Práce po mateřské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
37125
18.1.23 11:26
@Meliska46 píše:
Já pouze vybrala peníze, tím přece nekončí rodičák ne?…Když jsem na tři roky a dítě má 2…rodičák pokračuje i bez výplaty.

Záleží jestli ti běží smlouva. Pokud jsi na RD, tak bez dal, ale to teda nemáš na pracaku co dělat, když práci mas. Pokud nemáš platnou pracovní smlouvu, tak si jen brala RP, ale na žádné RD si nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.1.23 11:30
@Meliska46 píše:
Já pouze vybrala peníze, tím přece nekončí rodičák ne?…Když jsem na tři roky a dítě má 2…rodičák pokračuje i bez výplaty.

Ja to asi nechapu, ty za rok nastupujes zpet do sve predesle prace po konci rodicovske dovolene, ale ted jsi dobrala rodicovsky prispevek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
18.1.23 11:34
@Meliska46 píše:
Já z první mateřské se vracela do práce rovnou, ale teď z druhé bohužel jsem se rozešla se zaměstnavatelem dřív než jsem šla na mateřskou, takže se nemám kam vrátit, proto dotaz ohledně pracáku a jak to tam chodi

Po této informaci. Upaluj na pracka nebo na pojišťovnu, protože za tebe nikdo neplatí ZP. Mas bordel v pojmech je rodičovský příspěvek ( ten si vybrala) a rodičovská dovolená a ta je jen pro zaměstnance(což nejsi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33379
18.1.23 11:36
@Meliska46 píše:
Já z první mateřské se vracela do práce rovnou, ale teď z druhé bohužel jsem se rozešla se zaměstnavatelem dřív než jsem šla na mateřskou, takže se nemám kam vrátit, proto dotaz ohledně pracáku a jak to tam chodi

Takže smlouvu už nemáš? Tak se zaregistruj na ÚP, budeš mít placené zdravotní pojištění + podporu na pět měsců. Odhlásit se z ÚP můžeš kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.1.23 11:38
@Meliska46 píše:

Stát za tebe platí zdravotní pojištění pouze po dobu vyplácení rodičovského příspěvku. To není tak, že ho za tebe platí tři roky, to máš špatnou informaci. Pokud ti ještě zbývá nějaký nevybraný, můžeš si ho rozložit až do čtyř let, minimum je, myslím, 50,– kč měsíčně. Nebo se nahlaš na z. pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7let nebo jdi na pracák.

• Citovat
  • Upravit
5165
18.1.23 11:40
@arinecka píše:
Takže smlouvu už nemáš? Tak se zaregistruj na ÚP, budeš mít placené zdravotní pojištění + podporu na pět měsců. Odhlásit se z ÚP můžeš kdykoliv.

Otázka je, jestli chce opravdu pracovat, z příspěvků, kde zmiňuje jen peníze mi to nepřijde. A školka pro 2 letého? Pokud ji jde jen o podporu, tak na ÚP nemá co dělat a je to další zdimac statu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.23 12:49

Můžu se přidat s podobným dotazem? Mam smlouvu na dobu určitou, která mi skončí někdy v průběhu doby, kdy budu s dítětem doma. R. Příspěvek bych si ráda vybrala co nejrychleji, tedy dejme tomu za rok. S dítětem doma ale chci být klasický tři roky a pak si najít novou práci. Zdr. p. mi tedy stát bude platit jen ten rok, co budu pobírat příspěvek? Co musím pořešit na ty další dva roky - když se nahlásim pojišťovně jako osoba pečující, tak to stačí? Pokryje mi stát zdr. Pojištění a nic víc nemusím řešit? Jde mi jen o ty oficiální věci co musí nějak fungovat, žádné další „příspěvky“ nechci, jen ať mi stát normálně pokryje zdravotní na ty tři roky jako každému.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
18.1.23 12:54
@Meliska46 píše:
Hezký den všem…maminky měla bych na Vás takový dotaz, ohledně práce na mateřské, či rodičovské dovolené. Když jsem si vybrala veškeré finance po dobu rodičáku a ještě mi zbývá rok na rodičovské, šly by jste na pracovní úřad pro podporu, nebo by jste si hledaly praci na dohodu, či zkrácený úvazek. Popravdě se ptám, jestli když jsem ještě na mateřské a celý prispevek padl, je tam nárok ještě na nějaké finanční prostředky. Je to dotaz, poprosím o odpovědi na danou otázku, rady, zkušenosti. Nerada uvidím nějaké velmi rozumné řeči a odpovědi mimo mísu. Ráda uslyším jestli je rozumne jít na pracák, kde mi i něco najdou, či zůstat bez financí a hledat práci sama na vlastní pěst. Předem všem moc děkuji

Nejsi na mateřské, pobírala si rodičovský příspěvek. Teď prostě buď do práce nebo zůstat doma jako osoba pečující o dítě do 7 let. Ale nikdo ti nebude nárokově dávat žádné finance, to je tvůj výběr, na jak dlouho si pobírání nastavíš a rozhodla ses vybrat si vše poněkud dříve asi. Na ÚP se registrovat můžeš, pokud chceš pracovat. S podporou neporadím, to by ses musela zeptat přímo tam 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
101534
18.1.23 13:03
@Anonymní píše:
Můžu se přidat s podobným dotazem? Mam smlouvu na dobu určitou, která mi skončí někdy v průběhu doby, kdy budu s dítětem doma. R. Příspěvek bych si ráda vybrala co nejrychleji, tedy dejme tomu za rok. S dítětem doma ale chci být klasický tři roky a pak si najít novou práci. Zdr. p. mi tedy stát bude platit jen ten rok, co budu pobírat příspěvek? Co musím pořešit na ty další dva roky - když se nahlásim pojišťovně jako osoba pečující, tak to stačí? Pokryje mi stát zdr. Pojištění a nic víc nemusím řešit? Jde mi jen o ty oficiální věci co musí nějak fungovat, žádné další „příspěvky“ nechci, jen ať mi stát normálně pokryje zdravotní na ty tři roky jako každému.

Ano, nahlasit se na ZP jako osoba pečující o dite do 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
18.1.23 13:10
@Anonymní píše:

Minimální příspěvek je 50kc měsíčně. Můžeš si to spočítat tak, aby ti pak na zbylé roky posílali jen toto :nevim:. Změna výše příspěvku se dá měnit každý 3 měsíce a příspěvek si můžeš rozložit do 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.23 10:39

Dobrý den, teď mě skončil rodicak a v práci jsem dostala výpověď pro nadbytecnost s dvouměsíční výpovědi a do prace, už mě zpět nevzali..a teď otázka jak budu placená to vyplatí vše v nejbližším výplatním termínu i s odstupném. vypoved běží ale už do prace jsem nenastoupila nemaj pro mě místo..děkuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.23 10:47

Dobrý den, teď mě skončil rodicak a v práci jsem dostala výpověď pro nadbytecnost s dvouměsíční výpovědi a do prace, už mě zpět nevzali..a teď otázka jak budu placená to vyplatí vše v nejbližším výplatním termínu i s odstupném. vypoved běží ale už do prace jsem nenastoupila nemaj pro mě místo..děkuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.1.23 13:56

Vybrala jsi celý RP? Kolik je dítěti?

Teď budeš 2 měsíce na překážkách na straně zaměstnavatele za průměr měsíčního platu a z toho se klasicky platí všechny odvody, jako z klasické výplaty.

Po 2 měsícich Ti vyplatí odstupné - až 3 platy.

Po vyplacení 2 měsíců, můžeš na ÚP - pokud chceš a můžeš jít do práce nebo pokud nemůžeš, tak se nahlásíš jako osoba pečující o dítě do 7 let a platí za tebe pojištění stát.

Na ÚP by si měla i nárok na podporu v nezaměstnanosti, ale to až po 2-3 měsícich ( dle odstupného)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.23 15:17

@Anik6 děkuji to ks chtěla vědět. takze teď budu brát výplatu jako kdybych byla v práci a az za dva měsíce dostanu odstupné? a zapoctovy list.ano měla jsem rodicak do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.1.23 15:21

Veškeré dokumenty dostaneš a se skončením pracovního poměru, tj. za ty 2 měsíce. Teď jsi ještě stále 2 měsíce zaměstnanec, ale zaměstnavatel pro tebe nemá práci, tak jsi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat