Práce po mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.23 10:32

Práce po mateřské

Hezký den všem…

maminky měla bych na Vás takový dotaz, ohledně práce na mateřské, či rodičovské dovolené. Když jsem si vybrala veškeré finance po dobu rodičáku a ještě mi zbývá rok na rodičovské, šly by jste na pracovní úřad pro podporu, nebo by jste si hledaly praci na dohodu, či zkrácený úvazek. Popravdě se ptám, jestli když jsem ještě na mateřské a celý prispevek padl, je tam nárok ještě na nějaké finanční prostředky. Je to dotaz, poprosím o odpovědi na danou otázku, rady, zkušenosti. Nerada uvidím nějaké velmi rozumné řeči a odpovědi mimo mísu. Ráda uslyším jestli je rozumne jít na pracák, kde mi i něco najdou, či zůstat bez financí a hledat práci sama na vlastní pěst. Předem všem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.1.23 10:36

@Meliska46 tak pokud se nemáš kam vrátit, tak šup do práce. Musíš si ji najít. Zadara ti peníze nikdo nedá. Čerpání finančních prostředků sis rozložila sama :think:. Pokud nemáš smlouvu, můžeš na up

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.1.23 10:39

Já mám pocit, že pokud vybereš rodičák, tak ti prostě končí a ty buď musíš do práce nebo na ÚP nebo se nahlásit na ZP jako pečující o dítě do 7 let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.23 10:44

Jasne to chápu, že jsem si to rozložila sama to beru v potaz. Jde o to jestli se vyplatí jít na měsíc aspoň na pracák než si něco najdu…Ne čerpat a sát, ale jestli je tam aspoň ten jeden měsíc nějaký prijem..Jen na přechodnou dobu, ten pracák. Takže můžu ukončit rodičák a jít na pracák, než něco najdu?..

• Citovat
  • Upravit
13961
18.1.23 10:49

Jak ukončit rodicak? Jestli si vybrala všechny peníze, tak nic nemáš a měla by si řešit se zaměstnavatelem návrat do práce (nemusí ti vyhovět). Jestli se nemáš kam vrátit, musíš se někam nahlásit at up nebo ZP, protože za tebe nikdo neplatí zdravotní (to si můžeš samozřejmě platit sama)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995

Nevidim duvod nejit na pracak v momente, kdyz si hledas praci :nevim: Budes mit poreseno i pojisteni. Akorat bych od nich necekala, ze ti neco najdou, asi zalezi od lokality a oboru teda, ale nespolehala bych na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
@Meliska46 píše:
Jasne to chápu, že jsem si to rozložila sama to beru v potaz. Jde o to jestli se vyplatí jít na měsíc aspoň na pracák než si něco najdu…Ne čerpat a sát, ale jestli je tam aspoň ten jeden měsíc nějaký prijem..Jen na přechodnou dobu, ten pracák. Takže můžu ukončit rodičák a jít na pracák, než něco najdu?..

Na ÚP jít můžeš, máš nárok na 5měsíců podpory, která se počítá z minimální mzdy. Cca 5tisíc první měsíc a pak to klesá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.23 10:52

Ok díky moc všem kočky. Každopádně prace mi nesmrdí, po mateřské se snad těší každá do práce ne :potlesk: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.23 10:54

Já z první mateřské se vracela do práce rovnou, ale teď z druhé bohužel jsem se rozešla se zaměstnavatelem dřív než jsem šla na mateřskou, takže se nemám kam vrátit, proto dotaz ohledně pracáku a jak to tam chodi

• Citovat
  • Upravit
5165
18.1.23 11:00

Jak Ti zbývá rok na rodičovské? Tu už dávno nemáš, když nejsi zaměstnaná a ani teda nepobíráš RP. Takže je vlastně jedno, kdy půjdeš do práce - časově do návratu do práce nejsi omezena. Z tvého příspěvku mi přijde, že Ti jde hl. o finance, které teď nemáš.

Pokud chceš jít opravdu do práce, máš školku pro dítě. Tak směle do toho. Od toho tu ÚP je, je tu pro lidi, co chtějí pracovat, ne proto, že jsi si špatně rozlozila RP a máš prd.

Pokud jde pouze o placení ZP, nahlaš se na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 let věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
18.1.23 11:08

Na pracak můžeš, mas nárok na podporu, ale ta je max na 5 měsíců, takže si mezitím hledej práci, pak už nemáš nárok na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
18.1.23 11:08
@Meliska46 píše:

co chceš jako ukončovat? ;-) Čerpala jsi rodičovský příspěvek a ten se ukončil tím, že se vyčerpal, tam není co řešit.
Pak můžeš být ještě na rodičovské dovolené od svého zaměstnavatele a tu když ukončíš, tak se vracíš do práce…ale to by ses asi neptala na pracák, kdybys byla na rodičovské dovolené…
Tak co chceš vlastně ukončovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.23 11:18

Já pouze vybrala peníze, tím přece nekončí rodičák ne?…Když jsem na tři roky a dítě má 2…rodičák pokračuje i bez výplaty.

• Citovat
  • Upravit
30913
18.1.23 11:21
@Meliska46 píše:
Já pouze vybrala peníze, tím přece nekončí rodičák ne?…Když jsem na tři roky a dítě má 2…rodičák pokračuje i bez výplaty.

Takže jsi zaměstnaná? Máš ještě někde smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
18.1.23 11:25
@Meliska46 píše:

jakej „rodičák“? Rodičovská dovolená je od zaměstnavatele. Stát ti dává příspěvek a platí za tebe daně. Nic jiného není… Co myslíš tím „jsem na tři“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat