Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinak stačí když horečka klesne po léku o stupeň, nemusí klesnout na 37, když má 39
@Oriseka Syn je dlouhý, má 115cm.. a užívá léky které mu způsobují tu větší váhu, bohužel..
@Vesnickaholka Po 4 hodinách mi poradila i doktorka, takže nechápu komentář, že je předávkovaný? V noci horečka ustoupila, tak to asi zabralo…
@pikola Nejde jen o ty horečky, ale že celý den se ani nepohnul z postele, moc toho nevypil ani nejedl. Stalo se mi to poprvé tak jsem se bála. Chtěla jste si tím komentářem něco dokázat?
Navíc je to moje jediné dítě a nevím jak to normálně chodí u ostatních. Teď už aspoň vím. Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@Oriseka Syn je dlouhý, má 115cm.. a užívá léky které mu způsobují tu větší váhu, bohužel..
Aha, tak to je celkem drsne. Syn ma 114cm a 16 kg. No neda se s tim nic delat, kdyz je to leky.
@Anonymní píše:
@pikola Nejde jen o ty horečky, ale že celý den se ani nepohnul z postele, moc toho nevypil ani nejedl. Stalo se mi to poprvé tak jsem se bála. Chtěla jste si tím komentářem něco dokázat?Navíc je to moje jediné dítě a nevím jak to normálně chodí u ostatních. Teď už aspoň vím. Děkuji
Mladsi dcera pri poslednich rotavirech lezela na jednom miste 3 dny
. Je nemocny, doprej mu klid. Nurofen se uvadi max 30 mg/kg/den, tak na to pozor. Jinak 30 kg teda koukam, tolik ma moje skoro 11r dcera
.
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka Po 4 hodinách mi poradila i doktorka, takže nechápu komentář, že je předávkovaný? V noci horečka ustoupila, tak to asi zabralo…
Po 4 hod se lek ale strida, kdyz horecka neklesa… Treba Paralen, Panadol X Nurofen, Ibalgin…
Musi se stridat ta ucinna slozka. Podavat kazdy 4hod stejny lek je blbost a boj o to predavkovani…mozna jsi doktorku spatne pochopila. ![]()
Pokud to bylo 5 ml klasického Nurofenu od 3 měsíců, tak je to na 30kg dítě žalostně málo (ideálně totiž 15 ml). Dokonce 5 ml Nurofenu pro děti od 6 let není adekvátní dávka (mohlo by být 7,5 ml).
Pokud spolkne tablety, tak 1,5 tbl. Ibalgin 200 nebo celou tbl. Paralen 500.
Tyhle nemoci máme pořád, divím se, že řešíš horečky poprvé ve 4 letech. Dr. Mi říkala, že u těchto virových nemocí jsou horečky běžné klidně i týden. Takže max. Třeba pátý den horečky dojdeme na poslech a CRP a jinak to chce prostě trpělivost. A takhle brutálně to srážet nemusíš. Horečka je u malých dětí fyziologický jev. Když to leze ke 40, tak to samozřejmě není dobře, ale pokud se to drží pod 39 tak do toho dítěte tolik ty léky neper a nech tělo pracovat. Ještě pak teda záleží, co má tvé dítě za nemoc, kvůli které berete dlouhodobě léky.
@Hobitka píše:
Mladsi dcera pri poslednich rotavirech lezela na jednom miste 3 dny. Je nemocny, doprej mu klid. Nurofen se uvadi max 30 mg/kg/den, tak na to pozor. Jinak 30 kg teda koukam, tolik ma moje skoro 11r dcera
.
Tak paní předně nepíše jaký Nurofen. jestlu dává 5ml 20mg tak je to na nic a ještě to dává co 4 hodiny, což se nemá. Měla by dávat 7,5 ml 40mg brufenu.
@K92 píše:
Tyhle nemoci máme pořád, divím se, že řešíš horečky poprvé ve 4 letech. Dr. Mi říkala, že u těchto virových nemocí jsou horečky běžné klidně i týden. Takže max. Třeba pátý den horečky dojdeme na poslech a CRP a jinak to chce prostě trpělivost. A takhle brutálně to srážet nemusíš. Horečka je u malých dětí fyziologický jev. Když to leze ke 40, tak to samozřejmě není dobře, ale pokud se to drží pod 39 tak do toho dítěte tolik ty léky neper a nech tělo pracovat. Ještě pak teda záleží, co má tvé dítě za nemoc, kvůli které berete dlouhodobě léky.
Teď jsme nechávali pracovat horečku 5 dní a skončili s ATB kvůli horečce ![]()
@Anonymní píše:
@pikola Nejde jen o ty horečky, ale že celý den se ani nepohnul z postele, moc toho nevypil ani nejedl. Stalo se mi to poprvé tak jsem se bála. Chtěla jste si tím komentářem něco dokázat?Navíc je to moje jediné dítě a nevím jak to normálně chodí u ostatních. Teď už aspoň vím. Děkuji
Hele to bude ok. Ja ted mela taky horecky a kdybych nemusela, tak z postele taky nevylezu. Detem teploty vyskoci rychle a umi se drzet dlouho. Jist nemusi, ale pit by mel.
@Hobitka píše:
Mladsi dcera pri poslednich rotavirech lezela na jednom miste 3 dny. Je nemocny, doprej mu klid. Nurofen se uvadi max 30 mg/kg/den, tak na to pozor. Jinak 30 kg teda koukam, tolik ma moje skoro 11r dcera
.
To je zas dost drobna, ne? Kolik k tomu meri?
@Bubla Bůčková jasně že léky na horečku podávat, ale přijde mi, že zakladatelka to do dítěte cpe horem dolem a vůbec netuší, co dělá
@Anonymní píše:
@Anik6 Syn má 30kg takže mu dávám 5ml jak je tam napsáno, ale nevím jak jinak se to má dávkovat, nenašla jsem to
Jestli má 30kg a dáváš mu jen 5ml, tak je to sakra málo. Přikládám tabulku, ale je jen do 20kg.. ale I tak určitě dávat aspoň 10ml Nurofenu - toho od 3 měsíců..