Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hod sem fotku davkovani toho nurofenu, co je na krabicce nebo v pribalovem letaku, at se to ujasni. Deti maji teploty casto, tak at vis i pro priste.
@Bubla Bůčková píše:
Tak paní předně nepíše jaký Nurofen. jestlu dává 5ml 20mg tak je to na nic a ještě to dává co 4 hodiny, což se nemá. Měla by dávat 7,5 ml 40mg brufenu.
Tak jasne, ale at si hlavne spocita, kolik tomu diteti muze za den dat. Brufenem se nastesti dite uplne neotravi, zvlast, kdyz je to takto jednorazove, dcera pri zanetu kycle brala dlouhodobe (cca tyden) vyssi davky predepsane lekarem. Ale urcite je lepsi leky pripadne stridat a hlavne bych rekla, ze urcite nesrazet teplotu 38.3, pokud k tomu nejsou nejake nesnesitelne bolesti apod. Syn kdyz si vyzene horecku, tak se drzi cca 36 hodin nad 40, at delam, co delam, kdyz mu klesne na 39.5, jsem happy. Nastesti to uz mam vychytane, ze lek musi dostat nejpozdeji pri 38.7, pak se tak nerozpali a konci okolo 40. Nejvyssi mel 41.1 a to uz bylo moc i na me, nicmene k lekari jsem nakonec nesli, bylo to uprostred noci. A rano uz pak lepsi. Holky mi pres 40 nelezou (resp. obe mely max 39.9, se pekne zastavily
) takze tem davam jen nad 39 nebo obcas pri 38.5 na noc, aby se vyspaly
. Mam horeckove deti, vsak se zakladatelka otrka, poprve je horecka vzdycky trochu na nervy.
Nerekla bych, ze to zabralo, ona horecka v mnoha pripadech ustoupi i bez leku..
Priste si over, zda doktorka dobre chapes.. zde to sice, vzhledem k vaze syna, asi neni takovy prusvih, ale uz Ti tu psali i ostatni, ze po 4 hodinach se leky na horecku stridaji a ne, ze se dava stejny lek