celozrnné pečivo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
238
28.7.09 19:49

celozrnné pečivo

Synovi je 14měsíců a nevím, zda mu můžu dávat celozrnné pečivo k snídani. někde čtu že ano, někde že ne. Jaký názor máte vy a jaké pečivo dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.7.09 19:57

U nas (US i Nemecko) se celozrnne pecivo pro deti normalne doporucuje. Je bohatsi na vlakninu i vitaminy a s dostatecnym prijmem tekutin by nemel nastat zadny problem. Jen pozor na velka zrna (slunecnice a tak), aby synkovi nezaskocilo. Linda

• Citovat
  • Upravit
15674
28.7.09 19:58

Já jsem začala Anežce dávat celozrnné pečivo až ve třech letech. Dřív ne, protože jsem slyšela, že je to pro dítě náročnější na trávení. Kupované určitě ne, protože v něm většinou byla různá zrníčka. I kvůli tomu jsem napsala Ježíškovi :lol: , aby nám přinesl pekárnu chleba a od Vánoc si celozrnný chleba peču sama - právě proto, že vím, co v něm je - teda spíš není - velká zrníčka. Anežce chutná obojí - bílá mouka i celozrnná mouka. Z celozrnné jsem pekla většinu vánočního pečiva (i linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky..), Anežce jsem ještě dělala pár necelozrnných kousků (ještě neměla tři roky). I litý koláč s ovocem (bublaninu) peču z celozrnné mouky (ne samotná celozrnná, ale větší část celozrnné než bílé).

Nedávno na tříleté prohlídce jsem se doktorky ptala, jak to s tou celozrnnou moukou je a ona říkala, že nic se nemá přehánět a že nejlepší je to kombinovat (ovšem nevím, od jakého věku - 14 měsíců se mně zdá dost brzy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.09 20:20

Já jsem taky četla, že se nemá dávat celozrnné pečivo malým dětem. Pak jsem ale taky četla, že klasický bílý rohlík organismu nic nedá, takže dávám, co mám. Mmch spousta tmavého pečiva je jen přibarvené a posypané semínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.7.09 20:29
Lasicka píše:
Já jsem taky četla, že se nemá dávat celozrnné pečivo malým dětem. Pak jsem ale taky četla, že klasický bílý rohlík organismu nic nedá, takže dávám, co mám. Mmch spousta tmavého pečiva je jen přibarvené a posypané semínky.

Bílé pečivo nám nic nedá, ale celozrnné podle mého názoru může malému dítěti i uškodit. S tím tmavým pečivem souhlasím, tmavé rozhodně není to samé co celozrnné. Proto peču sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.7.09 21:08

Co třeba dát takové ty „polystyrenové“ chlebíčky? Určitě zdravější než bílé pečivo a například ty rýžové jsou pro dítě určitě vhodné. Jen jestli by to jedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.09 21:14

Čičinko: asi by to šlo, ale musela by je jíst celá rodina nebo se s chlebem zavírat na záchodě a před děckem se tvářit, že nejíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.7.09 21:20

Nám pediatr celozrné doporučil po roce resp. až bude jíst vše a střevní činnost bude rutinní. Celulóza má funkci kartáče střev a pohlcovače rozpuštěných látek, takže jen pozor např. při léčbě preparáty, které se vstřebávají ze střeva (to vás ale doktor upozorní). Jinak není důvod proč celozrné pečivo včetně semínek nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí