Hamánek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hamánek
Ahoj, kupuju dceři ovocné přesnídávky Hamánek (jsou nejlevnější a chutnají jí). Zjistila jsem, že je v nich ale cukr. Všude píšou, že do roka by děti cukr neměli. V přesnídávkách ostatních značek cukr není. Vadí ten cukr moc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně to vadilo, a proto jsem kupovala jedině takové přesnídávky, kde cukr nebyl. Myslím, že nijak extrémně to nevadí, ale na druhou stranu - Anežka mi dodnes jí ovoce jen tak, neslazené (i jahody, červený rybíz, všechno)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne to taky vadilo, radsi jsem si priplatila a koupila ty bez cukru. Ale mala mi radsi ji ovoce cerstve, ty s cukrem a vubec sladky jidla moc nechce. Coz jsem rada. Cim pozdeji cukr poznaji, tim lepe, Marianka do cca 17M cukr skoro nepoznala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak snad nebudu jediná krkavčí matka-mě to nevadí. Přesnídávku má 1* za den, tak to snad taková tragédie není. Starší dcera je jedla taky a cukr nijak nevyhledává. Ovoce i zeleninu jí v pohodě, zoubky má krásný. Myslím, že spousta jiných věcí je větší zlo než cukr v přesnídávce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s příspěvkem od eviska22.Nemyslím si,že když má dítě 1krát za den přesnídávku s cukrem,tak je to hrozné,nevydím v tom žádný problém,
pokud to není kilo cukru denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vašík jedl přesnídávky sldaké i bez cukru, Dorka taky, ty úplně první jsem kupovala bez cukru, teď to kombinuju, jak se mi kde zrovna povede koupit…Vašík nikdy neměl problém, že by odmítal ovoce nebo zeleninu čerstvé, bez ochucení, je štíhlý, má krásné zuby…myslím, že to chce zaltou střední cestu, cukr v přesnídávce mi jako stravovací tragédie nepřipadne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala s přesnídávkama až někdy v tom roce, do té doby jsem chystala ovoce nejčastěji strouhané jablko s banánem nebo každé zvlášť. Nepřislazovala jsem to.
Co se týče hamánka ano obsahuje cukr, ale viděla jsem, že mají i myslím dva druhy, kde je napsáno neslazené, viděla jsem v Globusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím s příspěvkem Jaruny a Eviska22.Myslím,že trocha cukru absolutně neškodí,natož v přesnídávce.Když byla dcera malá(mimino)dnes jí jsou 4roky,dávala jsem jí přesnídávky a neřešila jsem obsah cukru,či ne.Nemyslím si,že by jí to nějak poznamenalo.Doporučuji-neřešit to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívejte se na celkový obsah sacharidů. Kdysi jsem to zkoumala a pamatuji si, že v nepřislazované přesnídávce (byla to nějaká hrušková) bylo sacharidů víc než v přislazované.
To znamená, že nepřislazované přesnídávky jsou vyrobeny z tak zralého ovoce, že přislazovat nepotřebují. Neobsahují sice sacharózu, ale mají o to více fruktózy - o její prospěšnosti se vedou spory, ale pro ty úplně nejmenší děti by měla být stravitelnější, je to jednoduchý cukr podobně jako glukóza. Starší děti by neměly mít problém s trávenm sacharózy.
Vím, že polovina z Vás nesnáší značku Hipp, ale všimněte si, že sice doslazují, ale jen něco, prostě to, co není dost sladké … zkuste vyrobit pojídatelnou přesndávku např. jen ze švestek a to bez přdavku cukru.
Problém Hamánku vidím jinde … v podílu ovoce/škrob. Ne, že by ten škrob nějak ubližoval, ale toho ovoce v tom obyčejném Hamánku moc není a ta pasterizace tomu výrobku taky moc nepřidá. Občas ho koupím sobě
ale dítěti to nedávám. To už mi přijde lepší volba rozmixovat obyčejné jablko a klidně ho i přisladit - vyjde to levněji než ten Hamánek a zhruba nastejně nebo nepatrně dráž, pokud koupíš jablka, hrušky a banány v bio kvalitě… Ten obyčejný levný Hamánek stejně není bio a na tu všude propagovanou kontrolu škodlivin moc nedám, např. nikde jsem se nedozvěděla, proti čemu všemu se ty výrobku kontrolují, ve všech letácích vždycky vypíchnou tak dvě látky, ale z toho nejde usoudit vůbec nic.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, my jime vsechno. Slazene, neslazene, cerstve, presnidavky… Proste to stridam podle nabidky trhu - zahrady, hlavne trhu a zahrady s cerstvym ovocem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, musim dodat, ze nam je 18 mesicu a cca do 8 mesicu jedl jen Sunarky, Frutapury a Fruchtpausy nebo cerstve ovoce bez cukru
Ted uz opravdu vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já nastrouhám banán nebo jablíčko a smíchám to s půlkou slazený přenídávky. Trochu zdravý a trochu sladký. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja na vsem dost zkoumam slozeni a na Hamankach mi vadil ten cukr, ale hlavne skroby a zahustovadla co do toho pridavaji
Zacala jsem ho davat az po roce, ale je fakt, ze ty ostatni presnidavky se pak pekne prodrazi, cenovy rozdil je znacny
Takze ja vyjmecne kupovala Hami nebo Sunarky (nebo presnidavky z Rossmanna nebo DM drogerie), ale prevazne to resila cerstvym ovocem treba s bilym jogurtem
(nikdy bych netusila, jak vyyyborne chutna bily jogurt s rozmackanym bananem, mnam !!
). Ale nemyslim si, ze by to nejak extra vadilo, ja po prvnich narozeninach hodne zvolnila a uz to tolik neresim ![]()
Ono je fakt, ze ty ostatni presnidavky jsou hodne predrazene, takze proto uz tedka ty drahe temer nekupuju… ![]()
Ted jsem cetla prispevek od Judycum a souhlasim, taky to nevidim jako tragedii ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit