Celý den horečky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.23 23:07

Celý den horečky

Potřebuji poradit, už nevím co dál. Včera večer měl syn (4 roky) zvýšenou teplotu. Ráno taky, pořád dokola se to zlepšovalo a zase zhoršovalo. Kašel nemá, ráno vyzvracel čaj. Od rána ani na chvíli nevstal na nohy, pořád jen leží a nic celý den nesnědl. Když teplota ustoupila, tak hodně pil ale jinak ne. Dávám mu Nurofen sirup, zkoušela jsem i čípky ale hned to šlo ven i když jsem to přidržela. Teď jsem mu opět naměřila 38,3 a to jsem mu v 9 hodin dávala zase Nurofen. Mám s ním jet na pohotovost? Jsem už úplně zoufalá :,( Tohle jsem s ním ještě nezažila aby to trvalo takhle celý den od noci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
10.3.23 23:23

Dobrý den, zkuste po 4 hodinách střídat nurofen s paralenem ve formě sirupu nebo čípku (podle toho jestli Vám to vyzvrací) a dávejte jen v případě, že má teplotu nad 38, pokud to nezabere můžete zkusit mechanické chlazení a to tak že mu dáte studené obklady do třísel a nebo ho opláchnete VLAŽNOU sprchou, ne studenou. Při mechanickém chlazení nesmí mít studené ručičky a nožičky. Po zvracení mu nedávejte 30-60 minut nic pít a pak zkuste studenou vodu z Lednice po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
10.3.23 23:27

Při horečce nad 38 °C střídat po 4 hodinách Nurofen a Panadol, pokud samostatný Nurofen nestačí. Určitě pohlídat řádné dávkování (Nurofen: 10 mg / kg / dávku; Panadol: 15 mg / kg / dávku). Horečky mohou být i 3 až 4 dny, na žádné pohotovosti nemají zázračný lék na virózu (nejčastější příčina horeček), navíc anamnéza obtíží je krátká, první dny nemusejí být plně vyjádřené příznaky ani u tak závažných onemocnění jako zápal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30610
10.3.23 23:29

Vsechno je jednou poprve :hug: (me vytrenoval syn, ten se uz v 9m drzel 3 dny nad 40). Jak to popisujes, tak mozna nejaka strevni virozka? 38.3 je v pohode teplota, neni dobre to srazet uplne, je to velky sok pro organismus. Pockej nejmene ty 4 hodiny od posledniho leku, stridani Paralenu a Nurofenu jedu jen pri horeckach nad 40 nebo dle stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.23 23:39

@Hobitka Ten nurofen dávám co 4 hodiny, ale nepřijde mi že to pomáhá. Na začátku ano, ale teď moc ne :? V 8 hodin měl 39,4 a udělala jsem mu zábal, pak to kleslo na 37,6 a zase vyskočilo právě na těch 38,3
Syn mi navíc nic kromě Nurofenu nepolkne, mám doma i Panadol ale to je schopný vyzvracet protože mu to prostě nechutná :roll: Děkuji moc za radu. :srdce: Ještě se mi nestalo aby ty horečky neklesaly a vystrašilo mě to :think:

• Citovat
  • Upravit
5165
11.3.23 00:14

Nemyslím si, že by 38.3 byly nějaký extra horečky a ještě to ma jen první den. Buď uplne v pohodě,
Nic závažného se zatím neděje, u dětí zcela běžné. Podívej se, jestli dobře davkujes ten Nurofen, na krabičce je dávkování poddávkováno. Kdyžtak si to vyhledej na webu, jak správně dávkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
11.3.23 02:07

Bude to v pohode…nektere deti jsou na horecky vic nachylne, syn 10 let, mel do ted horecku snad jednou…dcera uz od neceleho roku a pak neustale snad kazdy pulrok…hodne trpela na anginy a jednou mela to, co popisujes, v roce a kousek, cely den prospala a byla uplne mimo, horecka pres 39 a neslo to dolu a kdyz, tak jen kousek…doktorka nas poslala do nemocnice, protoze byla hodne mala…ale tam stejne nic nezjistili, vsechny odbery v normalu…zkratka viroza, nebo chripka…dalsi dny, uz to s ni bylo lepsi, ale prvni 2 dny pamatuji, ze jen spala a obcas se napila…a v nemocnici nam rikali, ze hlavne musi pit, at ji to davame treba po lzickach, ale ze pri horecce potrebuje tekutiny…Dej tomu cas, podavej leky a zitra uz mu bude treba lepe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 03:03

@Anik6 Syn má 30kg takže mu dávám 5ml jak je tam napsáno, ale nevím jak jinak se to má dávkovat, nenašla jsem to :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 03:04

Může ještě někdo poradit, mám ho při těch horečkách hodně zakrývat ať se vypotí nebo spíše ne?

• Citovat
  • Upravit
22321
11.3.23 05:50
@Anonymní píše:
@Anik6 Syn má 30kg takže mu dávám 5ml jak je tam napsáno, ale nevím jak jinak se to má dávkovat, nenašla jsem to :?

Jde o to neprekrocit maximalni denni davku. To je take uvedeno na obale. Urcite ma ve 4 letech 30kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5055
11.3.23 05:59
@Oriseka píše:
Jde o to neprekrocit maximalni denni davku. To je take uvedeno na obale. Urcite ma ve 4 letech 30kg?

Taky me zarazila vaha.. dcera 3,5 let ma necelych 17 :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.3.23 06:06
@Konys píše:
Taky me zarazila vaha.. dcera 3,5 let ma necelych 17 :think: :D

Asi se preklepla. Muj syn skoro 5 roku ma 16 kg a druhy, co ma 7,5 roku ma 28 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
11.3.23 06:24
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit, už nevím co dál. Včera večer měl syn (4 roky) zvýšenou teplotu. Ráno taky, pořád dokola se to zlepšovalo a zase zhoršovalo. Kašel nemá, ráno vyzvracel čaj. Od rána ani na chvíli nevstal na nohy, pořád jen leží a nic celý den nesnědl. Když teplota ustoupila, tak hodně pil ale jinak ne. Dávám mu Nurofen sirup, zkoušela jsem i čípky ale hned to šlo ven i když jsem to přidržela. Teď jsem mu opět naměřila 38,3 a to jsem mu v 9 hodin dávala zase Nurofen. Mám s ním jet na pohotovost? Jsem už úplně zoufalá :,( Tohle jsem s ním ještě nezažila aby to trvalo takhle celý den od noci…

Moje děti. mely týden horečky mezi 38-39
Až teprve po týdnu měli pod 38
Prášky moc nezabíraly
Chladili jsme, léky po 4 hodinách, ležet a hodně pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
11.3.23 07:40

Že má horečku celý den? Já chodím s dětma k lékaři až když mají 3 dny a víc, jeden den nic není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
11.3.23 08:18
@Anonymní píše:
@Hobitka Ten nurofen dávám co 4 hodiny, ale nepřijde mi že to pomáhá. Na začátku ano, ale teď moc ne :? V 8 hodin měl 39,4 a udělala jsem mu zábal, pak to kleslo na 37,6 a zase vyskočilo právě na těch 38,3
Syn mi navíc nic kromě Nurofenu nepolkne, mám doma i Panadol ale to je schopný vyzvracet protože mu to prostě nechutná :roll: Děkuji moc za radu. :srdce: Ještě se mi nestalo aby ty horečky neklesaly a vystrašilo mě to :think:

Cetla jsi pribalovy letak?? 8o nedivim se, ze mu to uz nezabira, kdyz je predavkovany :zed:
Jinak k lekari se chodi az po trech dnech horecek..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA