jídelníček pro batolátka (1-1,5roku)

238
23.6.09 19:57

jídelníček pro batolátka (1-1,5roku)

Jaký máte denní režim jídla a co jíte? Přijde my, že syn jí nějak moc a furt to samé :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
23.6.09 21:29

Po probuzení - kolem šesté kojo, tak za hoďku pár soust rohlíku s lučinou, kolem deváté bílý jogurt s s rozmixovaným ovocem - babány, jahody, kiwi…, kolem poledne masozelenina - sklenička, domácí nechce. Kolem třetí nějakou přesnídávku a večer kaši a kojo pořed spaním. Mezi tím pár křupek nebo kousek mrkve nebo rohlíku… Lipánky a spol. nedávám. Prostě taky pořád to samé :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
23.6.09 21:42

V 7 mlíko, v 10 ovoce - přesnídávka, v 1 maso, zelenina - lahvičky vedou, ve 4 jogurt s ovocem a v 7 kaše. Mezitím sposta pití a občas kukuřičné křupky. A čaj kolem půlnoci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.6.09 22:17

Mezi 6-7 mliko(210ml),v 9 cely chlebik s zerve,ve dvanact sklenicka plus obmenuji ryzi/testoviny/brambory,kolem 16h presnidavka,jogurt s piskoty,v sedm kase(tu pije 270ml)a vecer v deset mlicko.
Mezi tim krupky,detske keksiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
23.6.09 23:03

Ahoj,

u nás:
kolem 5-té UM
v 7 snídaně: rohlík-chleba s lučinou nebo trošku máslíčka a dětská kuřecí šunka/ 30% plátkový sýr, občas pro změnu jídelníčku loupáček…
v 10 svačina-bílý jogrut nebo kysaný nápoj
po 12-té až v jednu oběd, skleničky už u nás nejedou, takže má Adámek většinou jakoby dospělácké jídlo-maličko osolené a nebo mu uvařím něco jeho co má rád (kojenecké jídlo nemá rád, to mi kolem roku začal plivat…)
po třetí hodině sváča-ovoce, buď přesnídávka nebo čerstvé ovoce, vedou jednoznačně banány
kolem šesté lehká véča - většinou něco podobného jako snídaně a nebo obídek
před usnutím po koupáním UM, což je komem 19-nácté

Mezitím křupky, kus pečiva, … :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.6.09 00:01

Taky řeším, protože mi Daník nechce jíst doma vařený…

Kolem šesté někdy kojo - už moc nechce.
7h 210ml UM
Kolem 10h sváča - rohlík s lučinou nebo máslem / banán / jogurt / nastrouhané jablíčko
Ve 12-13h oběd. To je úskalí. Skleničku sní bez problémů. Doma vařený jen občas (brambor, mrkev, petržel, cuketa, brokolice, maso). Zkoušela jsem i to, co jíme my (ne moc kořeněné), ale bez valného úspěchu. Sní toho daleko míň, než když si dá skleničku. A třeba brambor si dá spíš, když mu ho dávám kousat z ruky než když mu ho podávám na vidličce :roll:
15-16h - to občas zvládne i 2 jogurty + 100ml přesnídávky
Většinou pak dáváme něco malého kolem šesté. Podle toho, jak to přes den vyjde.
Mezi 19-20h dostává kaši na lžičku z 270ml vody.
Během dne občas křupky a na pití vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.6.09 00:36

jé, jsem ráda, že vojta není jediný, komu jedou skleničky :)

ráno 5-7hod, jak kdy - 240ml mlíčka. 9-10hod „snídaně“ (vstává v 8,30 :) ) - rohlík s něčím - máslo, pomazánkové máslo želetava s koprem, který miluje… kolem poledne jde spinkat se 120ml mlíka. kolem 2 oběd. zelenina nebo naše jídlo nebo sklenička. jemu nejvíc jedou špagety s rajčatovou omáčkou, po nich se může utlouct, pak mrkev a kukuřice, jiný doma vařený nic moc… skleničky mňam… pak kolem 5 sváča - ovoce nebo jogurt. celkem velká. před 8 večeře - rohlík nebo kaše. po 9 spinkat, s 240ml mlíka…

režim není úplně přesný, ale takhle to zhruba je..

bohužel, má ten blbý zvyk chodit spát s mlíkem, ale já u to holt dopřávám :) přes den si čistí zuby i 3× - je to maniak, tak snad mu to neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
24.6.09 11:39

u nas:
mezi 4-5 mliko 240ml
v 8 snidane (pecivo+zerve,lucina,kiri, tvrdy syr apod.)
kolem 13 obed - sklenicky mi blinkal, takze od zacatku varim
16-17 svacina - frutapura nebo jogurt
19 vecere - kase, UM nebo neco od obeda

pres den krupky, kousek chleba, detsky susenky,ovoce… jak kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.6.09 13:20

Ahoj,
tak u nas je to:
mezi 6-7hod - cca 200ml UM (po tom si jdeme jeste lehnout)
pak snidane mezi 9-10hod - vetsinou chleba s necim (lucina, maslo, sunka, marmelada)
kolem poledne obed - vetsinou nejaka zelenina s prilohou (brambor, ryze, kuskus, testoviny)
po vyspani tak 100ml UM
pak zhruba za dve hodky jogurt, nebo presnidavka
a kolem 18hod bud kase, nebo chlebik, nebo neco…
po 19hod 200ml UM

bohuzel mi neji cerstve ovoce (krome bananu obcas, ted boruvky, jahody…) ani zeleninu

behem dne dostava krupky, nebo kus chleba na kousani k piti vodu

odhlasena jana a tadeas 14mesicu

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.6.09 14:31

Ahoj holky, jak dávate ke svačině chleba? To nakrájíte na kostičky a pak mrňata nakrmíte? Nebo papají sami? Dík Ina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko