout.
Na druhou stranu nemám příliš obavy z předmětů, kde se používá hlava. Čj, M, Aj, v tom nevidím moc problém. Nejsem spíš na ty výchovy, pracovky, kreativní věci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.1.24 18:25

@1Pears1 děkuji ti moc za cenné rady a hlavně tvůj čas. Bude to zajímavé, být opět studentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
2.1.24 18:28
@thrixie píše:
@1Pears1 děkuji ti moc za cenné rady a hlavně tvůj čas. Bude to zajímavé, být opět studentem.

Držím pěsti a podej si to včas :kytka: Já jsem chytla jedno z posledních míst. Ještě se ale pár míst potom uvolnilo po 15.srpnu, někdo se přihlásí a nakonec si to rozmyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.1.24 18:57

@1Pears1 počítám, že hned v únoru to pořeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.1.24 20:57

@1Pears1 poslala jsem Vám zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
21.1.24 15:30

„Celoživotko“ je také od minulého roku v Havířově. A je jen na rok, ale o to intenzivnější. Zvažuji, že tak od září nastoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
21.1.24 15:36
@Joannka1 píše:
„Celoživotko“ je také od minulého roku v Havířově. A je jen na rok, ale o to intenzivnější. Zvažuji, že tak od září nastoupím.

A kde přesně?

Taky uvažuju co dál. Mám kvalifikaci na 2 stupeň a SŠ, taky na OSU v rámci CZV ( Mgr mám nepedagogický obor na Slezské univerzitě). Teď dělám AP na prvním stupni. Koketuju se speckou nebo 1 stupněm. Ale dělala bych to při práci a třech dětech, a manželovi. Takže hledám něco vhodného, v poměru cena ( finančně, časově, náročností) výkon ( co s tím budu moci dělat, kam se posunout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.1.24 16:11

@andelka83 Prigo Havirov

Mam to stejne, momentalne jsem na 1. stupni jako AP, polovicni uvazek, 3 deti a jsem vystudovana ucitelka pro SS.

Pokud mas kvalifikaci na 2. stupen, muzes ucit i na 1. stupni, pokud mas aspon hodinu vyuky na 2. stupni. Je to podle zakona, ze muzes jit o stupen mene a jsi na to kvalifikovana. Moje tridni to tak ma a uci uz 10 let na 1. stupni. Ja mam „bohuzel“ jen ucitelstvi pro SS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
21.1.24 16:19

Já vím ( teda doufám, že to pořád platí), a právě k tomu asi dojde. Budu bohužel předčasně končit jako AP a uvažuje se co dál se mnou, protože ve škole chci zůstat a vedení mě taky chce. Jiné dítě se nerysuje. Takže se uvažuje, že bych učila na 1 stupni převážně, některé hodiny. K tomu teda mi musí dát něco na 2. Je to dost čerstvý návrh, nevím jestli to nakonec tak projde, na jak dlouho a na jaký úvazek. Ale o to víc uvažuju si kvalifikaci rozšířit.
Prigo je i v Ostravě, tam studuje kolegyně Předškolní a mimoškolní pedagogiku. Ale ještě jsem se na to nedivala. Jak to vychází finančně, a časově víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze