Celý život v jedné práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Znám, moje rodiče. Mamka cca 25 let v jedné práci, z řadové pozice postoupila na vedoucí teda. Otec dělá pořád to samé na stejné pozici. Zaměstnanci.
Je jim cca 50. Nemyslím si, že budou někdy dělat něco jinyho nebo jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jak chceš práci změnit, ale i ve státní správě se dá postoupit výš. Záleží co děláš a kde bydlíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, pracuji jako sestra přes 18 let stále na stejném místě. Mam v tom tedy dvě tří leté přestávky, co jsem byla na mateřské, ale práce zde mně stále baví, takže zatim neuvažuju o změně ![]()
A rozhodně na tom ani nevidim nic špatného. Je to individuální. Někdo si špatně zvyká na nové, tak setrvává a někdo zase naopak potřebuje k životu změny, tak ten střídá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj muž je 28 let v jedné práci. Rok po škole dělal, kde šéfoval jeho otec. Pak odešel jinam. Tam je stále. Za ta léta si tam vybudoval určitou pozici. Včera mi hlásil, že od února dostane přidané. Má určitě benefity.
Mám i kolegy, kteří jsou na jednom místě od maturity/ vysoké. Teď mají těsně před šedesátkou. Jedna má 65 let. Znám hodně držáků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v předchozím zaměstnání byla 11 let a počítala jsem s tím, že bych tam klidně byla az do důchodu. Neměla bych s tím problém, líbilo se mi tam. Nicméně staly se tam nepříjemnosti a já odešla. Na pohovorech na 11 let u stejného zaměstnavatele reagovali hezky, líbilo se jim to. Ani já v tom nevidím nevýhodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měla bych takovou otázku. Vím, že se to už moc nenosí a že jste tu samé mladice, ale co si myslíte o tom, strávit celý život v jednom zaměstnání? Pracujete někdo někde už fakt dlouho?
Znam jen jednoho takového člověka, mou kamarádku, dělá už 20 let let zdravotní sestru u stejného zaměstnavatele. Já už jsem pro změnu 15 let ve státní správě.
Co kdybych někdy chtěla změnit zaměstnání? Nebudou mě třeba HR brát jako, že jsem už moc „pohodlná“ a budu se špatně učit novým věcem? Zatím se nikam nechystám, práce mě stále naplňuje i když nedělám bůh co zajímavého, ale kdo ví, co se může stát
To spíš myslím, že se ti nebude chtít odejít ze státního, protože čím dýl tam jsi, tím se ten rozdíl mezi tím, co ti nabídnou v soukromém, stírá. Takže není důvod odcházet, peníze se navyšují, benefity přibývají.
Jak tě budou brát HR záleží, jestli se budeš hlásit někam, kde tu znalost státní správy můžeš uplatnit a taky na tom, jaká bude konkurence. Asi jsou místa, kde to je bráno negativně (a oprávněně), ale plošně to neplatí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mamka dela na jedné pozici přes 25 let, nedávno se snažila v rámci nemocnice přejít ne jiné, klidnější oddělení, už si připadala ba ten shon stará, ale zas se musela vrátit na to původní místo, už si asi jinde nezvykne
ale je to v rámci fakultky, takže zaměstnavatel stejny, jen jiné oddělení, tak to celkem jde přestoupit a kdyžtak se zas vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měla bych takovou otázku. Vím, že se to už moc nenosí a že jste tu samé mladice, ale co si myslíte o tom, strávit celý život v jednom zaměstnání? Pracujete někdo někde už fakt dlouho?
Znam jen jednoho takového člověka, mou kamarádku, dělá už 20 let let zdravotní sestru u stejného zaměstnavatele. Já už jsem pro změnu 15 let ve státní správě.
Co kdybych někdy chtěla změnit zaměstnání? Nebudou mě třeba HR brát jako, že jsem už moc „pohodlná“ a budu se špatně učit novým věcem? Zatím se nikam nechystám, práce mě stále naplňuje i když nedělám bůh co zajímavého, ale kdo ví, co se může stát
moje mamka teď načíná 28. rok v jedné práci, ale není to furt celý život v jedné práci, je to její 3. zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím na tom nic špatného, pokud člověk je tak spokojený. Jako při té změně po 20 letech bych asi měla trošku strach z toho, že bude člověk vypadat neflexibilní jak píšeš, ale zas kdo mění moc, tak to taky není dobře…nemám ráda typy jako třeba kamarádky máma, která je 30 let na jednom místě (a nemusela by - učitelka v jedné škole) a co si jí pamatuju, posledních 20 let na tu práci neustále nadává a stěžuje si. To je mi vyloženě protivné, do práce stejně ze vsi jezdí autem, v přibližně stejné vzdálenosti by měla i jiné možnosti ale je neschopná s tím cokoli udělat, práci jí po škole domluvila její maminka a ona nikdy nesebrala odvahu zařídit si něco sama, když jí to nevyhovuje. To je ale o povaze, stejně tak má už 20 let nevěrného chlapa co se k ní špatně chová a zdarma bydlí u nich v domě, a totéž, nic s tím neudělá. Takže když je někdo schopný, aktivní a má svojí práci rád a i se v ní snaží někam posouvat, je to něco úplně jiného než když je prostě neschopný si najít jinou
- Citovat
- Upravit
Mamka byla od roku 1993 do roku 2021 u stejnyho zaměstnavatele. Stěhovali se, musela si dodělat vysokou, samozřejmě se pořád vzdělávat změny zákonů atd.
Být dlouho v jednom zaměstnání je spíš plus pro HR. Je to i levnější pro zaměstnavatele než zaučovat pořád nový lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel 27 let v jednom zaměstnání. Za ty roky se vypracoval, dodělal vzdělání, kurzy, atd… je spokojený a jeho zaměstnavatel taky.
Já začínám 10. rok na stejném místě. Zatím není důvod ke změně. Já tedy před měla nějaké jiné zaměstnání a při HPP ještě jiné DPP, takže úplně jednotvarný CV nemám.
Oba tedy soukromý sektor.
Prosím ponechat anonym, údaje o druhé osobě. Děkuji
- Citovat
- Upravit
V minulé práci jsem pár takových měla.
Ti lidi už jsou pak těžko umístitelni, těžko se učí nové věci, jsou neflexibilní. Pokud je někdo dlouhou ce firmě a postupuje dál, tedy opravdu vybuduje kariéru, tak možná..
Já max 5 let. Teď jsem změnila po necelých 4 letech a jsem ráda…zase jdiu o velký kus vpřed.
Hodně záleží na profesí. Já osobně bych jednotvárnou práci dělat nemohla. Už třeba přemýšlím, jak s pracovním životem za těch 10 let, až bude syn dospělý…
Třeba mám v plánu pak universitu třetího věku, věnovat se více studiu jazyků…
Moc hezký citát od Einsteina Život je jako jízda na kole, aby jsi neztratil balance, musíš jet… takže já patřím k těm, co se musí posouvat dát ![]()
Ale každý to má jinak…
- Citovat
- Upravit
Jsem zdravotní sestra, teď v lednu to bude 22 let co pracuji na stejném místě. Práci měnit nehodlám, budu tu do té doby dokud náš ústav nezruší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem pod jedním zaměstnavatelem 30 let, a doufám, že tu i zemřu. Vystřídala jsem sice 3 oddělení, ale pořád stejný barák. Bylo mi řečeno, že dříve to bylo plus, dneska už moc ne,,, ale je mi to jedno. Taky záleží jak kde. My jsme státní, spíše konzervativní, i když doba nás donutila trošku se měnit,,,tak u nás je stálost plus. Ovšem v takových těch firmách, pseudofirmách, moderních, kde je to samá mládež, je fluktuace hodnocena spíše kladně, že jako nasbíráš v různých firmách různé zkušenosti, které pak využíváš dál,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit