Domácí kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
8.7.09 21:20

Domácí kaše

Ahoj, potřebuju poradit. Prckovi je 14m a večer mu dělám kaši. Většinou instantní, ale teď bychchtěla začít dělat domácí. Neznáte nějaké recepty, či postupy? Můžu obilninu uvařit pouze ve vodě a rozmixovat, nebo můžu dát ke konci vařeni např. sušené UM, aby vznikla mléčná kaše a nebo už můžu v jeho věku vařit kaše normálně z kravského mléka. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
8.7.09 21:25

Re: Domácí kaše

Alinka24 píše:
Ahoj, potřebuju poradit. Prckovi je 14m a večer mu dělám kaši. Většinou instantní, ale teď bychchtěla začít dělat domácí. Neznáte nějaké recepty, či postupy? Můžu obilninu uvařit pouze ve vodě a rozmixovat, nebo můžu dát ke konci vařeni např. sušené UM, aby vznikla mléčná kaše a nebo už můžu v jeho věku vařit kaše normálně z kravského mléka. Děkuji

UM mléko nesmí překročit určitou teplotu (kolem 45°C), jinak se zničí důležité látky. Já kvůli tomu kaši nevařila, ale je fakt, že Anežka nebyla nikdy moc kašová. Asi bych použila kravské mléko, pokud nemáte v rodině alergie, ale radši plnotučné, to prý se může už od roka. Já se teda kravskému mléku vyhýbala do tří let, ale na vaření občas použila (třeba na bramborovou kaši, do špenátu, zapečených brambor atp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
8.7.09 21:36

Ahoj, do vody hodím 2-3 hrsti vloček - vařím do změknutí - cca 10 minut - naliju do misky, po zchládnutí přidám od oka 2-3 odměrky mlíka (ale nemusí být) - záleží co bude prckovi chutnat. Taky přidávám kus nastrouhaného jablka/ rozmačkaný banán. Z kravského mlíka bych ještě nevařila, ale jestli nemáte intoleranci tak mu tím zá:,–(ně neublížíš.
Střídám - ovesné / pohankové / jáhlové vločky/ mix vloček/ kukuřičnou polentu .. kupuju ve „zdravé výživě“ - mají velký výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
9.7.09 15:12

Ano, ve zdravé výživě se dá koupit pohanková, špaldová krupice ( a určitě i jahelná, kukuřičná atd.) Přípravu už popsala Irčina, i když budeš používat obilninu namletou na krupici, stačí povařit míň než 10 min, spíš to pak chvíli nechat stát.
Naše děti třeba milují pohankovou s perníkem, občas dávám třeba na doslazení javorový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.6.12 10:42

Holky, potřebovala bych poradit. Prckovi je 6,5 měsíce a chtěla bych mu občas dát kaši. Koupila jsem instantní dětské kaše od Sunaru a Hami (máme vyzkoušenou mléčnou i nemléčnou), ale nelíbí se mi, že jsou opravdu nechutně přeslazené. Mám sice ráda sladké, ale tohle je moc i na mě. Přijde mi zbytečné, abych do kojence rvala takové množství cukru.
Připravujete někdo kaši dětem doma? Z čeho? Jak? Jde to i takhle malému miminku?

• Citovat
  • Upravit
3380
4.6.12 10:46

Ve zdrave vyzive se daji koupit instantni neochucene kase. Spousta druhu. Takhle malemu bych delala do UM, pozdeji do cerstveho plnotucneho. Ochutit muzes cim chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 10:56

Takto malému dítěti bych kaše ze zdravé výživy nedávala. Bývají celozrnné a je to pro dítě příliš vlákniny, která může zbytečně zatížit trávicí trakt, malým dětem by se nemělo dávat ani celozrnné pečivo.

Zkus od Nestlé, to dělá rýžovou a kukuřičnou krupičku, obojí nemléčné a neslazené. Nebo od Babylove z DM, třízrnná kaše, jahelná… Nemléčné, neslazené. Tipuju, že v Rossmanovi bude ta jejich značka taky něco mít, kupovala jsem tam jejich nápoje pro mimina a nepřislazené, tak bych řekla, že i kaše nemléčnoé nebudou mít slazené.
Zatím bych nedávala klasickou krupici, přijde mi moc těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
4.6.12 10:58

@Billi ahoj, malemu robievame od pol roka len domace- kym nemal zavedeny lepok, tak som robila klasicku ryzovu- rozvarila som ryzu vo vode, uparila napr. jablcko a spolu rozmixovala :) aj polenta (kukuricna krupica) sa da rovnako urobit.
ked mal lepok zavedeny s tym istym postupom som robila z pohankovej krupice a spaldovej krupice :D este jahlova je fantasticka.
ovocie som mu striedala, ziadne sladidla som nepridavala, nebolo treba. ked bol vacsi, pridavala som aj mlieko na polovicu s vodou. teraz mu niekedy miesto ovocia dam trosku javoroveho sirupu pre zmenu :D
miluje vsetky tieto kasicky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.6.12 11:12
@Gladys píše:
Takto malému dítěti bych kaše ze zdravé výživy nedávala. Bývají celozrnné a je to pro dítě příliš vlákniny, která může zbytečně zatížit trávicí trakt, malým dětem by se nemělo dávat ani celozrnné pečivo.Zkus od Nestlé, to dělá rýžovou a kukuřičnou krupičku, obojí nemléčné a neslazené. Nebo od Babylove z DM, třízrnná kaše, jahelná… Nemléčné, neslazené. Tipuju, že v Rossmanovi bude ta jejich značka taky něco mít, kupovala jsem tam jejich nápoje pro mimina a nepřislazené, tak bych řekla, že i kaše nemléčnoé nebudou mít slazené.
Zatím bych nedávala klasickou krupici, přijde mi moc těžká.

Tak zrovna u kukuricne a ryzove krome ceny podle me rozdil neni :nevim: Akorat nestle tam ma pridane nejake probiotika myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.12 11:18

@Ainy já myslím nestlé nemléčnou v pytlíčku, tam nic přidaného není. A ve zdravé výživě jsem kupovala rýžovou a teda tu bílou zkrátka neměli, jen celozrnnou. A kukuřičná v sobě měla takové tvrdé kousíčky, s tou hlaďounkou určenou přímo pro děti se to vůbec nedalo srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
4.6.12 11:23

Ja mu delam od Hippu nemlecnou ryzovou - ta ne taky neslazena a micham ji jen s prevarenou vodou a pridavam cerstve nebo rozvarene ovoce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.6.12 11:24
@Gladys píše:
@Ainy já myslím nestlé nemléčnou v pytlíčku, tam nic přidaného není. A ve zdravé výživě jsem kupovala rýžovou a teda tu bílou zkrátka neměli, jen celozrnnou. A kukuřičná v sobě měla takové tvrdé kousíčky, s tou hlaďounkou určenou přímo pro děti se to vůbec nedalo srovnávat.

Ja vim kterou myslis. Pred dvema rokama mel malej bezmlecnou dietu,cetla jsem kvuli tomu vsechny etikety a probiotika tam byly. Jinak deti vyrostly na kombinaci tech sunarek a spol. a tech ze zdrave vyzivy. Nemyslim ze by jim to nejak ublizilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.6.12 11:36

Jo a ovesnou taky delam, tu teda neinstantni. Pouzivam ovesne vlocky „jemne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
4.6.12 12:06

Ahoj, taky dělám domácí ;)
Rozmíchám UM dle návodu a přidám rýžovou nebo kukuřičnou ze zdravé výživy a k tomu přimíchám třeba kus ovoce nebo pár lžiček přesnídávky, ale jede mu to i bez ničeho :mrgreen:
Mají velký výběr, ale jak psala Gladys - některé druhy jsou asi už pro větší děti - jsou to dost velké tvrdší kousky.
Taky mi to přišlo děsně přeslazené, hlavně kaše od Nutrilonu. Já teda sladký miluju, ale tohle bylo fakt hoooodně :cert:
Nejsem teda nějaký fanatik na zdravou výživu, ale kdyby si chtěl někdo počíst co jíme :lol:
 http://www.chemievjidle.cz/detska-kase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
4.6.12 12:15

Řešila jsem úplně to samé, kupované pro děti je strašně sladkéé…Taky dávám kukuřičné, rýžové, pohankové ze zdravé výživy. Nejačastěji značku Otesánek: http://www.poex.cz/…ovy-bio.html. Nevím ale kolik v tom je vitamínů, tak jí to dělám tak, že jí dám 2 lžíce z toho + 1 lžíci té dětské, mléčné kaše( nejčastěji kupuju u Rossmanna). Aby to měla i mléčné, a má to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí