Studium Sociální pedagogika - Logopedie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Si zjisti, co všechno můžeš dělat po vystudování sociální pedagogiky, určitě tam toho je hodně a něco tě možná zaujme, i s těma dětma. Ta logopedie tě dost omezí, nebudeš mít pak na výběr nic jiného, kdežto u soc. pedagogiky je toho mnohem víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
tento rok jsem začala na vysoké škole studovat obor Sociální pedagogika.
Můj původní záměr byl dostat se po studiu do PPP. Škola je zatím průměrně těžká, ale prostě tak nějak si nejsem jistá, jestli je to vážně správný obor
Dostat se do poradny prý neni vůbec jednoduché, ale vím že bych v budoucnu chtela pracovat s dětmi a nějakým způsobem jim pomáhat, tak mě napadla logopedie. Studium logopedie je prý celkem těžké a pokud bych se chtěla stát klinickým logopedem, musela bych studovat 5 let + atestace.
Nejsem si vůbec jistá, co s tímneni tu mezi Vámi někdo kdo také měnil obor? ideálně též na logopedii?
Nebo myslite, že je reálné dostat se z bakalářské soc. ped. na magistra logopedie?
Do PPP jako sociální pracovník? Mám speciální pedagogiku poradenství, takže bych mohla být speckař v PPP a svým vystudovaným oborem mám přesah, jsem plně kvalifikovaná i na sociálního pracovníka(pokud nezmění zákon 108/2006).
Jde o to, že těch míst v různých poradnách a školských por. zařízeních není moc. Ve srovnání třeba s učitelskými místy. Většinou požadují 3 až 5 let praxe jinde v oboru, i když to zákon neukládá.
Dostat se na navazující logopedie je těžké, protože logo/surdo a etopedii chce studovat hodně lidí z bakalářské specky. Psychopedie tolik neláká. Ani nevím, jestli se tam dá dostat ze sociální pedagogiky.
Navíc platí jisté podmínky, musíš podstoupit logopedické a foniatrické vyšetření před nástupem do studia.
Ano, klinický logoped se připravuje ještě další dva roky, ale i bez atestace má poměrně širokou možnost uplatnění ve školství a sociální službách.
Určitě to zkus, ale měj nějaký záložní plán zkusit se dostat na méně vytížený obor, kde je potom i lepší možnost uplatnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlexanderKahnweiler píše:
Si zjisti, co všechno můžeš dělat po vystudování sociální pedagogiky, určitě tam toho je hodně a něco tě možná zaujme, i s těma dětma. Ta logopedie tě dost omezí, nebudeš mít pak na výběr nic jiného, kdežto u soc. pedagogiky je toho mnohem víc.
Logopedů je nedostatek. A poptávka je.
Uchazeč musí splňovat náročné podmínky už před zahájením studia, které je v průběhu taky velmi náročné.
A pořád bude mít v záloze bakalářskou sociální pedagogiku, která na většinu míst míst stačí. I na sociálního pracovníka.
Pokud bude mít vystudované tyto dva obory, má větší šanci, že najde uplatnění. V kombinaci Bc. socped a Mgr. logopedie může ve škole dělat logopeda a asistenta pedagoga v kombinaci úvazku. V rané péči logopeda a aktivizačního pracovníka v kombinací úvazku.
Je celkem chyba upnout se jen na jeden konkrétní obor. Taky studuji v celoživotním ještě učitelství pro 1.stupeň. A to mám obor s přesahem do sociální sféry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Masarykově univerzitě je Bc obor Logopedie, nebo Speciální pedagogika, kde si můžeš vzít zaměření na logopedii. Hlásila jsem se na obojí, na logopedii se nedostala, protože je opravdu hodně zájemců. Jsem na Spec. pedagogice, s tím, že jsem si chtěla vzít zaměření na logopedii. Když si ale někdo chce vzít zaměření na logopedii, musi si napsat rozřazovací test a jen ti nejlepší to zaměření dostanou.
A když už to všechno zvládneš a máš Bc z logopedie, přichází opět hodně těžké přijímačky na Mgr. Jsou i lidi, kteří se hlásili třeba třikrát a nic. Zrovna na Muni je téměř nemožné, aby se Mgr logopedii dostal někdo z jiné školy.
Jinde to může být mírnější, ale ze Sociální pedagogiky hodně pochybuju, že to půjde.
Tím tě nechci nějak podceňovat, spíš jen ti přiblížit realitu, taky jsem kvůli tomu musela přehodnotit plány. ![]()
Prosím anonym, info o škole.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Můj původní záměr byl dostat se po studiu do PPP. Škola je zatím průměrně těžká, ale prostě tak nějak si nejsem jistá, jestli je to vážně správný obor
Dostat se do poradny prý neni vůbec jednoduché, ale vím že bych v budoucnu chtela pracovat s dětmi a nějakým způsobem jim pomáhat, tak mě napadla logopedie. Studium logopedie je prý celkem těžké a pokud bych se chtěla stát klinickým logopedem, musela bych studovat 5 let + atestace.
Nejsem si vůbec jistá, co s tímneni tu mezi Vámi někdo kdo také měnil obor? ideálně též na logopedii?
Nebo myslite, že je reálné dostat se z bakalářské soc. ped. na magistra logopedie?
Pochybuji, že najdeš školu, kde by tě ze soc. ped. vzali na navazující spec.ped. logopedii. Nejjednodušší je si projít požadavky pro navazující studium, často budou chtít SZZ logopedie, surodopedie… Přidej si kombinované studium spec.ped. zaměření logopedie nebo přímo logopedii… Se podívej na tvé fakultě, zda toto nabízí a zda nejsou styčné předměty, které by ti třeba uznali, za mě nejsnazší varianta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
mám za sebou 3 semestry Bc. obor logopedie na MUNI a na 100% se nemůžeš ze sociální pedagogiky hlásit na Mgr. obor logopedie, musíš mít státnici z logopedie a surdopedie.
Pokud chceš na logopedie, tak jedině přes obor logopedie nebo přes speciální pedagogiku se zaměřením na logopedie. Studium mi zatím nijak náročné nepřijde, ale přijímačky jsou velké síto, berou pár lidi.
Hodně štěstí při rozhodování.
- Citovat
- Upravit
@1Pears1 píše: Více
Zdravím, prosím kde studujete CŽV 1. stupeň? Mohla bych se na něco zeptat? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
pro výkon profese klinického logopeda v České republice máte 2 možnosti VŠ studia. První variantou je studium magisterského oboru - Logopedie (jednoobor) v Olomouci na UP. Druhou variantou je bakalářské studium oboru Logopedie (v rámci SPP) v Brně na MUNI, kde je ale potřeba následně absolvovat stejnojmenný obor v rámci navazujícího magisterského studia. V obou případech musíte poté vykonat státní závěrečnou zkoušku z logopedie a surdopedie a rovněž absolvovat také kurz logopeda ve zdravotnictví (možnost vykonat ve 4./5. ročníku magisterského studia). Pro výkon klinického logopeda musíte pak vykonat i atestační zkoušky v rámci postgraduálního vzdělávání, které zpravidla trvá 3 roky. Následně získáte kvalifikaci nelékařského zdravotnického pracovníka.
Co se týče přijímacího řízení na jednotlivé obory, podrobnější informace naleznete na stránkách jednotlivých fakult. Podmínky pro přijímací řízení se často mění, a tak Vám nemohu z důvodu jiných vlastních zkušeností dané podmínky vypsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ahoj, mohla bych se prosim zeptat - letos me bude tento rozrazovaci test z logopedie na muni (specialni pedagogika) cekat. Jaky ten test byl? Staci kdyz se budu ucit z prednasek/seminaru? Je tam omezena kapacita?
Diky! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Waffles007 Ahoj, můžu poprosit o nějaké info, jak to probíhalo? Podařilo se ti dostat? Díky 🩵.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
neni tu mezi Vámi někdo kdo také měnil obor? ideálně též na logopedii?
Nejsem si vůbec jistá, co s tím