Kolik masa denně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
225
12.6.09 10:47

Kolik masa denně?

Ahoj. Kolik gramů vařeného masa by mělo dostávat 11ti měsíční dítě? V tabulkách se to nějak různí. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
12.6.09 11:13

dávala sjem kolem 10-15-20g, 6× týdně, ale maso jsem nevážila :wink:, jen dávala zmrazit do tvořítek na led a dávkovala z toho. ze začátku jsme měli jeden kousek z tvořítka, do těch 10g, v 11 m určitě dvojnásobnou dávku. kolik to bylo přesně fakt nevím.

kolem roka (lehce po) jsem přešla na naše jídlo, takže maso tak 3-4× týdně větší porce, opět od oka, jinak bezmasé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
12.6.09 13:15

Dělám to přesně tak jako ty- teď jsem začala dávat taky 2 kostičky z těch tvořítek na led. Akorát jsem zase v jednom zdroji včera četla, že by toho mělo být 40 g, což jsem si dnes vážila a vychází to na 4 tvořítka. Ovšem nevím, zdy je to myšleno v syrovém nebo vařeném stavu. Pokud by ty 40 g bylo myšleno v syrovém, tak potom by asi stačily ty kostičky 3. Mně se to zdá ale strašně velké množství. Když to smíchám se zeleninou, tak je to samé maso. No, budu dávat ty dvě kostky. Tak díky :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.6.09 14:01

40g mi přijde hrozně moc 8O , malé děti by měly dostávat často a malé dávky. … ale je poravda, záleží jestli počítají v syrovém nebo vařeném stavu, no… zas tak velký rozdíl (dvojnásobek) to ale podlě mého není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
12.6.09 15:45

No, já vycházím z toho, že ty příkrmové skleničky jsou dělané tak, aby to dětem složením vyhovovalo…a tam je obsah masa na tu 200g skleničku uváděn kolem 10g.
Kdybych vařila, dělala bych to asi jako vy, masa víc, ale ne denně. Takhle dávám denně skleničku s těmi 10g masa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
12.6.09 21:38

Ahoj vulpes :lol: :lol: :lol: , jak se má Matýsek, náš kolega :lol: . Záhadně mi zmizel Vojtíškův metřík, nechápu jak ho aktivovat, ale časem na to přijdu. Díky za příspěvěk, asi to nebudu nijak hrotit a množství masa výrazně zvyšovat. Pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7835
13.6.09 07:25

Tykadlo :D to já bych zase ráda měla taky nějaké fotečky u podpisu…ale zůstává jen u přání… musela bych na tom tak alespoň půl hodiny „makat“, to včetně intelektuálního výkonu :lol: a nějak pořád nemám, kde bych tu půlhoďku ukradala :wink:
Zdravím Vojtíška! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko